Linda de Mol over Jeroen Rietbergen: ‘Ooit deel ik het met jullie’

Linda de Mol heeft naar eigen zeggen een zware periode achter de rug. Dat is altijd balen. In de nieuwe LINDA blikt mevrouw terug op de afgelopen jaren en leert ze ons dat de wereld haar ‘schuw’ heeft gemaakt.

Linda de Mol
Linda de Mol

Linda de Mol over Jeroen Rietbergen: ‘Ooit deel ik het met jullie’

‘De wereld is de afgelopen twintig jaar te veel veranderd’, aldus Linda de Mol. ‘In sommige opzichten ten goede, in andere ten kwade. Waar we vroeger met iets licht controversieels de tongen los en de discussie op gang konden krijgen, zet het nu de boel meteen op scherp. De polarisatie wordt steeds heftiger, waarbij feitelijkheden en nuance steeds schaarser worden.’

De afgelopen twintig jaar betrok Linda de Mol de lezers bij haar privéleven. ‘In die twintig jaar is er in mijn eigen leven ook veel gebeurd. De relatie met Sander strandde, een nieuwe diende zich aan en ging vijftien jaar later voor het oog van de hele natie weer kapot. Mijn vader kreeg longkanker, mijn moeder in diezelfde periode alzheimer. Mijn gezin werd ruim een jaar serieus bedreigd, wat slapeloze nachten opleverde.’

Jeroen Rietbergen

‘Ik baal dat ik de lezers kan bijpraten over mijn gebroken hand en voet, maar niet over mijn gebroken hart’, doelt Linda op viespeuk Jeroen Rietbergen. ‘De wereld heeft me schuw gemaakt en het gebrek aan nuance verhindert me erover te praten, terwijl ik er een boek over zou kunnen schrijven. Ooit, als de dingen mijzelf helemaal duidelijk zijn, deel ik het met jullie, de lezers.’ 

Videoboodschap

Linda de Mol nam speciaal voor alle LINDA-lezers een videoboodschap op. Leuk hoor. “Het is niet te geloven, maar we zijn jarig: 20 jaar. Dat is iets waar ik heimelijk toch wel heel erg trots op ben. We hebben zo veel gedaan en meegemaakt”, zei ze in de video.