Entertainment

Volgens de EBU liegt AVROTROS over incident Joost Klein: ‘Anders dan verklaringen’

ebu diskwalificatie joost klein

De European Broadcasting Union (EBU) heeft hun statement over de diskwalificatie van Joost Klein uitgebreid. De diskwalificatie was – na grondig onderzoek – volgens hen de juiste oplossing.

EBU blijft achter beslissing staan

De European Broadcasting Union (EBU) blijft achter de beslissing staan om Joost Klein uit de wedstrijd te halen. De organisatie van het Eurovisie Songfestival heeft hun statement over de diskwalificatie uitgebreid. Ze geven aan dat het gedrag van Joost een duidelijke overtreding van de wedstrijdregels was. Ook zegt de organisatie dat het besluit om te diskwalificeren kwam na een grondig intern onderzoek.

“Het gedrag van Joost was een duidelijke overtreding van de wedstrijdregels die zijn opgesteld om een veilige werkomgeving voor het personeel te waarborgen”, schrijft de EBU.

Ook schrijft de organisatie een “grondig intern onderzoek” te hebben gedaan en dat het werd gesteund door het bestuur en het vaste adviesorgaan Eurovision Song Contest Reference Group. Ze vonden het niet gepast om Joost ‘gezien de omstandigheden en het feit dat de zaak van de politie binnenkort aan de officier van justitie wordt overhandigd’, op te laten treden.

Volgens de EBU liegt AVROTROS over incident Joost Klein: ‘Anders dan verklaringen’

De organisatie verklaart ook dat veel verhalen die naar buiten worden gebracht niet kloppen. “De versie van de gebeurtenissen zoals die in sommige publieke reacties en op social media is gepresenteerd komt niet overeen met de verklaringen van medewerkers en getuigen die met ons en met de Zweedse politie zijn gedeeld”, stelt de EBU. Met andere woorden liegt de AVROTROS volgens hen. Verder wil de organisatie er vooral niets over zeggen en laten ze ons graag lang wachten.

Een groep medewerkers van de AVROTROS heeft een brief geschreven waarin ze zouden schrijven de aanpak van de omroep onverklaarbaar te vinden. Volgens hen hadden de omroep en Joost gewoon hun excuses moeten maken en vertellen dat intimidatie en bedreiging nooit de bedoeling was.

Wat wij ons afvragen is dat dit hele gezeik toch is ontstaan, omdat Joost niet gefilmd wilde worden? Gooi die camerabeelden dan de wereld in, dat is het ook een keer afgelopen en is er duidelijkheid. Kunnen we het eindelijk eens laten rusten.

9 reacties

Fleuris Douze Points Wyers

ik heb uit eerste hand vernomen dat Joost tegen de EBU had verteld dat het songfestival niet zou misstaan op een zender als TLC. Dus ik heb het volste begrip dat de EBU Joost naar huis heeft gestuurd. Overigens zijn Leslie de Ruiter, ikzelf (met sabreerzwaard) en Thierry Baudet (op de piano) druk bezig met een nieuwe act voor komend songsfestival!

Shabir Burhani

Grensoverschrijdend gedrag is misschien bij de NPO heel normaal maar in het buitenland niet.

Tom

Zwitserland moest winnen
Dit jaar was het de beurt aan een ghbtlh+ member van de alfabetcommuniy
Dus deze rel is doorgestoken kaart.
Zoveel is wel duidelijk

Official Peter G

Zaterdag op camping blauwe meer stunt kabouter die een stunt show geeft op ons nieuwe speeltoestel zondag vogelspotten met appie mousa op camping hengelhoef

Arie rim

Poppenkast.
Next.

abba

Waterloo joost!

Michiel de Ruyter

We zouden die Zweden een ouderwets lesje moeten leren. Willem maak mijn vloot klaar!

Natnek

Optiefen met die m0ng00l en optiefen met dat nichtenfestijn.

Mr.

Wat kinderachtig die organisaties die modder naar elkaar gooien. Uiteindelijk gaat de rechter erover over wie er gelijk heeft.