Tom Egbers op de vlucht na misdragingen

Tom Egbers op de vlucht na misdragingen
Tom Egbers op de vlucht na misdragingen

Tom Egbers op de vlucht na misdragingen. De Volkskrant bracht gisteravond een belastend artikel uit. Op Twitter is Tom niet meer terug te vinden. Hij heeft besloten de online confrontaties uit de weg te gaan na alles wat gisteravond over hem naar buiten kwam.

Seksuele intimidatie en pestgedrag

Gisteravond bracht De Volkskrant een artikel uit over presentator Tom Egbers die zich volgens verschillende medewerkers van NOS Sport schuldig had gemaakt aan seksuele intimidatie en pestgedrag. Uit het onderzoek van de krant naar de misstanden op de redactie bleek zelfs dat vrouwelijke collega’s gewaarschuwd werden voordat ze met Tom gingen werken.

Affaire met de stagiaire

Twintig jaar geleden had Egbers een affaire met een 22-jarige stagiaire. Volgens verschillende bronnen is hij de affaire begonnen door de jonge vrouw in kwestie te sms’en, mailen en bellen. Dat deed hij zelfs midden in de nacht.

Egbers heeft spijt

Na de affaire zou Egbers zich schuldig hebben gemaakt aan intimidatie en pestgedrag richting de vrouw. Dat zou hij gedaan hebben door woorden als ‘het vergif’ en ‘de serpent’ te gebruiken. Nu geeft Tom aan spijt te hebben van die situatie. Hij legt uit waarom: “Vanwege het verdriet dat ik er in mijn privéleven mee heb veroorzaakt. Ook het feit dat zij destijds twintiger was en ik veertiger telt voor mij, na al die jaren terugkijkend, zwaar.”

‘Nogal moeite met mooie vrouwen’

Aïcha Marghadi (die naam hebben we eerder gehoord bij Jack van Gelder) heeft twee jaar lang bij NOS Sport gewerkt. Daar werd haar vanuit de eindredacteur geadviseerd om Tom Egbers níet als mentor te kiezen, omdat hij ‘nogal moeite had met mooie vrouwen’. Goed… Het moge duidelijk zijn dat Tom twintig jaar geleden (!) niet helemaal het gewenste gedrag heeft getoond.

Voorval?

Toch lijkt het er ook op dat het een en ander ook enigszins overdreven wordt wanneer we het artikel van De Volkskrant lezen. Er wordt een situatie geschetst waarbij een eindredacteur ‘ga toch weg, import-Amsterdammer’ zei en Tom daarop woedend schreeuwde: ‘wát zeg jij?’ Vervolgens staat er in de krant: ‘Zelf ontkent Egbers dit voorval’. Voorval? De Volkskrant bewijst eens te meer dat werkelijk niets meer mag in Nederland. Als dit al waar is, is dit dan een voorval?

Tom Egbers op de vlucht na misdragingen

Tom Egbers heeft besloten te vluchten nadat De Volkskrant het belastende artikel uitbracht. Zijn account op Twitter is niet meer terug te vinden. Zelf voelde hij de bui natuurlijk hangen en besloot de online confrontaties uit de weg te gaan. Geef hem eens ongelijk. De tijd zal moeten leren hoe dit verder zal verlopen.

Tom Egbers op de vlucht na misdragingen
Tom Egbers op de vlucht na misdragingen 2

Net binnen

Meeste reacties

Nieuws van afgelopen maand