Uit eerste hand

Dennis Schouten emotioneel: ‘Ik ben ongelukkig en ga stoppen met leven’

uitzending roddelpraat 14 februari

Al jaren worstel ik met het leven. Op papier heb ik een ontzettend goed leven, maar in de praktijk voel ik mij zelden gelukkig. Gevoelens van leegte, eenzaamheid en onrust hebben de overhand. De laatste jaren zijn deze negatieve gevoelens die heel veel energie kosten verergerd. Ik weet dat ze niet kloppen, maar ik krijg ze niet uit mijn lichaam. Ik heb van alles geprobeerd om deze gevoelens op te lossen: Medicatie, psychologen en een verhuizing terug naar Enschede. Het heeft allemaal niet geholpen.

Aannemelijk is dat jarenlang experimenteren met medicatie in mijn puberteit bepaalde dingen in mijn hoofd hebben beschadigd, ik heb me er ondertussen bij neergelegd. Maar ik wil deze rit niet meer uitzitten. Ik schaam me naar mensen die graag willen leven, ernstig ziek zijn en die deze optie niet (meer) hebben. Maar, ik voel me niet verplicht om te leven. Wel voel ik mij verantwoordelijk om anderen niet zomaar alleen achter te laten. Ik ga nog enkele jaren mee om alles en iedereen dat me lief is goed achter te laten. Daarna neem ik de regie over mijn eigen leven. In een emotionele RoddelPraat uitzending heb ik dit samen met Jan Roos zo goed mogelijk proberen uit te leggen.

Laten we het tot die tijd niet te zwaar maken: Ik wil er het beste van maken en behoud graag de humor, zelfspot en kritische mening. Medelijden of hulp ben ik niet naar op zoek, leuke dingen, liefde of een borrel wel.

Watch on YouTube

90 reacties

Doehetnietdennis

Beste Dennis,

Doe het niet nu niet.

Waar moeten al die jonge, botmagere meisjes dan naartoe?

antonie kamerling

antonie kamerling 2.0

Kevin69

Zoals mijn oma(geen eenvoudig leven gehad) altijd zei: “Dood zijn kan je altijd nog.”
Aan de andere kant is het leven soms geen optie meer. Weet wel dat je gemist gaat worden, zodra bij jou de lamp uitgaat.

Christián bothof

Hoi Dennis, Ik ga er vanuit dat je shit hebt meegemaakt in je (jonge)leven. Ik had ook geen makkelijke jeugd en ben drugs en drank gaan gebruiken om die nare gevoelens te vergeten maar op mijn 23e haalde die problemen mij in en liep ik vast en wilde alleen maar dood. Ik heb emdr therapie gekregen 3 jaar lang en dat was heel zwaar maar ik heb al die problemen toen een plek kunnen geven en soms is het nog moeilijk maar ik ben er sterker van geworden mentaal dan. Bij emdr worden al jouw gevoelens erger maar daarna wordt de pijn minder. Vergeten doe je al die shit nooit maar het geeft rust als je het een plekje kan geven. Ik heb je wel eens gemailt toe je therapie ging volgen ik wou en wil je nog steeds graag helpen maar je ging er jammergenoeg niet op in. Kom op man wees sterk en ik wil je nog steeds graag helpen maar dat moet jij ook willen. De keus is aan jou. Je mag me altijd mailen of bellen dan geef ik je via de email mijn nummer. Sterkte met alles en hou vol!!

smiley

Al vaker gezegd: Dennis, blijf in gesprek, met de juiste mensen, jij bent niet de enige die een klankbord nodig heeft. En laat de rest maar lachen – dat gebeurt sowieso, wat je ook doet. En ondertussen: behoud je droge humor!

Kelly van der Veer

Die andries jelle de Jong is echt een stalker belt elke dag of ik nog foto’s heb

Herman Brood

Gewoon springen van de lokale van der valk

Vieze joop

De jeugd/jongvolwassenen van tegenwoordig kunnen nergens meer tegen. Bij het minsten of geringste willen ze uit het leven stappen. En daar mee moeten we de rus verslaan hou me hart vast

/

Ik vind het knap dat je hier aandacht aan geeft Dennis en je bent zeker niet de eninge. Ik denk oprecht dat jouw verhaal en het boek mensen kan helpen zichzelf te begrijpen en in te zien dat ze niet alleen zijn. Zelf heb ik ook de nodige dingen meegemaakt. Met een suicidale moeder met borderline en een zwaar autistische vader was het vroeger niet altijd even makkelijk. Door de grapjes heen kon ik ook zien dat je echt met dingen zat. Hopelijk vind je een manier om weer te kunnen genieten van de leuke dingen in het leven. Ik zag het al meerdere malen terug komen in de commands maar een combinatie van EMDR en schematherapie heeft mij echt ontzettend geholpen. Ik hoop dat jij uiteindelijk ook de hulp vindt die bij jou past en dat je uiteindelijk kunt ontpoppen tot een vlinder.

Bambi

Lieve Dennis,
Wat ontzettend verdrietig om te lezen. Ik hoop dat het leven je -onverwacht- toch nog mooi weet te verrassen.
(Zelf ben ik jaren depressief geweest en ineens was die grote, zware, grijze wolk weg. Poef. Wat gun ik jou hetzelfde.
Ik geniet van jullie uitzendingen. Sterkte. En liefs!

Frank Govers

Ik adviseer een kuurtje van rode port met knabbelspek

Official Peter G

Voor 10 rooie doe ik de boek uitreiking

Droge feest muts

Toch nog wel 1 roddelpraat feestje hoop ik.

BobbyB

Dennis, stel je niet aan…

Jezelf soms depressief, ongelukkig en onzeker voelen hoort bij het ouder worden, dit zorgt er ook voor dat je belangrijke keuzes maakt in het leven.

Omarm die gevoelens en stel je niet aan watje!

Bertus de Wit

Dapper dat Dennieboy zich kwetsbaar durft op te stellen. Dat durven er maar weinig dus hulde. Maar er is hoop! Hij geeft aan dat hij niet tot zijn pensionering wil leven. Nu ben ik ongeveer van dezelfde leeftijd. Ik ga uit dat het pensioen tegen die tijd tegen de 73 a 75ste levensjaar zit. Dan zou hij zomaar nog 47 jaar kunnen leven.

Denny boy

Misschien eens met deze roddelonzin stoppen en kappen met “showbiz”. Een iets meer normaal leven gaan leiden met structuur en supportsysteem. Ik hoorde dat ze nog iemand zoeken bij de lokale kaasboer!

Henk

Alles ter promotie van het boek! Klagen over zijn jeugd is wel zijn ‘beroep’ geworden.
Ik zou trouwens de moeder wel eens willen horen. Alles heeft meerdere kanten.

Clown Bassie

Dennis; Wat er ook gebeurt, altijd blijven hangen,.

word wakker man

Uit het leven stappen is het belachelijkste wat iemand kan bedenken.

ga in de natuur wonen, hout hakken, eten verbouwen, je voorkeuren voor leeftijd accepteren, je eigen huis verbouwen, onder de zon.

eens kijken hoe snel je depressie verdwijnt.

heb je al breathwork geprobeerd. enzovoort.

Sha

Lieve Dennis, ik vind het intens verdrietig om dit te horen en je verdriet te zien, die blik in je ogen. Jeetje ik ben echt aangeslagen.
Ik hoop dat je iemand treft die het leven voor jou weer waard maakt, die je laat lachen en je weer zin geeft in het leven, voordat het te laat is, zodat voor jou ook de zon weer wat gaat schijnen.
Mocht je die persoon treffen zal ook de weg niet makkelijk zijn, maar hopelijk wel de moeite waard.
Probeer je vast te houden aan de gekke vrolijke mensen om je heen die het beste met je voor hebben, zoals Jan en je zus.
Ik hoop dat er vele mensen zijn die je een hart onder de riem steken, helaas zijn er genoeg mensen die de grond onder je voeten wel willen halen, maar laat die voor wat het zijn.
Wij kijken wekelijks naar jullie programma, jullie hebben ons altijd zo laten lachen, ik hoop dat het ooit voor jou ook weer zo mag zijn.
Lieve Dennis en ook Jan, ik hoop jullie nog lang te mogen zien, en dat vooral Dennis zich gedragen zal voelen, door mensen die oprecht om hem geven.
Geef nog niet op.

Welovegordon

En dan is Gordon een aansteller

B.

Dennis, jongen. Doe dit nou niet. En als je het toch wil doen, blijf dan bij je leest. Doe het met een donker meisje zodat je aids krijgt en over een paar jaar ben je dan dood.

Robert

Opgeruimd staat netjes!

Adrie

Ik lees het boek nu niet ! Als ik je nu zo hoor piep
Je er straks stiekem tussen uit .Dan ga ik wel het boek lezen . Maar voor nu wil ik van jou en Jan genieten in roddelpraat . Sterkte Dennis !

Dave

Mensen die Dennis nu na trappen, het laagste van het laagste ben je !! Iemand die aan de grond zit,nog even verder er in trappen ,laffe keutel !

C Friesland

Dennis,

Wij hebben meerdere zelfmoorden in de familie gehad, dit heeft ons allemaal veel pijn en ellende bezorgt. Achteraf waren er betere oplossingen geweest.

Ik raad je aan om een verre reis naar zuid Amerika te maken. Neem een kind, zoek een doel in je leven.

Weer een blanke man zonder kinderen. Je stelt niet alleen jezelf teleur, ook anderen. Je kan nog alles terugnemen en het gewoon niet doen. Doe geen domme dingen Dennis.

Floris W.

Ik heb alleen interesse in het boek als luisterboek variant… Ingesproken door Jan…

”’Zo, hoofdstuk 1; godsammekraken dat hele hoofdstuk gaat weer over die moeder van hem.”

Hansie

Al die ‘meelevende ‘ reacties. Niet te geloven. ‘Ik ga mijn pensioen niet halen’, ‘ik noem geen datum’. laat me niet lachen, alles ter promotie van zijn boek. En dat Jan daaraan meedoet is helemaal bedenkelijk. Ik ga het boek kopen als hij de daad bij het woord voegt!

Herman Itler

Dennis, het is een gemis om een witte man een trein te zien koppen. De islamitische populatie neemt de rol van de ubermensch over in Nederland. Je bent nodig voor het grote goed om het arische ras te herbevolken.

Fan

5htp geprobeerd?
Hopelijk gaat de zon weer schijnen voor je. ☀️
Je hebt nog iets te doen op aarde. woorden geven aan wat anderen niet durven nu de wereld gek is geworden.

Dooie Dennis

Dennis zoek gewoon betere vrienden, minder met Jan omgaan, ga naar de sportschool en accepteer dat er dingen zijn gebeurt waar je geen invloed op hebt gehad, accepteer ook dat je knettergek bent. en word de grootste Jester de benelux ooit heeft gezien.. je moet gewoon echt vrij worden en geen fck geven wat mensen denken..

floris w

sins wanneer ben ik geen vriend van de show meer ?
sander schimmel wel en ik niet ?

Parkmanager Altwin

Stop gewoon eens met al die drugs en kom lekker uit de kast denk dat je daar een stuk gelukkiger van wordt

Lange Frans

komop Dennis, start weer met Nieuw nieuws, ik heb namelijk nog wat kamervragen, Gewoon een paar kamervragen…

andre

kom maar naar de veldkerslaan dennis van de 3*de verdieping head first is het zo gepiept je bent een misselijk ventje

Marjan

Agossie….. er moet een boekje worden verkocht en alle RP-fans (met gemiddeld 2 hersencellen) trappen er massaal in.

Natnek

Dennyboy, stop met drugs, stop met alcohol, stop met suikers en in plaats daarvan ga sporten, stel doelen zoals meer spiermassa, beter uithoudingsvermogen, meer kracht en gebruik een logboek (simple workout log app bijvoorbeeld) om jouw progressie bij te houden. Eet meer vlees. Ga wandelen in de natuur. Stop met die scharrels van jou. Lees boeken van Stoïsche filosofen. Start een hobby zoals fotografie. Dit kan je mooi combineren met wandelingen in de natuur.
Het kan niet anders dan dat dit gaat werken. En houdt dit vol! Langer dan een paar weken of maanden.

En mocht dit niet helpen kan je altijd nog een eind eraan maken.

Sterkte kerel.

Maarten

Beste Dennis
Erg geschrokken van je besluit .
Bedenk dat er ALTYD een oplossing voor je is.
Je bent een goed uitziende jongman met vele talenten.
Er is altyd licht aan einde van de tunnel ook al zie je dat nu niet in en dat hoort bij je depressie maar is
ECHT te behandelen ! DOE JEZELF EN JE FAMILIE
NIET AAN . Je mag mij altyd mailen !
Heel veel sterkte !

De Gluurbuur

Ik wil bij deze even laten weten dat ik het niet vind kunnen dat mijn foto zonder toestemming op de achterkant van dit boek verschijnt. Dat is toch niet normaal? Dat is meer dan abnormaal! Dat is gewoon niet te GELEUVEN!

Maai

@Bobby B en al die andere mensen die het belachelijk vinden of Dennis een watje vinden:
Jullie zijn zelf belachelijk en onvolwassen met dit soort keiharde uitspraken! Denken jullie nou echt dat deze jongen dit ‘zomaar’ even besloten heeft? Ga eerst maar eens denken aan hoe zielig en kwetsend jullie opmerkingen zijn. Jullie zijn JUIST de mensen die zielig zijn en overduidelijk 0,0 verstand hebben van de psychologie in een mens. Die jongen nog even een keiharde trap nageven, ga daar maar eens over nadenken!!!! Laat die jongen met rust en bemoei je vooral met je eigen leven. Daar hebben jullie al genoeg werk aan. Jullie zijn het laagste van het laagste! Sterkte met alles lieve Dennis xxx

L.Lampekatoen

Geen één scoop! Terwijl de levenseindewens van Dennis best als scoop gepresenteerd kon worden!

Nuchtereblik

Er reaguren best wel veel sneeuwvlokjes opeens, terwijl RP van zichzelf doorgaans best nietsontziend is qua commentaar en grappen over anderen.
Het lijkt verdomme wel de insta account van Gordon met allerlei kwijlerige bakvisjes

depressieve postbode

Hey Dennis als je mijn nummer nog hebt kunnen we altijd een keer samen vuurwerk afsteken daar knap je vast van op

Veenlijk

Dennie hier nog iemand die dezelfde jeugd als jij heeft gehad (zoals zovelen). Weliswaar met iets minder medicatie en iets meer psychologische mishandeling. Zelfde soorten therapie e.d. geprobeerd. Die hielpen bij mij pas toen ik ophield me in het dagelijks leven constant met negatieve shit bezig te houden. Niemand wil dat je het doet uiteraard, maar kappen met zaken als het afbeulen van anderen in RP (hoe lekker en meestal terecht het ook is) en focus verleggen op dingen waar je juist positiviteit mee ontvangt en ook geeft, is waarschijnlijk de enige manier waarop je in combinatie met therapie en juiste medicatie progressie kunt boeken. Naar mijn idee/ervaring word je zelf niet beter zolang je daar anderen ook niet bij helpt. Anders tijdelijk een vervangertje naast Jan. Kan het entertainment van zijn ergernis daaraan jouw gemis wel compenseren. Met die vetzak komt het wel goed. Werkt dit ook niet, dan toch maar de spuit erin inderdaad. Succes ermee.

therapeut

Dus dat experiment van de paars/groene vlinder is mislukt?

Emile Ratelband

Leef in een positieve omgeving. Wat je geeft, krijg je terug! # Doeslief #Tsjakkaa!

Ran Joos

Jongens, 2 april is de boekpresentatie. 2 APRIL…

1 April zou net wat te duidelijk zijn denk ik. Dus het is 2 april geworden.

Drs. Sigmund Freud

Dennis,
Het is te vul vroeg voor een zelf gekozen einde.
Een goede psychiater moet je (met medicatie) kunnen helpen.
Je kan je hele leven nog dood zijn!

Ganja bus

Deze man moet niet zoveel wiet roken hij kan er slecht tegen

Philiph

@5:36 Hier zit een sleutel voor Dennis. Perfectionisme als je daar echt last van hebt kan je dit het gevoel geven dat je er nooit helemaal bent, dat je altijd faalt. Geziene Dennis zijn jeugd is dat ook de boodschap die hij onbewust van zijn moeder heeft mee gekregen als in hem constant lastig te vallen dat er iets mis met hem is en dat hij niet goed genoeg is zoals die is (dat ie gefaald heeft). Wat Dennis eigenlijk in zijn jeugd mee had moeten krijgen is dat hij een mooi mens is, en niet perfect hoeft te zijn en in vrijheid mag leven naar dat wat hem gelukkig maakt.

Perfectionisme komt in vele vormen en de drang om te gelden drijft je tot uitleggen en herhalen van datgene wat ervaren wordt door je perfectionisme als gefaald en daarom ben je nooit tevreden en is het niet perfect en nooit af. Het is een soort vicieuze cirkel waaruit je alleen ontsnapt door te leren de pogingen om de hele tijd perfect te willen zijn op te geven. Want het enige wat je doet, is telkens antwoord geven op je perfectionisme die juist die twijfel zaait en je vasthoudt in die cirkel. Met andere woorden door elke keer naar je zelf te kijken van uit je perfectionisme is het nooit goed genoeg, en brengt het een soort verslagenheid met zich mee dat je uiteindelijk depressief doet raken.

Want datgene wat jou nu in je greep houdt, is iets waar jij niks aan kon doen, je was nog maar een kind (het is en was nooit jouw schuld) en jouw perfectionisme komt voort uit dat je (al dan niet onbewust) wilt oplossen wat al gebeurd is en in het verleden ligt.

Mijn advies is om toch met medicatie, bijvoorbeeld ‘Zoloft'(Setraline) te kijken of je dat meer los kan laten en met de juiste therapie/therapeut waar je je boosheid/verdriet jegens je moeder mag uiten zonder oordeel, zodat je het kan verwerken, en zo weer meer in het ‘nu (in acceptatie)’ kan komen. Om vervolgens de machteloosheid/verslagenheid die jou vroeger is aangedaan weer om kan zetten in macht over jezelf. Vraag je psycholoog/psychiater hier over.

Al met al wens ik je veel sterkte met wat je ook besluiten mag. ❤

Jhonny

Ik hoop niet dat het PR is voor het boek omdat hij verder weinig te melden heeft. Dit truckje heeft Maxim Meiland ook al eens uitgehaald die zogenaamd verkr… was. Uiteraard zonder aangf. En zonder dat haar ouders het wiste, wat zeer onwaarschijnlijk is bij een jonge mooie meid. Terug naar Dennis. Wat hij zegt kan alle kanten uit. Ik bedoel maar ik wil ook niet onder alle omstandigheden door tot mijn pension. Bijboorbeeld mocht er een ziekte zijn die ik dan heb. Volgens mij is er dus nog hoop.

plofkip

goede clickbait dat ie dood wil maar dat het minstens 10 jaar gaat duren. wie weet loopt ie per ongeluk voor die tijd onder een tram ofzo……… ik wil ook dood. over 30 jaar ongeveer. jeez wat een non nieuws.

113 zelfmoordpreventie

Misschien kan je samen met Gordon van een gebouw of voor een trein springen.
we hebben eigenlijk liever dat Gordon dat alleen doet , maar ja

Sjohan

Sneu voor Dennis. Maar je kunt nog van alles proberen. Zoals hier al eerder is geschreven. Breng structuur aan in je leven, stop met D&D en de hordes aan pannenlappen van meisjes. Sta op tijd op en ga sporten. Pak ook wat mediaprojectjes op. Want zoals nu keer op keer een beetje blijkt, doen de heren vrij weinig elke week. Alles is zo’n beetje uitbesteed. En los van een paar uur opnames in de week. Lijkt de rest van de tijd gevuld met uitgaan met veel D&D en tot diep in de middag in bed hangen. Daar zou ik mij ook niet goed bij voelen.

domtoren , is 112 meter hoog

spring van de domtoren af, dan zien veel mensen het em dan krijg je nog applaus ook aansteller , wel op vrijdagmiddag doen he , kan ik daarna een lekker plisje gaan halen

trein doet pijn

He dennis ouwe aandachttrekker, ga lekker een maand naar Afrika, neem een lening van 5000 euro mee, en ga mensen blij maken met wat te vreten, neem van iedere hongerige een foto dan heb je wat om aan terug te denken voor je voor een trein gaat leggen

Bottleflip

Nare reacties hier….

Sterkte Dennis, hopelijk kom je er bovenop man!

Zwartgallige Hendrik

Hey Dennis, je zou uit het leven kunnen stappen tijdens een uitzending van Roddelpraat. Kondig dat aan dat mensen voor €10,00 live kunnen meekijken dan laat je Jan tenminste achter met nog wat knaken. Kijk graag naar jullie programmaatje en als plaatsgenoot (Enske) hoop ik dat je voor Jan een nieuwe co-hoast gaat zoeken natuurlijk wel eentje die ook geestelijk zwaar door het leven gaat.

Don Barafranca

Verdiep je eens in Testostron Replacement Therapie (TRT) en ga wat routinematig Krachttrainen. Je zult wat gespierder worden, je mieterige zieltje zal zich weer zo voelen alsin je kindertijd en die smerige spektietjes zullen verdwijnen. Ga ervoor knaapsko!

Haasje

Ben je nou helemaal besodemieterd! Je laat dus die compleet geschifte waus van een moeder winnen? Het leven is een zure bom, soms is ie recht en soms is ie krom. Ik vond je toen je bij die walgelijke man werkte al een leuk ventje, lekker brutaal leuk koppie. Man hou toch op met die gekkigheid, ga eens een maandje op vakantie en neem Jan mee of zo, geen drank geen drugs daar knappen jullie alletwee van op. NIcolleke het worstenbrood snolleke weet nog wel een adresje in Thailand. Bekijk het leven eens van dag tot dag dan is het een stuk makkelijker. Je zegt het zelf al, ga leuke dingen doen, dingen die je echt leuk vind, geen familiegedoe of wat dan ook of lijpe wijven zoals Zoef de haas.

Rvp

Godverdomme Dennis, gewoon doorgaan op deze aardkloot hoor.!

Kevin

Wat een laffaard ben je Dennis zelfmoord is voor zwakkelingen

Paul Cliteur

Hmmz grommel drommel

Ex Kevin

het enige wat tot nu toe overleden is zijn de scoops , waarom ineens die heisa aan berichten hier

Jan Roos

In de richting van de arm hè; Dennis!

Niet haaks!

Mel

Lieve Dennis, ik hoop dat het tij nog voor je keert. Het mag nooit zo zijn dat iemand wil stoppen met leven om iets wat een ander hem/haar heeft aangedaan. Dat heeft die ander alsnog gewonnen. Gun die ander dat niet, je bent zoveel meer waard! Neem je macht terug. Je hebt het ergste overleefd als kind, hoe sterk ben je dan. Je bent het jezelf verschuldigd om te stralen en de dader te laten zien dat die niet gewonnen heeft. Straal, geniet, nu is het jouw tijd! Vroeger is voorbij. Zet m op Dennis. Je kan het! Omring je met positiviteit. Het is leven is mooi, mooier dan je nu denkt.

hetjournaal

Jezusss…je hebt het journaal gehaald.
Het Journaal!
Bij de door jullie gehate NPO!
NPO1!

De beste ad. ooit voor jullie site!
Mijn complimenten!

Spekpeter

Gewoon wat meer gaan genieten van het leven … stel je voor hoe jouw vijanden zich voelen als je je levensvreugde hervindt en deze depressie achter je laat … 😉

Dewayne Noel

Just go outside mr Dennis from holland, just take a hike, life is not ment to be that easy because life is about making fun yourself. Your just a little bit to much inside behind your computerscreen creating negative content, having bad memories. That is normal son. Just go outside and work hard, but not to hard. Just have fun son from holland.

Dewayne Noel

You are a real cowboy son Dennis from Holland, your not that social skilled son. I am only a wrangler to saddle u up with some work. When outside in nature you will meet all sorts of people and animals like wolves, so you will find yourself, your not only what you think you are dear son.

Magere Hein

Dennis wat is dit voor onzin. Je kan niet plannen om over 3 jaar dood te gaan. Hoe weet je nou wat je over 3 jaar wil? Mensen weten nog niet eens wat ze morgen willen, of wat ze over 3 uur willen. Misschien maak je wel allerlei dingen mee die je van gedachte veranderen. Daarom moet je ook nooit zelfmoord plegen. Zeg in plaats daarvaan gewoon: het gaat niet goed met me, ik heb hulp en liefde nodig. Maar ga niet met je doodswens te koop lopen staan. Je wilt ook helemaal niet dood, je ziet alleen geen uitweg meer uit je situatie. Maar die uitweg is er altijd, en zolang je blijft kiezen voor het leven vind je die vanzelf. Vertrouw erop dat je eruit gaat komen, ook al weet je nog niet hoe en ookal ben je bang. Ik kom wanneer ik kom, dat bepalen jullie armzalige stervelingen niet zelf.

Piet

Waarom nog wachten? Hak de knoop door.

De optimist

Van uitstel komt doorgaans gelukkig afstel….

Frank Rozendaal

Je oefent een beroep uit waar je mensenlevens mee kapot maakt. Roddel en achterklap. Doe de wereld een plezier en stop er vandaag nog mee. Kun je Yvonne Coldewijer en Jan Roos ook niet meenemen. Ook personen die van mensen de grond intrappen hun beroep hebben gemaakt. Misselijkmakende personen.

Clint Oosthout

Uit het leven stappen vereist moed. Conclusie: Dat gaat bij jou niet gebeuren. Over een tijdje kom je tot andere inzichten. Ondertussen heb je mooi aandacht voor je boek gekregen. Je bent een aanfluiting voor mensen die serieus deze afweging maken. Schaam je diep.

Gooien bolle

Ik heb vooral ouderwets gelachen, weer, zoals met neef van Dennis, etc. Bob, de gootinspecteur,. Geweldig weer, Jan Dennis, stel het maar lekker uit en over 30 jaar zeg je, nu heb ik pas echt reden om te klagen, maar dood wil ik niet. Sterkte

Andries Jelle de Jong

Dit is de beste marketingstunt sinds dokters Marlboro adviseren!

Dewayne Noel

Son we have a special lodge for you here in Wyoming , it’s far away from Brokeback Mountain, and there is no forest nearby. I just heard this rumors about this frikandelforrests in your country, and Santa send me some material about you. You must man up son, and there is no place for that kind of fun son, not in our Book. Take care, you gonna need it son. by the way can you bring this Balzy shaving apparatus when you visit.

Komt goed

Dit besluit is waarschijnlijk precies de vrijheid waar hij naar zocht……jezelf de vrijheid geven er een einde aan te maken als je het niet meer trekt geeft hem de rust. Geef mensen die zich slecht voelen lichamelijk of geestelijk een pil om het leven te beëindigen en ze gebruiken hem niet. Maar het idee dat je die pil hebt geeft rust. En van uitstel komt afstel. Dennis gaat gewoon pas bejaard dood.

Martien Wijnland

ach tja als ik een fles wijn opdrink , dan wil ik de volgende dag ook liever dood zijn, zo is het leven, ik kan mijn probleemkind dan ook niet zien of luchten, en zij mij nooit eigenlijk

Curt Cobain

Dennis, je bent 2 jaar te laat om bij de club van 27 te komen dus doe het maar niet. Je zegt dat je geen geluk voelt maar geluk is geen drugs of zo. Je lacht en huilt wel dus je leeft! Geluk is gewoon je leven op orde hebben/krijgen, dat kan jij best, hier kom je overheen.

Review Fan

Als Dennis naar het hiernamaals is komt Jan’s Review dan weer terug?

Dewayne Noel

colleague Clint Eastwood, i do not agree with you completely, the dutch oven Dennis guy has spirit, he stepped out from the dark into the light of God, this requires courage. Dennis is combative, he needs to man up, but he is combative cowboy Clint, just like you portray in your work. He is bit childlike but combative, and that is a very sweet thang.

Jehova

Vind je het goed als we bij je aanbellen voor een boodschap Dennis?

Knir,knar,knor

Zal tijd worden dat die kameleon uit Glanerbrug er een einde aan maakt.

Sara

Hallo allemaal, het is een genoegen om een geweldige getuigenis te delen over DR SUNNY voor het terugbrengen van geluk naar mijn familie. Ik wil de hele wereld heel graag vertellen dat er een spreukenmaker is genaamd DR SUNNY, die zo echt en oprecht is. Ik heb nooit in een van deze dingen geloofd, maar toen ik mijn vrouw een jaar lang verloor, had ik hulp nodig totdat ik een geweldige spreukenmaker vond, en hij verzekerde me dat ik mijn vrouw binnen slechts 48 uur terug zou krijgen, maar ik twijfelde. . en nadat de spreuk 48 uur later was uitgesproken, net toen de spreukmaker zei, ging mijn telefoon en verrassend genoeg was het mijn vrouw die me de afgelopen 1 jaar niet had gebeld en ze verontschuldigde zich voor de pijn die ze had. ze heeft mij veroorzaakt en ze vertelde me dat ze klaar is om voor mij naar huis te komen. Dr. SUNNY liet haar echt weten hoeveel hij van haar hield en dat hij haar nodig had. En hij opende ook haar ogen om zich voor te stellen hoeveel liefde we samen moeten delen. Ik zal dit getuigenis over de hele wereld blijven delen. Allemaal dankzij Dr. SUNNY voor het goede werk dat hij voor mij heeft gedaan. Neem nu contact met hem op, want hij is zeer krachtig en zal je altijd helpen. Geloof hem en doe wat hij van je vraagt, en twijfel nooit aan hem. uw WhatsApp +2348082943805 of e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com

Dewayne Noel

Son Dennis, sometimes in life we have to accept a little rain, this is part of life, i know i know my son, that that is not always what you want in life, except when its sizzling hot outside. Just do not try to much Dennis, you do not need to create that many problems in this world, they will come for free. Just live your life and be a little humble. Your not even that what you think you are, but you do not know what your life can mean to others in a good way, and sometimes in a strange way. Keep on the good work son Dennis. Without heroes there is no glory.

Dewayne Noel

good things in life are like liquor, too much liquor, then you star makin mistakes like me , you start lookin like a fool. i am no saint mr Dennis, we all have mistakes, especially mankind is imperfect because we have these possibilities in life no other animal has. I am a genuine american so i know to is not the same a too. you know i am smocking my cigar and having some liquor whith this worm in it. getting more drunk now hahah. we are only human son.

Sandra

het feit dat je het nu al uitsteld is wel hoopgevend, ik denk dat je angst voor de dood het uiteindelijk wel gaat winnen.

Verslaafd geboren surinaamse kamper

Het komt goet met je !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , gewoon spuit ielegale steroides nemen , werkt altijt