Peter Gillis betrokken bij schietpartij

Een bewoner van het Arnhemse vakantiepark van Peter Gillis aangifte gedaan wegens ‘misstanden op het park’. Het zal ook eens niet. Er zou zelfs sprake zijn geweest van een schietpartij waar de ietwat vadsige man zelf bij was.

Peter Gillis betrokken bij schietpartij
Peter Gillis betrokken bij schietpartij

Peter Gillis betrokken bij schietpartij

Peter Gillis betrokken bij schietpartij. Dat meldt Omroep Gelderland. In de aangifte is te lezen dat het gaat om huisvredebreuk en bedreiging. Niets nieuws voor Petertje. De persoon die aangifte deed tegen Gillis deed dat in het verleden ook al eens, alleen werd hij toen niet serieus genomen. Zijn aangifte werd destijds niet eens opgenomen. Burgemeester Ahmed Marcouch riep ditmaal op tóch aangifte te doen. En dat deed hij gelukkig. 

In februari 2019 zou Petertje met zes tot tien mannen uit het Oostblok op het park zijn geweest. Hij wilde de oud-parkbeheerder wegjagen. “Het groepje waar Gillis mee was, heeft twee schoten gelost met een pistool”, valt er te lezen in de aangifte. “Ik voelde mij toen ernstig bedreigd en onveilig.”

Drie dagen na het incident kwam de voormalig parkbeheerder naar de woning van de man. “Als je niet weggaat, dan komen dezelfde mannen als die de voormalig parkbeheerder hebben weggejaagd bij jou aan de deur.”

Poolse mannen

Een paar dagen later verklaart de man een harde knal achter zijn chalet te hebben gehoord. “Ik voelde de drukgolf van de ontploffing zelfs aan mijn hoofd en haren. Ik weet zeker dat dit een op mij gerichte aanslag was.” Hij werd vervolgens geïntimideerd door Poolse mannen met knuppels en pitbulls. Ze maakten lawaai en plasten zelfs in zijn tuin. Dat gebeurde overigens ook bij andere bewoners van het park. Bah. “Het gebeurde vermoedelijk in opdracht van Peter Gillis”.

Zoals we gewend zijn van de dikke man was hij onbereikbaar voor commentaar. Het is overigens niet de enige zaak die tegen Petertje loopt. Ook Nicolleke het Brabantse worstenbroodjesnolleke deed meermaals aangifte wegens mishandeling. Loopt nie goed af.