Het OM laat weten: ‘Lange Frans is schuldig aan mishandeling’

Het OM laat weten: 'Lange Frans is schuldig aan mishandeling'
Het OM laat weten: 'Lange Frans is schuldig aan mishandeling'

Lange Frans is schuldig aan mishandeling bevonden. Dat laat het OM vandaag aan Shownieuws weten. Hij is daar, zonder tussenkomen van een rechter, voor bestraft middels een boete van vierhonderd euro. Het gaat over het akkefietje dat afgelopen zaterdag 29 oktober plaatsvond bij Schiphol.

Ruzie met een verkeersregelaar

We frissen jullie geheugen graag nog eens op. Zaterdag 29 oktober (vorig jaar) ontstond er een probleem bij Schiphol toen Lange Frans het aan de stok kreeg met de verkeersregelaar die daar op dat moment in dienst was. Op Schiphol kwam Lange Frans zijn vriendin ophalen met zijn asociale grote auto toen hij in een ruzie met de verkeersregelaar terechtkwam.

Hoe kwam dat zo? Hij reed ‘per ongeluk’ over de busbaan en de verkeersregelaar in kwestie sprak hem daarop aan. De ’toon’ zou Frans niet hebben aangestaan en daarna heeft die regelaar ook nog de deur van de passagierskant geblokkeerd op het moment dat de vrouw in kwestie in wilde stappen. Mocht dat echt precies zo gebeurd zijn, is dat natuurlijk wel een beetje flauw, maar Lange Frans reageerde daar nog iets heftiger op.

Een ‘schwalbe’ of een harde val?

De verkeersregelaar verklaart tot dat punt hetzelfde verhaal, maar daarna loopt het al snel uiteen. Lange Frans zou namelijk zo’n harde duw hebben gegeven dat de verkeersregelaar naar eigen zeggen een hele tijd in het ziekenhuis heeft moeten liggen, maar Frans gelooft daar helemaal niets van. Hij noemt het zelfs een ‘schwalbe’. De verkeersregelaar deed aangifte van mishandeling en Frans deed op zijn beurt aangifte van valse aangifte én het aantasten van zijn naam.

Lange Frans is schuldig aan mishandeling

Nu laat een woordvoerder van het OM weten dat de zaak behandeld is zonder tussenkomst van een rechter en dat Lange Frans bestraft is met een boete van vierhonderd euro. De exacte woorden van de woordvoerder waren: “De officier van justitie heeft de zaak inmiddels beoordeeld en de zaak is afgedaan via een OM-strafbeschikking – dat is zonder tussenkomst van een rechter.”

Paar honderd euro boete

Het feit dat hier geen rechter aan te pas is gekomen, laat wel zien dat waarschijnlijk videobeelden alleen al genoeg waren om aan te tonen wat er was gebeurd. Al is een boete van vierhonderd euro wel weer een beetje slap voor een aantoonbare mishandeling waar iemand ‘een tijdje voor in het ziekenhuis heeft moeten liggen’. Dat is vreemd. Een belletje plegen tijdens het autorijden kost bijna net zoveel.

Net binnen

Meeste reacties

Nieuws van afgelopen maand