Jort Kelder ligt onder vuur na suïcide-grap

jort-kelder
jort-kelder

Jort Kelder ligt onder vuur na suïcide-grap. In zijn podcast praatte hij hierover op een manier die verschillende mensen niet bevallen was.

Millennials zijn overgevoelig

Zo begint Jort met: “Je hoort vaak met die millennials… Die hebben een keurige jeugd gehad, allemaal moeiteloos, jubeltonnetje voor het huis en dan hebben ze hun eerst echt harde functioneringsgesprek met hun baas en dát is natuurlijk niet de bedoeling dat er dan ineens kritiek komt. En dan melden ze zich daarna ziek.”

Psycholoog Esther van Fenema maakt veel suïcidale millennials mee in de praktijk en legt ook uit dat deze jonge mensen bij de crisisdienst terecht komen, omdat ze een toets niet hebben gehaald of omdat de relatie uit is. Jort reageert hier lacherig op met een grapje die in verkeerde aarde viel: “Het is misschien maar beter als die mensen er een eind aan maken hoor als je je tentamen niet haalt. Mijn God zeg.”

Twitter kritiek

Nynke de Jong schrijft hierover op Twitter dat Jort die aandacht juist ook wilt: “En Jort Kelder aait tevreden zijn kat omdat iedereen dat domme fragment van hem woest rondpompt. Laat die man. Het is lekkende prostaat-praat. Hij wil dat je hapt.”

En we horen jullie al denken… Er wordt kritiek geleverd op Twitter vanwege een grap die niet thuis hoort in de woke maatschappij van tegenwoordig, waar is Tim Hofman? Niet getreurd, natuurlijk is Tim ook weer op Twitter om hier iets over te zeggen: “Een andere kleur schmink voor een fantasiefiguur of een jongen met nagellak en de gemiddelde boomer is alweer gevloerd: kan deze generatie echt zo slecht tegen ongeveer alles ooit? We vragen het Suzan (9) en Ahmed (6) in de nieuwe Telekids!”

Nou is dat best een scherpe opmerking te noemen, eerlijk is eerlijk. Het jammere is echter gewoon weer dat men zo moet janken. Tegenwoordig kan men niks anders dan janken om een poep en een scheet en dat is nou juist precies wat Jort met de grap probeert aan te duiden.

Doe eens rustig. Dank u wel.

Maar Jort wordt nu beschuldigd van het aanzetten tot zelfdoding. Of course! Dat hebben wij natuurlijk ook al een keer gehad vlak voordat we een straf van YouTube kregen en in de hoek moesten gaan staan. Begrijp dan: niemand wilt dat er zelfdoding plaatsvindt. In welke vorm of door wie dan ook. Het gaat er om dat de maatschappij tegenwoordig zo ** gevoelig is. Doe eens rustig. Dank u wel.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x