Ali B verschijnt weer op televisie

Ali B verschijnt weer op televisie

Om het nog maar eventjes wat meer te hebben over NOS en de Marokkaanse supporters… Ali B verschijnt weer op televisie. Dat was gisteravond het geval toen het NOS Journaal kwam filmen bij Marokkaanse voetbalsupporters. Verschillende mensen hadden Ali toevallig gespot.

Ali B verschijnt weer op televisie

Gisteravond kwam Ali B in beeld tijdens de uitzending van het NOS Journaal. Mensen hadden hem meteen gespot. In een hotel in Badhoevedorp keek hij samen met andere Marokkaanse supporters naar de WK-wedstrijd van Marokko tegen Canada.

Een groot feest

Het was, zoals het Jeugdjournaal al had gemeld, een groot feest voor de Marokkaanse supporters, want ‘hun’ elftal won de wedstrijd en wist zich in de achtste finales van het WK Voetbal te plaatsen. Honderden mensen waren gisteren aanwezig in het hotel in Badhoevedorp om de wedstrijd samen met lotgenoten te kijken.

Najib Amhali neemt het nieuws over

Wie zo ongeveer het hele beeld over nam, was Najib Amhali. Die stond in felle kleuren met een trommel in zijn handen. Gezien zijn omvang tegenwoordig, vulde hij het gehele beeld. Later stond hij op de achtergrond ook nog eens wild naar de camera te zwaaien als een kind van acht jaar. Kwam dit omdat hij weer iets gebruikt had? Of probeerde hij het beeld misschien van Ali B weg te lokken?

Buiten beeld

Ali B was zelf kennelijk niet op de hoogte van het feit dat het NOS Journaal zou komen filmen. Hij probeert sinds de rel rondom TVOH zo veel mogelijk buiten beeld te blijven. Het is bijzonder als hij een keer op beeld vastgelegd wordt als hij naar de supermarkt gaat. Dat hij nu op het nieuws verschijnt, stond daarom waarschijnlijk niet op zijn verlanglijstje.

Een enorme ontlading

NOS-verslaggever Joris van Poppel staat in het hotel en doet verslag over de gebeurtenissen: “Het was een enorm feest hier. De mensen verplaatsen zich nu naar het centrum van Amsterdam. Een enorme ontlading was het hier. 2-1 voor Marokko en dat betekent dat Marokko door is als groepswinnaar. Niemand had dat twee weken geleden durven te denken hier.” Enig, maar waren zij dan ook onderdeel van de rellen die verderop hadden plaatsgevonden?

“Iedereen zat hier te glimmen en op het puntje van zijn stoel. Ze gaan nu dus naar het centrum van Amsterdam om te vieren dat Marokko voor het eerst sinds lang door is naar de volgende ronde”, vervolgt verslaggever Joris. Enig. Jammer dat Ali nog niet prominenter in beeld durfde te komen.