Instagram

Claudia de Breij annuleert alles door burn-out: ‘het gaat nu even niet’

Claudia de Breij annuleert alles door burn-out: 'het gaat nu even niet'

Claudia de Breij annuleert alles door burn-out. Ze plaatst zojuist een bericht op Instagram waarin ze laat weten de komende tijd rust nodig te hebben. ‘Het gaat nu even niet’, schrijft ze erbij. Ook biedt ze haar excuses aan. Het lijkt erop dat ze overspannen is.

Claudia de Breij annuleert alles door burn-out

Ach… Wat een tragisch nieuws… Claudia de Breij annuleert alles. Ze plaatst zojuist een emotioneel bericht op Instagram om te laten weten dat ze rust nodig heeft en daarom haar theatervoorstellingen niet meer gaat doen. Hè… Dat scheelt weer.

‘Het gaat nu even niet’

We hebben het gehele bericht van Claudia even overgenomen. Ze schrijft namelijk: “Het leek zo’n goed idee. Na de oudejaarsconference (met een tournee van ruim vijftig shows) even bijkomen en dan lekker liedjes zingen in ‘Vasistas’. Daar had ik veel zin in. En zin heb ik nog. Maar energie niet.

Het kost me moeite het te erkennen (vooral aan mezelf) maar ik heb tijd en rust nodig. Zoals een boer het land soms braak moet laten liggen moet ik mijn hoofd even leeg laten.

Om creatief te kunnen zijn moet je af en toe niets doen. Alles leeg laten. Dat heb ik onderschat omdat ik me zo goed voel en zo gelukkig ben op het podium. Nu voel ik dat ik even niet meer kan opladen.

Het spijt me voor de mensen die een kaartje hadden gekocht en een verzoekliedje hadden ingediend. De verhalen erbij raken me enorm, zo eerlijk en mooi. Mijn excuses dat ik dit niet door kan laten gaan. Ook aan de theaters waar ik Vasistas zou spelen; sorry. Ik had het echt heel graag willen doen, maar het gaat even niet.

Voor nu moet ik even rust en ruimte nemen om over een tijdje weer wél op het podium te kunnen staan met het gevoel dat ik daar altijd heb: ik heb óver. En dat wil ik heel graag en helemaal geven.”

Er wordt niet meer gelachen

Dit klinkt toch zeker wel alsof Claudia de Breij last heeft van een burn-out en daarom alles even annuleert. Wat zou er precies aan de hand zijn? Lukt het haar niet meer om te lachen? Want dan heeft ze eindelijk eens ontdekt hoe het publiek in haar zalen zich voelt. Misschien heeft dat haar over de streep getrokken om de theatervoorstellingen even stop te zetten. Ze weet niet meer hoe ze de mensen aan het lachen moet krijgen. Al heeft ze dat nooit gekund, dus wat zullen we ervan zeggen… Ach, sterkte meid!

View post on Instagram
 

Nog geen reacties