Uit eerste hand

Wilfred’s Kipwraps Recept

Wilfred-Kipwraps

Dennis raakt niet uitgesproken over de kipwraps van Wilfred Genee. Onze Den mocht met Tweede Kerstdag bij zijn held komen dineren. Hij werd totaal onverwacht getrakteerd op Wilfred’s Kipwraps, die in huize Genee als een delicatesse staat aangeschreven. Met pijn en moeite hebben we zijn geheime recept bij hem losgekregen. Dus voor alle Roddelpraatvrienden hierbij hoe je de enige echte Kipwrap Genee maakt.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels wokolie of
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 300 gram kipfilets (in blokjes)
  • 1 zakje Mexicaanse kruidenmix fajita
  • 500 gram bamigroenten (fijngesneden) of
  • 500 gram oosterse wokgroenten (fijngesneden)
  • 1 blikje mais (uitgelekt)
  • 6 tortillawraps (25 cm ø)
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)
  • 1 zak tortillachips (naturel)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipblokjes rondom lichtbruin.
  3. Voeg de kruidenmix en een klein scheutje water (volgens de aanwijzingen op de verpakking) toe en gaar 2-3 minuten.
  4. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de groenten 3-4 minuten.
  5. Schep de mais erdoor.
  6. Verwarm de wraps afgedekt 20 seconden in de magnetron op 800 Watt of circa 4 minuten in een warme oven zodat ze wat soepeler worden.
  7. Bestrijk ze met de roomkaas.
  8. Schep de kip en groenten op de wraps, rol op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  9. Bestrooi met geraspte kaas en zet circa 15 minuten in het midden van de oven tot de wraps krokant zijn en de kaas is gesmolten.
  10. Serveer met de tortillachips.
  11. Lekker met een tomatensalade.

Bereidingstip

Bestrijk de tortilla’s met tacosaus in plaats van kruidenroomkaas.

Ook lekker met tacoschelpen in plaats van tortillawraps.

Nog geen reacties