Televisie

Grote ruzie tussen Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee

Johan Derksen

Grote ruzie tussen Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. Gisteravond tijdens de uitzending van VI was de spanning om te snijden. Niet alleen de kijkers wisten het op te merken, want Wilfred Genee heeft zelf ook toe dat hij én de rest van de redactie door hebben dat er spanning heerst.

‘Dan blijf ik thuis’

De spanning was vooral duidelijk voelbaar tijdens een discussie over Mark Rutte. De minister-president zat vlak voor de verkiezingen bij Vandaag Inside aan tafel. René van der Gijp vindt nu dat Mark daar niet goed aangepakt werd, maar Johan Derksen blijft bij zijn standpunt. “Je wil hem hetzelfde behandelen als verleden keer?”, vraagt René verontwaardigd aan Derksen. Johan lijkt bijna te schrikken van die opmerking en weet even niets meer te zeggen. René vervolgt dan: “dan blijf ik thuis.”

René van der Gijp is geïrriteerd

Johan vindt wel: “Ik heb hem volgens mij niet raar behandeld.” Maar René heeft toch zeker een puntje van kritiek: “Je hebt veertien keer gezegd dat hij weg moet, maar hij is niet achterlijk. Na twee keer heeft hij dat ook in de gaten.” Waar Johan op reageert met: “Ja, nee, maar ik heb gewoon mijn mening gezegd.” Schijnbaar wil van der Gijp daarop dingen extra verduidelijken, dus herhaalt hij: “Je hebt veertien keer gezegd dat hij weg moest, maar na twee keer weet hij dat wel.” Zo gaat de discussie nog wel even door. Vooral René is zichtbaar geïrriteerd.

Grote ruzie tussen Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee

Door de jaren heen hebben alle drie de mannen wel vaker met elkaar in de clinch gelegen, dus heel vreemd is het niet. Dit keer zou het (wederom) te maken hebben met ongenoegen van René van der Gijp over de contractonderhandelingen met Talpa. Van der Gijp wil bijvoorbeeld geen extra televisie gaan maken op de vrijdagavond, terwijl Johan ‘die twintig minuten extra’ prima vindt voor het salaris dat hij krijgt.

Wilfred Genee geeft spanningen toe

In het item ‘de wandelgangen’ spreekt Wilfred nog met Merel Ek over wat er gebeurde aan tafel tijdens de uitzending. Wilfred probeert niet te veel te zeggen, maar verklapt eigenlijk al alles. Hij noemt het een bijzondere uitzending en legt over ‘de spanning’ uit: “Ik heb de indruk dat de mensen die hier wat langer werken heel goed voelen wat ik bedoel. Hahahahaha!”

‘Laten we kijken of we er maandag weer zijn’

Merel probeert te vissen naar wat er dan precies aan de hand is, maar daarover zegt Wilfred enkel: “Ja, maar laten we gewoon kijken of we er maandag weer zijn. Dat is altijd het belangrijkste dan. Hahaha.” Wanneer Merel doorvraagt, kapt Wilfred het gesprek toch af met de komst van zijn gemberthee. Flauw, maar we weten genoeg.

Watch on YouTube

Nog geen reacties