Relletjes

Charly Luske over vreemdgaan: hij probeert op de blaren te zitten

Charly-Luske

Maanden geleden kwam naar buiten dat Charly Luske seksueel getinte berichtjes had uitgewisseld met een jonge vrouw van 21. In een interview met Andries Jelle de Jong praat hij hier nu over. Charly Luske probeert op de blaren te zitten.

‘Framen’

In het interview wordt gesproken over de praktijken van Charly buiten de deur. Hij en Tanja hadden dit nieuws liever niet in de buitenwereld gehad (hè hè), maar dat gebeurd nou eenmaal als je BN’ertje bent. Charly zegt dat het voor Tanja geen nieuws was. En dan begint Charly over de term ‘framen’: “Het framen, dus dingen erbij verzinnen, dat vind ik wel heftig want je staat op een gegeven moment met je rug tegen de muur. Je kan tegenwoordig de meest verschrikkelijke dingen roepen op je eigen kanaal of op tv en je moet er maar zin in en tijd voor hebben om dat met een goeie advocaat of aangifte weer recht te krijgen. Het is heel makkelijk om iemands carrière schade toe te brengen.”

Volgens Charly waren er ‘duizenden’ mensen die wel positief reageerden op het geheel en zelf spreekt hij over dat de mening van ‘de jeugdigde mensen’ die hem niet interesseert. Die zien de vergaande gevolgen niet. Aldus Charly. Al gaat dit hele interview vervolgens wel over precies die meningen die hem niet interesseren, toch?

‘Ik ben een pannenkoek geweest’

“Van volwassenen, fans of mensen die me volgen, krijg ik heel veel steunbetuigingen. Mensen die naar me toekomen en me vertellen dat ze zoiets ook weleens hebben meegemaakt of zeggen dat ik een mooie vrouw heb, even de schouders eronder en kom op. Dan denk ik: die mensen hebben gelijk. Ik ben gewoon een pannenkoek geweest en even schouders eronder nu.” Charles zegt hier twee dingen: 1. mensen die steun betuigen, oké, bijzonder. En 2. ik ben een pannenkoek geweest. Hé, maar dat is een vooruitgang: zelfreflectie.

Het lijkt erop dat meneer op de blaren gaat zitten: “Er is digitaal contact geweest tussen een jonge vrouw en mij. Een gesprek met ook seksuele inhoud, in woorden. Dat heb ik afgerond en ik heb gezegd: “dat was niet slim van mij, dit wil ik niet.” Dat is eigenlijk het hele verhaal.” Charly zegt dat het bij digitaal contact is gebleven, hij niet met haar heeft afgesproken en dit ook nooit de bedoeling was. Zo heeft hij, naar eigen zeggen, ook tegen haar gezegd dat het nooit ging gebeuren, maar dat is volgens meneer zelf uit het verhaal geknipt om het een beetje juicier te maken. Het lijkt nu toch weer de kant op te gaan dat hij veel van de schuld weer bij anderen legt die het de wereld ‘verkeerd’ in hebben gebracht.

‘Een vergissing is een vergissing’

Hij gaat ook een rectificatie aanvragen bij een blad waar instond dat Charly dreigementen had geuit, omdat hem dat schade heeft toegebracht en dat volgens hem nooit gebeurd is. Wij weten wel beter, maar prima. “Een vergissing is een vergissing, maar het is niet aan de wereld om iedereen de hele tijd te beoordelen en te veroordelen”, aldus Charly. Op zich is dat ook de keerzijde van de medaille en moet je misschien gewoon je l*l in je broek houden, maar dat ter zijde (Jan is er ook niet altijd even goed in).

Waar hij eerder zei dat het geen nieuws was voor Tanja, krijgt het interview nu toch een iets andere wending. Hem wordt gevraagd: “Die berichtjes waren wel iets dat jouw vrouw Tanja nog niet wist?” En Charly’s antwoord hierop is: “Op dat moment nog niet.” Haha, oké. Misschien is het goed om eens een onderzoek te doen naar een persoonlijkheidsstoornis, want de twee stemmen in het hoofd spreken elkaar wel erg tegen hier.

Timing of flirt?

Leverde dat dan problemen op tussen hem en Tanja? (spoiler:ja), maar Charly legt het natuurlijk anders uit: “Het ging om de timing. Tanja en ik zijn al 22 jaar samen. Daar zitten plussen en minnen in. Er zijn dingen in mijn gedrag die zij liever anders ziet, die ikzelf ook liever anders zie en waar we aan werken.”

De ‘dingen in zijn gedrag’ hebben te maken met het feit dat Charly naar eigen zeggen een flirt is. Wat gewoon een nettere manier is van zeggen dat z’n leuter altijd buiten z’n gulp hangt. Of, nee, Charly noemt het ‘een timing die verkeerd was’. Ik lig gevouwen achter die computer. “Het gaat niet zozeer om een flirt, maar het heeft ook te maken met een bepaalde timing, eerlijk zijn, ergens niet eerlijk over zijn, wat moet je wel en niet vertellen aan elkaar. Maar dat speelt zich af binnen onze relatie, het is aan ons, een privékwestie. Dat is openbaar gemaakt zonder dat wij dat wilden. Dat is per definitie onprettig.” Awh, zielig…

En dan wordt het nog grappiger, want Charly vergelijkt de kwestie met iets wat wel 300x heftiger is: “Als jij tegen een boom rijdt, is het ook niet leuk als iemand een foto maakt van jouw hoofd tegen de ruit. Het is dan weliswaar gebeurd, maar wil jij die foto per se in de krant zien? Nou, nee. Dat is een beetje het ding.” Shit, daar zeg je wel wat, inderdaad. Dat is bijna hetzelfde. Godsammekrake…

Watch on YouTube

Nog geen reacties