Faberyayo vindt Playmobil racistisch

faber-

Pepijn Lanen, de artiest die in 1972 doorbrak met de hit Watskeburt, is tegenwoordig voornamelijk activist en vader. En wat doe je dan in tijden waarin je niet kan optreden? Precies, heel activistisch naar speelgoed kijken.

En dus viel het oog van Faberyayo op een Playmobil-poppetje. Wij zien een inclusief stukje kindervermaak van kleur, de rapper annex schrijver vindt het vooral niet kunnen. “Hebben we dan niets geleerd?”, vraagt hij zich af, waarmee hij doelt op de lippen die rood zijn gemaakt. Ja Faber, echt het einde van die wereld, die rode lippen op een fucking stukje speelgoed.

109 reacties op “Faberyayo vindt Playmobil racistisch

 1. Culturele cunt zegt:

  Faberyayo heeft hier gewoon gelijk. Spelen in drinkbaar water is een blanke uitvinding en dat mag dit zwartje poppetje zich niet zomaar toe-eigenen

  88
  0
 2. SL zegt:

  Ik kan dus daadwerkelijk niet ontdekken wat hier nu het probleem schijnt te zijn. Moeten alle playmobil poppetjes blank zijn? Mag een zwart poppetje de schommel niet duwen, is dat slavernij? Mogen zwarten niet zwemmen? Ik snap het allemaal niet meer hoor…

  25
  0
 3. freudevlieg zegt:

  Ik vind dat Playmobil nog coulant is. Geen kroeshaar, geen oorbellen, geen bananen-rokje, geen kookpot met een blanke… sorry witte pechvogel erin.

  15
  0
  • Radovan zegt:

   Én zijwaarts schommelen is in de US gepatenteerd (geweest). Ben even te lui om uit te zoeken of dit voor de schommel sec ook geld en of dit door een blanke was. Maar was het met een ‘George Floyd’ badpak en bruine lippen wel goed geweest? In dit kader: mag zo’n gouden tand wel als je geld hebt en blank bent? Zelfs de broertjes Roelvink hebben ‘normale’ tanden, dus tokkie kun je het ook niet echt meer te noemen. Meer iets ouderwets of voor het oostblok… Is de zwerver-look ook niet soort van appropriation – maar dan vanuit een andere klasse i.p.v. vanuit een ander ras? Vragen vragen vragen.

   1
   2
 4. Maarten zegt:

  Geef mij Willie Wartaal maar van De Jeugd van Tegenwoordig. Die zei laatst dat ie het nergens op vind slaan dat blanke mensen geen n*gger zouden mogen zingen in liedjes. Pepijn is helaas behoorlijk woke op het kinderlijke af.

  6
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.