Televisie

Guido Weijers verslaat Claudia de Breij

Guido Weijers verslaat Claudia de Breij

Guido Weijers verslaat Claudia de Breij. Hoe spectaculair is dat? Niet, inderdaad. Het is stront tegen kak wanneer je Guido en Claudia tegen elkaar afstreept. Het is beide natuurlijk verschrikkelijk. Ook aan de kijkcijfers valt wel te merken dat beide partijen een beetje uitgespeeld zijn.

Op Instagram laat kijkcijferkenner Tina Nijkamp weer weten hoe de cijfers van de Oudejaarsconferences eruit zagen. Ze noemt het nog net niet een ramp: “Dit is schrikken op de eerste dag van 2023”, begint Tina. “Oudejaarsconference Claudia de Breij slechts 1,596.000 kijkers. En wordt bijna ingehaald door Guido Weijers. Bijna 1.6 miljoen lijkt niet weinig, maar het is niet heel hoog voor een Oudejaarsconference op NPO1. Het is na de conference van Marc Marie Huijbregts in 2018 (1.477.000 kijkers) lineair de minst bekeken oudejaarsconference sinds 2010.”

En dat klink inderdaad alles behalve positief, maar laten we eerlijk zijn: deze mensen zijn ook helemaal niet meer leuk om naar te kijken. Het wordt tijd voor andere spelers. Een Peter Pannenkoek behaalde bijvoorbeeld al veel betere cijfers. Nu moet het ook maar net je smaak zijn om te kijken naar een lilliputter met een spraakgebrek, maar die scoorde in ieder geval beter.

Wanneer we de uitslag bekijken van de strijd tussen Guido en Claudia, komt daar een duidelijke winnaar uit. “In doelgroep 20-54 jaar wint Guido met een groot verschil. De Oudejaarsconference van Guido scoort namelijk 34,2 procent marktaandeel, die van Claudia behaalt een tegenvallende 19,3 procent”, aldus Claudia. Enig. Het is je gegund, grote vriend Guido.

Nog geen reacties