Uit eerste hand

Dennis Schouten kritisch naar zichzelf: ‘Ik vind mezelf geen mooi mens’

Dennis Schouten kritisch naar zichzelf: 'Ik vind mezelf geen mooi mens'

Dennis Schouten kritisch naar zichzelf. In een interview met Andries Jelle de Jong legt hij uit dat hij zichzelf ‘geen mooi mens’ vindt. Hij geeft een voorbeeld om uit te leggen hoe hij zonder empathie omgaat met bepaalde situaties. ‘Ik vind mezelf geen mooi mens’, aldus Schouten.

Dennis Schouten kritisch naar zichzelf

Voor een interview met Andries Jelle de Jong deed Dennis Schouten een gevoelig boekje open. Andries vraagt hem: “Wat vind jij zelf jouw mooiste karaktereigenschap?” Een persoonlijke vraag is er eentje waar Dennis altijd even over na moet denken, maar hij weet het antwoord wel: “Pff… Jezusmina… Is dit een liefdesblad? Mooiste karaktereigenschap… Uhm… Ik vind mezelf niet zo zeer een heel mooi mens.”

Het beeld wat mensen hebben veranderen

Andries heeft goede bedoelingen en wil eigenlijk een ander beeld aan Dennis hangen: “Ik vraag dat omdat ik merk… Ik ken je een beetje, we hebben elkaar een paar keer gesproken… Het beeld wat mensen van jou hebben is die eikel die BN’ers voor de bus smijt en ik zou dat voor de Nieuwe Revu-lezers en de mensen die dit kijken wel een beetje weg willen halen.” Maar Dennis steekt zijn kritische zelfkennis niet onder stoelen of banken.

‘Ik heb héél weinig empathie’

Ondanks het feit dat er volgens hem wel mensen in zijn leven zijn waar hij om geeft, vindt hij dat hij geen empathie heeft. Hij geeft een voorbeeld: “Ik heb héél weinig empathie, dus als er wat… Stel, jij wordt nu gebeld door je vrouw waar wat vreselijks mee is, jij schrikt je helemaal een ongeluk, dan zal mij dat intrinsiek vanuit mezelf niks doen. Een paar keer ben ik daar achtergekomen dat ik denk: ‘dat is ook raar’. Dat leer ik mezelf dan aan, maar dat zit kennelijk niet in mij.”

‘Ik vind mezelf geen mooi mens’

Is dat het enige waar Schouten zichzelf in naar beneden praat? Nee, hij vervolgt: “Het is ook nog niet echt dat als ik een relatie heb dat ik altijd heel trouw of loyaal was… Dus ik kan wel zeggen dat ik een heel mooi mens ben, maar dat ben ik niet van mezelf.” Niet dat dit een mooi mens definieert, want vreemdgaan kan altijd. Toch? Dat kan wel toch? Dennis vervolgt: “Ik denk niet dat ik per se een heel goed mens ben.” Maar: “Ik voel mezelf niks beter dan een ander.” Misschien is het op die manier dan mooi in balans.

Watch on YouTube

Nog geen reacties