ZIEN: Jaap Reesema met 112 kilo in z’n gouden jasje

Jaap Reesema met 112 kilo in z'n gouden jasje

Jaap Reesema met 112 kilo in z’n gouden jasje. In TV Familie vertelt Jaap Zondernek (alweer) over de periode uit zijn leven waarin hij veel te zwaar was. In zijn tienerjaren had hij last van onzekerheid (en terecht). Bij Beste Zangers zong Claudia de Breij al eens een lied voor hem wat ging over het ‘gouden jasje’. HOLD YOUR TITS, want hier is de foto waar we lang op hebben moeten wachten: Jaap in z’n gouden jasje.

‘Echt, ik leek wel Gordon’

Jaap vertelt: “Als jonge kerel leefde ik heel ongezond. Ik woog op een bepaald moment zelfs 112 kilo. Voor iemand van 1,80 meter is dat natuurlijk veel te veel. Ik zag er opgezwollen uit en had altijd zo’n rooie kop als ik een inspanning moest doen. Echt, ik leek Gordon (de zanger en presentator, nvdr) wel…” Oooohhhh… Beledig je nou zomaar Gordon Heuckeroth? Dé bipolaire cokejunk. Dat is niet aardig, zeg.

“Als ik er nu naar terugkijk… Het was absurd dat ik het zover heb laten komen”, vervolgt hij in TV Familie. “Ik was werkelijk véél te zwaar. En dus ging ik diëten en sporten. Met wisselend succes. Ik viel soms veel af, maar die kilo’s kwamen er snel weer bij. Uiteindelijk kon ik het juiste evenwicht vinden. Ik ben nu blij. Al vecht ik nog elke dag een beetje tegen de kilo’s. Ik ben een type dat snel weer bijkomt. En Netflix, wijn en een frikandel, mijn favoriete combinatie voor een gezellig avondje, helpen niet.”

Nee, een aantal blokken roomboter eten helpt ook niet mee. Op zich weet je natuurlijk waar het van komt. Maar goed… Jaap wil er schijnbaar graag mee te koop lopen deze dagen, want dit is al de zoveelste keer dat hij het heeft over de ‘gouden jas-periode’. Bij de aflevering van Beste Zangers was het al moeilijk te bepalen of je moest lachen of huilen van de act van Claudia, want wat verschrikkelijk was dat. Het mooie is wel dat we nu een beeld hebben bij Jaap met z’n gouden jas. Bekijk het onderaan het artikel.

Geen ‘dikke Japie’ meer

Jaap geeft ook toe het moeilijk te vinden om z’n gewicht gezond te houden: “Nu ik bijna 35 jaar ben, wordt het steeds lastiger om onder de 80 kilo te blijven.” Omdat hij het natuurlijk niet alleen kan, heeft hij hulp in geschakeld. “Een tijdje geleden heb ik twee privétrainers van Vitality Control ingeschakeld. Ramon en Cris uit mijn geboortestadje Loosdrecht zijn de eersten die het voor elkaar hebben gekregen mij twee keer per week te doen sporten en beter te laten eten. Inmiddels staat de teller op 79 kilo. En daar ben ik heel blij mee. Voordien was ik immers vaak fout bezig met afvallen. Te intensief ook. Ik viel af met crashdiëten, maar dan kwam ik nadien uiteraard weer net zo snel weer aan”, aldus het vierde kind van Kim Kötter.

Momenteel gaat het proces wat langzamer, omdat hij niet houdt van ‘mega-intensieve trainingen’. “Die hou ik sowieso nooit vol. Nu zijn het veel rustigere, maar effectievere oefeningen. En op mijn verzoek bijna altijd buiten. Ik begin ook steeds meer zin te krijgen in sporten, terwijl ik daar vroeger een broertje dood aan had. Ik ben echt wel een andere Jaap dan vroeger. Geen ‘dikke Japie’ meer. Die komt nooit meer terug!” Eerst zien dan geloven. Succes verder, mr. Zondernek.

Jaap Reesema met 112 kilo in z'n gouden jasje
Ons Jaapie Reesema met z’n gouden jasje en 112 kilo schoon aan de haak © RV