Was Patty Brard vroeger net zoals Matthijs van Nieuwkerk?

Was Patty Brard vroeger net zoals Matthijs van Nieuwkerk

Patty Brard, bekend van verschillende tv-programma’s en presentaties, liet gisteren in HLF8 weten dat ze zichzelf niet ziet als de Matthijs van Nieuwkerk van SBS. Hoewel ze in het verleden ook in het nieuws is gekomen vanwege misdragingen op de redactievloer, benadrukte ze dat dit geen structureel probleem was.

“Ik ben geen studiobeul,” zei Patty tijdens de uitzending. “Ik heb misschien wel een paar keer iets gezegd wat ik niet had moeten zeggen, en daar ben ik ook voor gestraft. Maar ik was geen persoon die mensen opzettelijk kwetste of bedreigde. Ik was gewoon moe en overbelast, en soms liet ik dat op de verkeerde manier blijken.” Dat ze eruit ziet en zich gedraagt als een Veenlijk geeft ze zelf dus wel toe.

Patty vertelde ook over haar tijd bij Shownieuws, waar ze op een dag op de redactie kwam en er om drie uur ’s middags niets in het draaiboek stond. “Dat helpt niet, maar je schrikt wel. Maar om nou te zeggen: ik heb dat structureel elke dag zo aangetroffen en ik ben elke dag uit mijn plaat gegaan: nee…”, aldus Patty.

Patty Brard doet een poging om haar eigen gedrag te verklaren

Haar opmerkingen werden opgevat als een poging om haar eigen gedrag te verklaren en te verontschuldigen, dat is het natuurlijk ook gewoon, Onze Patty Patty Patty is doodsbenauwd dat haar het zelfde lot boven het hoofd hangt als bij Matthijs van Nieuwkerk. Verder laat Veenlijk Brard weten dat het verleden in de media soms moeilijk was, maar dat ze heeft geleerd van haar fouten en zich inzet voor een respectvolle en veilige werkomgeving voor alle medewerkers. Kortom, die heeft wat te verbergen dus.