Georgina Verbaan wil slavernijherdenkingsdag

“Maak 1 juli een nationale feest- en herdenkingsdag. We moeten ons verleden onder ogen komen, ons slavernijverleden verwerken en stilstaan bij deze gedeelde geschiedenis”, aldus de soapie. Daar Georg alleen de MAVO heeft afgerond kunnen we haar scharrige geschiedkundige kennis eigenlijk niet kwalijk nemen. En het voorheen hete grietje is de laatste jaren veranderd in een zuur eenzaam grachtengordelvrouwtje, die uit puur verdriet maar woke is geworden.

Op Instagram plaats ze een petitie waarin staat dat het een nationale feest- en herdenkingsdag MOET worden. Wat grappig is, want niets moet. Nou ja, poepen. Op de petitie staat verder te lezen:

– 1 juli moet een nationale feest- en herdenkingsdag worden;


– De Nederlandse Staat moet – in nauwe samenwerking met (vertegenwoordigers en organisaties van) nazaten zorgdragen voor de wettelijke verankering van de nationale herdenking en viering;


– Nederland moet formeel excuses aanbieden voor de Nederlandse rol in de trans-Atlantische handel en alle bijbehorende verantwoordelijkheden nemen.

Ik vind het nogal dwingend. Lijkt me nou niet de bedoeling als je slavernij wil herdenken. Daarbij is één van de organisatoren FunX, die vreselijke multiculti radiozender, maar wel NPO. Dus we horen van de Publieke Omroep dat we, betaald van onze eigen belastingcenten, iets moeten herdenken, erkennen en excuses aanbieden. Ik zou zeggen, laat ons stoppen met belasting betalen voor dit soort onzin. Ik voel me namelijk nu uitgebuit. Mag ik ook erkenning?

126 reacties op “Georgina Verbaan wil slavernijherdenkingsdag

 1. De walgelijke man! zegt:

  Dan wil ik een herdenking van de Napoleonistische oorlog, die Napoleon heeft hier ook veel schade aangericht.

  Oh! En eis dan ook gelijk een schade vergoeding van Italie, mbt de Romeinse invasie van Nederland.

  0
  0
 2. Umfufu zegt:

  De witte Verbaan die zich daar zo druk om maakt en iedere kans aangrijpt om te laten zien hoe (politiek) correct ze is. Ieder moet het uiteraard voor zichzelf weten, maar waarom probeert zij toch zo te deugen naar de buitenwereld toe ? Wat is haar motief voor die overcompensatie ?

  0
  0
  • Marcel het kopkaasboertje zegt:

   Zij is een indo, maar omdat zij zo’n lichte huidskleur heeft moet zij aan haar donkere, mede indo’s bewijzen dat zij bij hen hoort en niet bij de blanke Nederlanders.

   0
   0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.