Uit eerste hand

Bilknijpmeisje van Marco B afgezeken

Marco Borsato vertrekt, maar waarheen?

Ho! Dit is nou precies wat er ook misging bij de #Metoo trend. Het begon als een eerlijke campagne tegen grensoverschrijdend gedrag, maar werd uiteindelijk een vergaarput van mannenhaters, fantasten en aandachtszoekers. Zo moet het nu niet weer gaan met The Voice-gate aub. Tim Hofman moest al onnodig door het stof voor uitspraken in grappige bedoelde filmpjes uit 2012.

Terwijl de hoofdzaak hier gaat over verkrachting, aanranding en misbruik van machtige mannen in de entertainment industrie. Dus niet over een foute opmerking en leuk bedoelde seksistische grap. Even de hoofd- en de bijzaken scheiden graag. Kaft van koren.

Natuurlijk komen er op elke crisis opportunisten af die hopen in the picture te komen. Ze kiezen voor degene die wordt aangevallen voor een wit voetje of spelen het slachtoffer voor aandacht. Ook drijven de morele kompassen opeens vanuit het moeras naar boven om hun tergende cliché mening te geven of om voor de 1000e keer te tonen dat ze echt deugen. Heel vermoeiend.

Voormalige hype Esmée Denters, ze werkte 12 jaar geleden samen met Justin Timberlake, vertelde dat ze ook door Borsato zomaar in haar kont werd geknepen. “Ik heb Marco een keer in het echt ontmoet en hij kneep vanuit het niets in mijn bil. We stonden op het podium na een optreden. Er waren andere mensen om ons heen, maar blijkbaar was ik de enige die dit gedrag raar vond. Ik was er zo van geschrokken dat ik het aan mijn manager vertelde. Die vervolgens zei: ‘Stel je niet aan, zie het als een compliment.’ Dus ik heb er toentertijd niets over gezegd. Het maakt niet uit hoe beroemd iemand is, dit gedrag moeten we niet excuseren.”

Een prima voorbeeld hoe normaal het blijkbaar voor de zanger was om het te doen en hoe normaal de industrie het blijkbaar vindt dat zoiets gebeurt, anders zou het ook niet zo open en bloot plaatsvinden. Maar nu moet Esmée Denters weer haar mond houden, omdat ze van aandachtsvragerij wordt beschuldigd. “Voor mensen mensen die zeggen dat ik aandacht wil: please! Mensen die hun mond opentrekken worden geblacklist. Waarom denk je dat bijna alle succesvolle BN’ers hun mond dichthouden? I got nothing to lose. Ik ben al jaren independent en wil dit graag zo houden.” Kom op hé.

Nog geen reacties