Columns

Jan Roos: Klimaatclub is haatclub

jan roos klimaatclub haatclub

Anti-joods, anti-Israël, anti-kapitalisme, anti-blank, anti-zwarte piet, anti-Westers, anti-man en ga nog maar even door. Het leek wel of een kraakpand in Amsterdam leeg was gestroomd. Maar het was de allergrootste klimaatdemonstratie van het land ooit. En toch ging het nauwelijks over het klimaat. Nou ja, een klimaat van haat. Dat hing er wel constant boven.

Jan Roos: Klimaatclub is haatclub

De door BN’ers zo geliefde Extinction Rebellion ondergaat hetzelfde als bij alle andere extreemlinkse clubs, ze vreten zichzelf van binnen op. Hoe kan je nou in hemelsnaam van een klimaatclub veranderen in een radicaal monster? Nou ja, omdat het altijd een radicaal monster is geweest, alleen dan vermomd als klimaatclub. Het zijn allemaal dezelfde Marxistische organisaties die een ander schild voor hun donkerrode hart houden. Het ene schild is groen voor het klimaat (vroeger milieu), bij de ander staat er iets over racisme, homofobie, fascisme of een andere krachtterm op. Maar uiteindelijk willen ze allemaal hetzelfde. De omverwerping van de Vrije Westerse wereld.

Jan Roos: “Hun haat ten aanzien van blanke mensen heeft ook niets met hem klimaat te maken.”

“Ecocide is onlosmakelijk verbonden met de Israëlische bezetting van Palestina en de genocide die zich nu afspeelt in Gaza”, aldus Bij1, de partij van de grootste gek in de Tweede Kamer, Sylvana Simons. Dat die club antisemitisch is wisten we al. Maar nu worden er wel heel veel zaken aan elkaar geknoopt die werkelijk niets met elkaar te maken hebben of in het geheel niet bestaan. Kan iemand uitleggen wat de zogenaamde bezetting van een land dat niet bestaat, van doen heeft met ecocide (grootschalige beschadiging, de vernietiging of het verlies van ecosystemen, ernstige schade aan de natuur die wijdverspreid of langdurig is)? Nou helemaal niks natuurlijk. Alleen hebben ze hun haat ten aanzien van joden ook maar aan het klimaat/natuur gehangen. Zo liepen ze ook met een spandoek met daarop: “White supremacy kills people and planet”. Hun haat ten aanzien van blanke mensen heeft ook niets met het klimaat te maken. De grootste vervuilers zijn namelijk in Azië te vinden. Alleen dat maakt niets uit. Het gaat namelijk helemaal niet om het klimaat.

16 reacties

Dwight

Goed stukje weer, Jan! Jouw korte columns zijn eigenlijk de enige artikelen op deze site die de moeite waard zijn.

Plofkip

De IDF heeft in Gaza genoeg ruimte gemaakt zodat deze droeftoeters op bezoek kunnen bij hun terroristenvriendjes

O.J.

Ik vind je artikelen altijd zo kort Jan. Kun je niet een beetje uitdiepen?

Jesse Klaver

Mijn hele standpunt is eigenlijk

GROEN MOET JE DOEN!
Of je nu wil of niet!

Eigenlijk wou ik dat op de verkiezingscampagne posters!

Floris Wyers

Wat nou klimaat, buiten is het natter dan in mijn broek

Mr Wheels

Mag ik woensdag weer langskomen ome Jan?

Henny

Het boeit mij vrij weinig wat deze clubjes doen. Wat mij wel irriteert is dat de leden ervan wegkomen met hun gedrag en juist 180c anders leven dan uitgesproken. Bijvoorbeeld een Cariës van Houten. Mevrouw is tegen fossiele energie. Maar vliegt wel met meer dan enige regelmaat de halve wereld af, voor films en haar partner (nota bene in woonachtig Australië). Of een Frans Timmermans. Die predikt dat de wereld naar de maan gaat. De gewone man aan de zonnepanelen, warmtepomp en ev, minder vliegen en consumeren moet. Terwijl meneer zelf de halve wereld afvliegt, geen zonnepanelen, geen warmtepomp, geen ev en consumeert voor 100. Het zijn fantasten en acteurs. Niets meer, niets minder.

Zoef de haas

Toch ook maar eens overwegen om die club te joinen want het levert wel flink aandacht op

Naam*

De slechte grap is, beterweters zonder benul. Wanen zich wijs, terwijl ze zich op alle fronten achterlijk tonen.

Klaas Pindakaas

Klopt. Al die linkse gestoorde klimaatmafjoekels zijn zo. Bah.

Filosoof des Vaderlands

Je kent zeggen wat je wil van Gazanen, zij gebruiken wel klimaat neutrale bommen en granaten

Tim den besten

Zijn jullie mij vergeten ?

Frans Timmermans

Vanavond zit ik bij vandaag inside. Dan kan ik gelijk mijn leuning inside brengen bij Merel Ek

Vieze Gerrit H.

Het klimaat kan je niet veranderen, maar dat moet ik niet te hard roepen want het is mijn verdienmodel.

Samen kunnen we trouwens wel zorgen voor een schoner milieu.

Knor, knor, knor zegt Jantje

Altijd grappig de diepzinnige, politieke analyses van mislukt politicus Jantje het hangbuikzwijntje. De leider van zwakbegaafd Nederland

poepslaaf

ons greta is ook nog een bruinhemd, mooie kleur wel