Instagram

Bilal Wahib krijgt een eigen documentaire: ‘tegen de cancelcultuur’

Bilal Wahib krijgt een eigen documentaire: 'tegen de cancelcultuur'

Bilal Wahib krijgt een eigen documentaire. Tegenwoordig krijgt iedereen een eigen serie, maar dit is wel erg bijzonder. Eerder werd hij gecanceld, omdat hij een minderjarige jongen op internet uitdaagde om zijn geslachtsdeel te laten zien.

Bilal Wahib krijgt een eigen documentaire

Juicechannel deelt het grote nieuws: Bilal Wahib krijgt een eigen documentaire op Amazon Prime. “Via een enqûete konden een aantal mensen deze al zien en beoordelen”, schrijft het kanaal en voegt er ook een review bij. Deze review geeft voornamelijk een beschrijving van wat de documentaire precies inhoudt.

De gebeurtenissen na een misplaatste en domme actie

De persoon in kwestie legt uit: “Dit is een 79 minuten durende documentaire die het verhaal vertelt van de gebeurtenissen die leidden tot en de gevolgen van Bilal Wahib die iets ongepasts vroeg tijdens een livestream op Instagram. Na deze misplaatste en uiterst domme actie werd Bilal Wahib gecanceld.” Ja, dat wisten we. Gaat deze film nu echt over dé domme actie van Bilal?

De gevolgen van de cancelcultuur

Hoe hebben ze dit dan verpakt? “De documentaire richt zich niet op de gebeurtenis of veroordeelt deze niet, maar laat de dynamiek en gevolgen van de cancelcultuur zien door Bilal en zijn vrienden en familie de gebeurtenissen te laten naspelen en ons de emotionele keten van gebeurtenissen en beslissingen te laten zien die tot de actie en vervolgens het cancelen hebben geleid. Het verhaal wordt verteld vanuit Bilals perspectief, maar probeert hem niet te vergoelijken. De documentaire wil dat de kijker de dynamiek van de cancelcultuur in vraag stelt.”

Slecht idee

Wij zijn onwijs tegen de cancelcultuur, maar om nou een documentaire te maken over de gebeurtenissen van Bilal Wahib die wel héél erg stom waren… Dat minderjarige jongetje heeft hier waarschijnlijk de rest van zijn (jonge) leven last van. Nu wordt er ook nog een film van gemaakt waarbij vooral Bilal heel zielig gevonden gaat worden. Godsammekrake…

Nog geen reacties