Televisie

Avastars stopt eerder dan gepland na gigantisch verlies: ‘wat een geld!’

Avastars stopt eerder dan gepland na gigantisch verlies: 'wat een geld!'

Avastars stopt eerder dan gepland na gigantisch verlies. Tina Nijkamp legt uit dat het programma nu zo’n zes euro per kijker kost: ‘Wat een geld!’ Het programma was ooit een droom van John de Mol, maar bleek later de duurste flop ooit te zijn voor Talpa.

‘Wat een geld!’

Tina Nijkamp heeft haar gebruikelijke analyse weer gedaan van de kijkcijfers van de avond ervoor. Gisteravond was weer een aflevering van John de Mols ‘duurste flop ooit’ en die cijfers zijn nóg dramatischer dan iemand ooit had kunnen denken. “Avastars kost vermoedeljik tussen de 750.000 en 1 miljoen euro per aflevering. Dat is met 117.000 kijkers dus bijna 7 tot 10 euro per kijker. Wat een geld!”, aldus Tina.

Geen enkele concurrentie

Soms kunnen slechte kijkcijfers het gevolg zijn van sterke concurrentie, maar dat is hier zeker niet het geval. Nijkamp legt uit: “En erger: voor de kijker met jonge kinderen is er op vrijdag dus NIKS op de grote zenders. Zowel Flikken Maastricht en De Verraders zijn niet geschikt/interessant voor kinderen onder de 10. En dus worden gezinnen op de vrijdag naar de streamingdiensten verjaagd om bijv op Disney+ naar The Incredibles te kijken. Dus dat er minder lineair tv wordt gekeken heeft ook ECHT met het AANBOD te maken.”

Avastars stopt eerder dan gepland na gigantisch verlies

Dat resulteert in een beslissing van Talpa/SBS6 om het programma eerder af te kappen dan eigenlijk de bedoeling was. “Ps. Avastars is nog 2 weken te zien, niet 3”, aldus Tina. Waarschijnlijk is dat een erg goede beslissing om ieder geval ‘de pijn te verzachten’.

Nog geen reacties