Johan Derksen: ‘Ik rook voor veertig euro per dag’

Johan Derksen rookt naar eigen zeggen voor zo’n veertig euro per dag. Koekoek. De Snor geeft bij Vandaag Inside aan het ‘te patserig voor woorden vindt hoeveel geld hij eraan uitgeeft’.

Johan Derksen
Johan Derksen

Johan Derksen: ‘Ik rook voor veertig euro per dag’

Ook is Johan Derksen veel geld kwijt aan benzine, omdat hij dagelijks het Drentse Grolloo verlaat voor zijn werk in Hilversum. “Iedere avond hiernaartoe is honderd euro benzine”, zei de Snor. 

Vervolgens vraagt Hélène Hendriks hoeveel hij uitgeeft aan sigaren. “Kijk, ik rook per dag denk ik voor 40 euro”, aldus Johan Derksen, die dus voor een kleine twaalfhonderd euro per maand rookt. René van der Gijp maakt zich daar (zoals altijd) niet druk om: “Rook lekker door, man. Laat gaan.” Johan reageerde: “Maar dat doe ik ook.”

John de Bever

John de Bever gaat klaarblijkelijk iedere zondag op bezoek bij Johan Derksen. De Snor is volgens de zanger ‘als een tweede vader’ voor hem. Die dus non-stop rookt.

Dat laat John de Bever weten in gesprek met Story. Ze bellen elkaar bijna dagelijks, zo geeft hij aan. “Johan is mijn tweede vader, we kunnen goed met elkaar overweg. Ik vraag geregeld advies aan hem”, aldus De Bever, wiens vader recentelijk overleed. 

Steun

Destijds had De Bever veel steun aan Johan Derksen. “Johan is een steun voor me. Ik vond het ook heel mooi dat Johan op de begrafenis van mijn vader was, terwijl hij hem niet eens kende. Dat heb ik enorm gewaardeerd, een on-voorwaardelijke vriendschap.”

“Toch heb ik er vrede mee dat hij er niet meer is. Hij is 86 geworden”, vervolgt De Bever. “Mijn vader was mijn held, maar ik ben vrij nuchter. Doodgaan hoort bij het leven. Mijn vader was de enige die me écht kende. Mijn man Kees ook wel, die zit dicht in de buurt… Maar mijn vader dacht hetzelfde als ik, bijvoorbeeld over voetbal en de dingen die op tv voorbijkwamen.”