Jan Slagter springt in de bres voor Matthijs van Nieuwkerk: Tijd voor een gesprek bij de NPO

Jan Slagter springt in de bres voor Matthijs van Nieuwkerk
Jan Slagter springt in de bres voor Matthijs van Nieuwkerk

Jan Slagter springt in de bres voor Matthijs van Nieuwkerk. De baas van Omroep MAX, Jan Slagter, vindt het tijd dat Matthijs van Nieuwkerk weer terug komt op de buis. Ondanks alle aantijgingen richting Van Nieuwkerk wordt hij niet vervolgd. Jan Slagter vindt het onterecht dat Van Nieuwkerk niet op de buis te vinden is. Slagter gaat daarom in gesprek met de NPO in de hoop dat Van Nieuwkerk weer op de buis te krijgen is. 

De kant van Van Nieuwkerk

Het eerste onderdeel van de terugkeer van Matthijs van Nieuwkerk heeft Jan Slagter al bedacht. Hij is namelijk van plan om een programma uit te laten zenden waarin Van Nieuwkerk zijn kant van het verhaal kan laten zien. Dit is alleen het eerste deel van het verhaal. Slagter is namelijk van plan om Van Nieuwkerk hierna volledig terug te laten keren op tv. 

Zo geeft hij tijdens een interview met RTL Boulevard aan: ‘Het is ook rechtvaardig dat hij hierna ook meer gaat doen op de Nederlandse televisie’. Tijdens een etentje die hij met Van Nieuwkerk heeft gehad, heeft hij overlegd hoe ze dit het beste aan kunnen pakken. Van Nieuwkerk ziet het ook wel zitten om een uitleg aan Nederland te geven wat er is gebeurd en te laten zien wat dit met hem gedaan heeft. 

Het duurt te lang

Jan Slagter vindt het veel te lang duren voordat Matthijs van Nieuwkerk weer op tv te vinden is. Hij is van plan om deze week al een gesprek te voeren met de NPO om hem terug op tv te krijgen. Slagter is van mening dat Van Nieuwkerk te lang van de buis moet blijven, omdat hij zijn excuses al aangeboden heeft. De kans is groot dat we binnenkort wat van Matthijs van Nieuwkerk gaan zien bij Omroep MAX