Televisie

Blogmama getraumatiseerd na brandstichting: ‘ik vertrouw niemand meer’

Blogmama getraumatiseerd na brandstichting: 'ik vertrouw niemand meer'

Blogmama getraumatiseerd na brandstichting. Ze was te zien op omroep Gelderland bij het programma Plaats Delict, vanwege brandstichting in haar huis. De aanstichter stopte vuurwerk in de brievenbus en stak deze aan. Als gevolg van die actie werd het huis onbewoonbaar. De dader wordt nog gezocht en slachtoffer Cynthia (Blogmama) vertelt openhartig over deze traumatische ervaring.

Blogmama getraumatiseerd na brandstichting

Kort na de brand meldde iemand van de brandweer aan Cynthia dat de woning onbewoonbaar was geworden. Dat is een moment dat ze zich nog goed herinnert. Ze legt uit dat het zijn sporen heeft nagelaten: “In het begin vertrouwde ik niemand, dus… Ik zit nu op een tijdelijk adres en af en toe heb ik ook een taxi nodig en dan was ik al helemaal aan het stressen dat ik mijn adres überhaupt moest delen. Ik moet ook eerlijk zeggen: op dit moment zijn er misschien ook maar vijf mensen in mijn hele omgeving die überhaupt mijn adres weten, dus ik durf dat echt nog niet te delen.” Uhm… Was PowNed niet laatst in jouw huis aanwezig om met je te zoenen?

‘Ik heb geen vrienden meer op bezoek’

Nou, goed… Het heeft veel consequenties gehad voor Cynthia. “Ik heb geen vrienden meer op bezoek, nee. Vanuit de woonkamer kan ik de gang inkijken en toen zag ik inderdaad al een lichtflits, zeg maar. Van achter het gordijn komen en ik dacht ‘dit is niet goed’. En toen kon ik ook plaatsen dat het inderdaad het geluid van iets van vuur is”, aldus Blogmama.

‘Constant een onderdeel van je leven’

Gelukkig was Cynthia wel goed verzekerd, maar ze zegt dat ze daar eigenlijk weinig aan had. “Nu merk ik een paar maanden later dat het wel heel goed geregeld is dat je je dingen nieuw krijgt, maar eigenlijk hecht je daar helemaal niet echt waarde aan, want je wil gewoon je oude spulletjes terug. En er is gewoon totaal geen herinnering meer om je heen, dus alles herinnert je aan die brand. Dus ook op de dagen dat ik er eigenlijk niet mee bezig ben, wordt je er altijd weer aan herinnert, dus het is wel iets wat constant gewoon een onderdeel van je leven is.” Lees jij dit ook met die piepstem van Blogmama in je hoofd? Zo, niet: het is ook mogelijk om de video onderaan het artikel terug te kijken.

Zwart-gele bivakmuts

De politie vraagt de kijkers of zij misschien kunnen opmerken om wie het gaat. Opgevallen was dat de man in kwestie een zwart-gele bivakmuts draagt. Het motief is ook nog niet bekend, maar misschien was het wel een ontevreden ‘fan’. Wie zal het zeggen?

https://www.youtube.com/watch?v=yvJyCM962-0&ab_channel=OmroepGelderland

Nog geen reacties