Columns

Jan Roos: Meningendictatuur

Jan Roos: Meningendictatuur

Het is nog maar een aantal jaar geleden dat ik een brave mediagebruiker was. Ik las twee kranten (van papier) per dag, elke avond keek ik het NOS Journaal en verder deed ik de buis weleens aan voor een talkshow. Maar nu doe ik dat al jaren niet meer omdat het niet om aan te gluren is. En dat is niet alleen een smaakkwestie, het is een inperking van de democratie. Dat klinkt zwaar en dat is het ook.

Jan Roos: Meningendictatuur

Jan Roos: Meningendictatuur. Nu zullen wel een aantal mensen denken dat ik door ben geslagen, al vind ikzelf van niet. Maar goed, elke gek vindt iedereen gestoord behalve zichzelf. Dat gezegd hebbende kan ik niet anders zeggen dat het aanbod van journalistieke producten in ons vrijwel stil is komen te staan. Of liever gezegd, ze zijn er bijna niet meer. Dat moet ik even uitleggen aangezien het niet zo is dat je minder kan kijken, luisteren of lezen. Het is alleen totaal niet meer journalistiek. Het NOS Journaal is een opvoedkundig programma met thema’s die een kosmopolitische elite interessant vindt om het gepeupel te onderwijzen. Radio1, muziekzenders op 3FM na hebben niet zoveel met de maatschappij vandoen, is het NOS Journaal op steroïden. Daar komen alleen nog maar de juiste mensen met de juiste meningen over de juiste onderwerpen aan het woord. Het is een soort D66-spreekbuis die de hele dag klimaat, diversiteit, anti-boer, anti-rechts, pro-immigratie, pro-EU over je uitbraakt. Met journalistiek heeft het niets vandoen.

Jan Roos: “Het NOS Journaal is een opvoedkundig programma met thema’s die een kosmopolitische elite interessant vindt om het gepeupel te onderwijzen.”

Journalistiek is simpel gezegd verslag doen van een actualiteit of eerdere gebeurtenis. De bedoeling is om feiten zo neutraal en objectief mogelijk te brengen. En dat is nou juist hetgeen niet meer wordt gedaan.

Journalistiek in ons land is het overbrengen van de juiste mening over een actualiteit of eerdere gebeurtenis. Een andere mening krijgt geen ruimte. Werkelijk nergens wijkt er een zogenaamd journalistiek product af van de het overbrengen van wat men wil dat het volk vooral vindt. Nou ja, alleen een programma van Ongehoord Nederland laat een ander geluid horen en juist die omroep wil men vanuit de NPO verbieden vanwege die andere mening. Om het nog schrijnender te maken is de reden voor het verbod dat ON zich niet aan “journalistieke waarden” houdt. Dit is natuurlijk bijzonder grappig als het niet zo verschrikkelijk verdrietig is. Want het gevolg is dat we maar één mening mogen hebben en horen. Precies zoals het in elke dictatuur gaat.

12 reacties

John

Tja. Zij hebben wel oa ‘1984’ gelezen en kregen er een stijve plasser van. Op een manier is RP er ook gewoon onderdeel van, Kevins bezig houden met irrelevante onzin.

sowartepietje

Jan je kunt zo de politiek in weer 5 minuten gezwets zonder een zinnig woord te zeggen bravo.

Marco

Sinds dat (killer) virus,kijk ik bijna geen tv meer, wat een politiek correcte onzin allemaal. De nos spant de kroon,pure volks propaganda.

Scooby Doo

Terug naar toen, geef mij Harmen Siezen, Pia Dijkstra, Hennie Stoel en Joop van Zijl maar.

Marlo

Ja Jan je gelooft niet in complotten. Maar toch zou je een keer moeten in verdiepen en inzien dat alle MSM beheerd worden door een paar bedrijven. Alle media hebben een agenda. Je bent niet verplicht erin te geloven. Maar zoek gewoon op wat Blackrock en Vanguard beheren.

Vieze Gerrit H.

Het NOS journaal is fantastisch.Vooral de laatste jaren zijn mij goed bevallen omdat ik daar iedere werkdag mijn klimaatpraatje kon presenteren zonder enige tegenspraak waar miljoenen mensen naar geluisterd hebben. Morgen is mijn laatste werkdag bij het NOS journaal maar ik zal nog regelmatig aanschuiven bij praatprogramma’s om toelichting te geven op vragen over de klimaatcrisis.

Van der Mark

In totaal een paar duizend kaderleden van een handvol politieke partijen (VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks) bepalen wat de toegestane meningen zijn. Dit kleine groepje bepaalt ook het beleid, en controleert de staatsomroep & de nieuwsredacties bij de kranten en de commerciële radio/TV zenders (draaideur ‘journalistiek’). Verkiezingsprogramma’s zijn afleidingsmanoeuvres, hebben niets met de werkelijke beleidsplannen te maken. Ditzelfde groepje benoemt de gelijkgeschakelde rechters en de officieren van justitie. Een clubje van maximaal zo’n 50-100 mensen bepaalt wie er in den lande burgemeester en Commissaris van de Koning mogen worden. Alleen langjarig loyale partijknipmessen komen in aanmerking. Burgemeesters gaan over de openbare orde en de politie inzet. Dit verklaart de extreem gewelddadige politie terreur tijdens de georkestreerde covid nep epidemie. In andere Europese landen met gekozen burgemeesters is zulk systematisch extreem staatsgeweld niet voorgekomen. Nederland is (samen met Luxemburg) het enige land in Europa waar burgemeesters niet rechtstreeks door de inwoners van een gemeente gekozen mogen worden. NL is een oligarchie. Een kleine groep mensen heeft de absolute macht, verkiezingen zijn schijnbewegingen.

Yaphet Kotto
Het menselijk brein is een zeer geavanceerd orgaan. Het werkt dag en nacht vanaf het moment dat je geboren wordt tot het moment dat je het nieuws aanzet..
James

Hoi Jan,

Ben jij niet die Jan die altijd bij Robert Jensen op de sofa zat onder de artiestennaam Jan Paparazzi?

Floris Weyers

Heeft Dennis deze regels geschreven? ”Jan Roos: Meningendictatuur. Nu zullen wel een aantal mensen denken dat ik door ben geslagen, al vind ikzelf van niet. Maar goed, elke gek vindt iedereen gestoord behalve zichzelf. Dat gezegd hebbende kan ik niet anders zeggen dat het aanbod van journalistieke producten in ons vrijwel stil is komen te staan.” PS Is er nog coke?

n.van laarschot-schippers

goed hoor. ik ben ook prettig gestoord, maar m.n hersenen werken nog goed.dank voor deze uitleg.

Spekpeter

Nederland is nog altijd ‘n gezonde parlementaire democratie