Drentse veenlijken en Patty verzamelen! Jullie worden verfilmd

moloch-

Kijk. Kwaliteitscinema uit de polder. We hebben nu al zin om met een flesje alcoholvrije bubbels hier hysteeeeerisch hard om te gieren.

Moloch

Regisseur Nico van den Brink is begonnen met de opnames voor Moloch, een horror die zich afspeelt aan de rand van een Drents veenmoeras. En je verwacht het niet, maar veenlijken van welleer komen dus daadwerkelijk tot leven en jagen een arm gezinnetje de stuipen op het lijf. Met alle gevolgen van dien. Of ze daarna ook een carrière in de Neerlandsche showbiz weten te bemachtigen, is ons niet bekend. Of Patty Brard de hoofdrol zal spelen is niet bevestigd, maar die geruchten bereiken ons wel uit eerste en tweede hand

Eerste beelden van de opnames hieronder (via Moviemeter).

Een veenlijk is een in het hoogveen gevonden overblijfsel van een prehistorisch menselijk lichaam. Door de conserverende werking van het veen (laag zuurstofgehalte en de zure omgeving – veenwater is zuur) zijn deze lijken gemummificeerd en in betrekkelijk goede staat bewaard gebleven. Vroeger dacht men dat het om mensen ging die in het moeras waren verdwaald. Tegenwoordig neemt men aan dat sommige personen zijn geofferd. De aanwijzingen hiervoor zijn bijvoorbeeld koorden om de hals en gebroken wervels.

Bekende veenlijken:

5 reacties op “Drentse veenlijken en Patty verzamelen! Jullie worden verfilmd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.