Televisie

Groot drama voor SBS 6: ‘had dit niet verwacht’

Groot drama voor SBS 6: 'had dit niet verwacht'

Groot drama voor SBS 6. Tina Nijkamp heeft de kijkcijfers van gisteravond weer geanalyseerd en daaruit blijkt dat er veel te weinig mensen naar de zender hebben gekeken. Ze had zelf niet verwacht dat het allemaal zo erg zo tegenvallen.

Slechte cijfers

Kijkcijferkenner Tina Nijkamp heeft de cijfers van gisteravond geanalyseerd. Het gaat om de cijfers van een vrijdagavond. Dat zouden dus prima getallen moeten zijn, maar niets blijkt minder waar. De zender scoort op een programma dat veelbelovend had moeten zijn ontzettend slecht. Twee andere programma’s op andere zenders deden het ook niet best.

Groot drama voor SBS 6

“Wat een groot drama voor SBS6. Ministars staat niet eens in de top 25. Slechts 376.000 kijkers en ook in 20-54 slechts 6.2. Dat is echt weinig en ook nog eens laagste score van de dag in die doelgroep voor SBS6. Wat een nachtmerrie voor Wendy, Britt, het team, Snelle, Rolf, Miss Montreal en bedenker John de Mol. Ongelofelijk laag kijkcijfer. Had dit niet verwacht”, aldus Tina. Wendy van Dijk is deze ochtend dus wakker geworden in een nachtmerrie. Arme vrouw.

Vaak teleurgesteld

Tina Nijkamp noemde het programma wel een leuk concept, maar legt uit: “Maar wel leuk is op SBS6 duidelijk niet goed genoeg, de kijker is blijkbaar te vaak teleurgesteld geweest in het verleden en schakelt niet meer in voor amusement op die zender.” En ik denk dat ze daarmee op het juiste spoor zit. De zender van crimineel Peter Gillis staat niet meer zo hoog in het vaandel bij de mensen.

Chantal Janzen deed het ook slecht

Het is niet het enige programma dat het volgens Tina slecht deed. Chantals Pyjama Party komt er ook slecht vanaf. Tina denkt dat dit komt doordat het ‘teveel van alles’ is en daardoor ‘inwisselbare tv’ is. Het andere programma dat het slecht deed was Op Zoek Naar. Dit gaat over musical, er wordt veel in gegild en de kandidaten waren op voorhand geselecteerd waardoor de kijkers buiten de audities werden gelaten. Volgens Tina is het wellicht te ‘niche’.

Chantal Janzen heeft het gat van The Voice of Holland moeten opvullen, maar deed dat duidelijk zonder succes. RTL had waarschijnlijk wel gehoopt op wat betere cijfers op de vrijdagavond. Op Zoek Naar werd uitgezonden op NPO1. Volgens Tina scoorde Frits Sissing met dit programma deze week beter dan die ervoor, maar daar heeft de zender een reclameblok voor moeten verwijderen. Televisie sterft uit.

Nog geen reacties