Entertainment

Duncan Laurence neemt het op voor ‘transcommunity’: ‘F*ck de haters’

Duncan Laurence

Duncan Laurence heeft het opgenomen voor de transgendergemeenschap in Nederland. Zijn bericht op Threads is een reactie op een eerdere post van zangeres Anouk, die vrijdag schreef dat mensen die hun 'pipi eraf hakken' niet automatisch een vrouw zijn.

Duncan Laurence neemt het op voor ‘transcommunity’: ‘F*ck de haters’

‘Je pipi eraf hakken, maakt je geen vrouw. Maar dit wel. Word ik nu gecanceld?’, schreef de 48-jarige Anouk bij een foto van haar maandelijkse periode, waarna ze kon rekening op veel kritiek. Duncan Laurence verdedigt daarop de transgendergemeenschap. ‘Lieve transcommunity in Nederland’, schrijft de zanger op het social media-platform. ‘Laat je niet gek maken. Fuck de haters, of ze nu de buurman om de hoek zijn, of wereldberoemd in Nederland. We hoeven niet langer te luisteren naar mensen die dat ook niet andersom naar jullie en de queer community doen.’

‘Weet dat er heel veel mensen zijn die jullie zien en horen en jullie steunen’, aldus Duncan Laurence. ‘Blijf altijd voor jezelf opkomen, doe wat voor jou goed voelt en weet: we got your back.’

Ene ‘J’ noemt Duncan Laurence vervolgens (terecht) ‘ziek in de bovenkamer’. De zanger reageert: ‘Ik ben liever ziek in de bovenkamer dan iemand die discrimineert. Later’.

 

Bericht van @itsduncanlaurence
Bekijken op Threads

 

Nikkie de Jager woest op Anouk: ‘Laat ons verdomme met rust’

Duncan Laurence is niet de enige BN’er die van zich liet horen na het bericht van Anouk. Ook onder anderen deuger Tim Hofman, Davina Michelle, Tanja Jess en Claudia de Breij reageerden via social media. Daarnaast voelde Nikkie de Jager zich aangevallen. ‘Dat één van de meest nuchtere en gerespecteerde muzikanten van Nederland een schaamteloze terf en transfoob blijkt te zijn, stond NIET op mijn bingokaart voor 2024’, schreef het op zijn/haar story op Instagram. ‘We zijn een minderheid die simpelweg acceptatie wil, laat ons verdomme met rust.’

15 reacties

bange wezel

De drietand op zijn hand maakt me bang. Het is menens!

ikbengek

Als je tegenwoordig ergens kritisch over bent, ben je kennelijk meteen een hater.
Iedereen heeft tegenwoordig een lontje van hooguit een millimeter. We zijn collectief krankzinning geworden

Bas

Deze griezel moet het maar eens opnemen voor de liedjes schrijver van Arcade die hij nog steeds niet betaald heeft. De toeschouwers van het laatste concert toen Duncan het nodig vond om vroegtijdig te vertrekken of Mia Nicolai & Dion Cooper die hij zou onderstetunen bij het songfestival en nergens te bekennen was. Dus koekenbakker neem het eerst maar eens op voor je ‘eigen’ cluppie voor dat je stoer, andere de maat meent te nemen.

Plofkip

Ik denk dat Anouk door heeft dat als ze nu geen tegengas tegen die woke onzin geeft ,haar dochter straks tegen allemaal mannen moet sporten.

Bert Billenbaffer

Duncan Laurence,Tim Hofman, Davina Michelle, Tanja Jess en Claudia de Breij. De crème de la crème van Bekend zwakzinnig Nederland.

Amaal

Hij doet maar, zijn broek vol. Ik heb geen zin om de hele dag door geconfronteerd te worden met mannen zoals Nick Tutorials die zich als een met viltstift beschilderde travestiet etaleren. Het is een beetje een overkill geworden. Nederland is een tolerant land, waar alles kon, man/vrouw vrouw/vrouw man/man of ‘t hele zooitje bij elkaar. Het is een leuke hobby met die regenboog vlaggetjes zwaaien maar we zijn er wel een beetje klaar mee, en daar hoeft die op een glazen salon tafel schijtende Patty Patty Patty zich ook niet mee te bemoeien. Trek eens partij voor normale mensen een keer. En stop de indoctrinatie van kinderen op school met vlaggetjes en met viltstift beschilderde kerels. Klaar er mee, helemaal klaar.

Amaal

Overigens nog een kleine toevoeging… ” laat ons met rust” je kan nergens meer komen of je word met die lui geconfronteerd. Overal. Het is geen discriminatie als je daar genoeg van heb. Jullie weten niet wat echte discriminatie is. Kap eens een paar jaar met dat gejank.

Billy Poeder op de billen klappen

@Bert Billenbaffer En laat nou net dat groepje mensen zijn waar het zelf niet zo goed mee gaat. Dat kunnen de psychen (Claudia) zijn maar ook bijvoorbeeld geen Tv klusjes meer (Tanja), bijna het loodje leggen (Tim), er een compleet potje van maken (Duncan, zie comment van Bas), enkel met covers kan scoren waar haar eigen repertoire niet geblieft wordt (Davina). Met andere woorden ze proberen aan te haken om mee te kunnen scoren van de aandacht.

Afleiding

Ondertussen wordt iedereen steeds harder genaaid door overheden etc ,mja dat ter zijde…

Scooby Doo

Duncan wie? Er was eens een ventje die voor Nederland de Eurosong festival won. Dat was Duncan! Alles wat daarna kwam is Duncan niet maar poep!

Vieze Joop

Duncan is een vies manneke

Uitgemutste rosbief

Anouk kan wel zonder die paar transformers die het mainstream nieuws domineren.

Dondo13

Wat deze man of wat het ook is heeft is een ziekelijke afwijking

Boyd

Een terf… die Amerikaanse hypes zijn echt debiel. En als dan zo’n geschoren en gesneden beer als Nikkie de Jager ermee aan komt zetten…tuf erop

Natnek

Lhbtqri++ptss types worden wel héél erg vervelend nu.
En blijf vooral uit de buurt van kinderen.