Uit eerste hand

De veroordeling van Glennis Grace: ‘taakstraf van 200 uur’

De veroordeling van Glennis Grace

De veroordeling van Glennis Grace is definitief uitgesproken. Voor het geweldsincident in de Jumbo krijgt de valse zangeres een taakstraf van 200 uur. Zij en andere daders maakte zich schuldig aan geweldpleging in groepsverband.

Het Jumbo-incident

De rechtszaak tegen Glennis wegens het incident in een Jumbo-filiaal had laatst al plaatsgevonden, maar zojuist volgde de definitieve uitspraak. De zoon van Glennis, Tokkie Junior, rookte een elektrische sigaret in de supermarkt. Dat was tegen de regels en dus werd hem door een medewerker gevraagd of hij dat alsjeblieft niet in de winkel wilde doen. Hij verzette zich toen heftig en begon met winkelmandjes te gooien.

Tokkie Junior kwam thuis en vertelde Mama Tokkie wat er was gebeurd, maar hij vertelde niet helemaal de waarheid. Daarop besloot Glenda de supermarktketen aan te vallen met een knokploeg. Zo lossen ze dat immers op bij haar op het kamp. Op bewakingsbeelden is duidelijk te zien dat de medewerks werden getrapt en geslagen door de groep. Zelf deed Glennis er vrolijk aan mij. Al beweerde ze dat ze de boel heeft willen sussen. De rechtbank zag het gelukkig anders in: “U heeft een substantiële bijdrage geleverd.”

De veroordeling van Glennis Grace

De rechtbank heeft bepaald dat Glennis. in samenwerking met anderen, het slachtoffer heeft mishandeld, maar dat de verwondingen niet afkomstig zijn van haar daden. “Hij is immers eerder door andere mensen mishandeld.” Wegens gebrek aan bewijs wordt ze vrijgepleit wat betreft de bedreiging. Wel noemt de rechter haar ‘de initiator van het incident’. Daarom krijgt Glenda de taakstraf van 200 uur opgelegd.

Het vonnis van Tokkie Junior

Andere meerderjarige verdachten kregen een taakstraf van tussen de vijftig en tweehonderd uur. De minderjarige zoon en zijn 16-jarige vriend horen morgen hun vonnis van de kinderrechter. Spannend wat dat gaat worden. Wat denken jullie over de zaak en de definitieve uitspraak die tegen Glennis is gedaan?

Nog geen reacties