Nasrdin Dchar is boos op de media: ‘aanwakkeren van haat’

Nasrdin Dchar is boos op de media: 'aanwakkeren van haat'
Nasrdin Dchar is boos op de media: 'aanwakkeren van haat'

Nasrdin Dchar is boos op de media. Hij haalt verschillende voorbeelden aan van uitingen over Marokkaanse supporters in de media die hem niet zijn bevallen. Hij spreekt zelfs over racisme en het aanwakkeren van haat.

‘Vergeleken worden met apen’

Op Instagram liet Nasrdin gisteren weten boos te zijn op de media voor uitspraken die hierin gedaan zijn. Hij omschrijft een aantal voorbeelden: “Geframed worden als Antisemetisch door het tonen van een Palestijnse vlag. Gelinkt worden aan IS, omdat voetballers met hun rechter wijsvinger naar de lucht wijzen, zoals bijvoorbeeld Messi dat ook zo vaak doet om god te danken. Vergeleken worden met apen.”

Volgens hem zijn dat allemaal uitspraken die gedaan zijn richting mensen van Marokkaanse afkomst. Ik heb persoonlijk geen idee welke media deze uitspraken gedaan zou hebben, want ik heb het bij de Nederlandse nieuwssites persoonlijk niet op die manier voorbij zien komen. Sterker nog: de media heeft weggekeken toen steden verwoest werden door rellen. Daarnaast werd het Marokkaans elftal zelfs opgehemeld. Dus doe maar weer wat rustiger, Nasrdin.

Nasrdin Dchar is boos op de media

Nasrdin vervolgt: “Dank je wel Media, dat je liever blijft hangen in xenofobie, racisme, vooroordelen en het aanwakkeren van haat dan dat je een succesverhaal gebruikt om te vieren en te verbinden.” En zo zijn wij bij RoddelPraat natuurlijk niet! Wij willen juist wel verbinden en het succesverhaal van het Marokkaanse elftal vieren. We maakten er speciaal een shirt voor en een liedje over dat we vol trots zongen in de laatste uitzending.

Dus, Nasrdin, kleine tip van ome Jan: focus je liever op de positieve dingen. Laten we met z’n allen feest vieren en Marokko supporten op het WK! HOERA! Niks apen, wij vergelijken ze liever met draken. Niemand weet waar ze precies vandaan komen, maar ze spuwen met vuur. Leuk.

[sc name=”nasrdin_dchar_boos”][/sc]