Videocolumn Donny Roelvink: ‘Hou je f*cking bek’

donny-roelvink-column

We beseffen het ons eigenlijk te weinig, maar we zijn gezegend met steengoede columnisten in dit land. Angela de Jong bijvoorbeeld. Of Lange Frans. Om nog maar te zwijgen over grootdenkers als Willem Engel en Alex Soze. Bij ons op de redactie ook wel eens gekscherend Alex Spinoza genoemd. Er heeft zich nu echter een nieuwe topper aan het firmament der opinies gemeld.

Dames en heren, maak kennis met onze nieuwste videocolumnist: Donny Roelvink! Don, take it away.

Update. De beelden kunt u HIER bekijken.

3 reacties op “Videocolumn Donny Roelvink: ‘Hou je f*cking bek’

  • Dennis en zijn harem minderjarige neukprinsessen zegt:

   Ali baba, een arme houthakker, ziet een groep rovers naderen en vlucht in een boom. Hij hoort hoe de roverhoofdman door het uitspreken van de toverformule ‘Sesam, open uw poort’ een deur in een berg opent waarin zich een grote schatkamer bevindt. De rovers rijden het hol in, waarna de deur zich vanzelf sluit. Nadat de rovers hun buit hebben opgeborgen en de berg hebben verlaten, spreekt Ali Baba de formule uit en verschaft zich zo toegang tot de schatkamer. Hij laadt goud en sieraden op zijn ezels en gaat ermee naar huis.

   Zijn vrouw leent een maat bij de vrouw van Ali Baba’s rijke broer om de hoeveelheid geldstukken te meten. Zij zegt niet waarvoor ze de maat nodig heeft, maar haar schoonzuster vertrouwt de zaak niet en smeert de bodem van de maat met was in. Hierdoor blijft er een goudstuk aan de bodem kleven: de arme Ali Baba moet dus veel goud hebben! De broer dwingt Ali Baba te zeggen hoe hij aan dat goud is gekomen en eist dat hij zelf ook een bezoek aan de schatkamer mag afleggen. Ali Baba zegt hem de toverformule en bindt hem op het hart de formule niet te vergeten wanneer hij zich in de schatkamer bevindt, want anders kan hij de deur niet meer open krijgen. Maar nadat de broer van Ali Baba de schatkamer is binnengedrongen en bij elkaar heeft gezocht wat hij naar buiten wil brengen, kan hij niet meer op de toverformule komen. De rovers ontdekken hem bij hun terugkomst en hakken hem in vier stukken.

   Omdat zijn broer niet thuiskomt, gaat Ali Baba naar het rovershol en neemt zijn dode broer mee naar huis. Zijn slavin Mardschana laat de vier stukken door een schoenmaker aan elkaar naaien, waarna de broer van Ali Baba wordt begraven. De rovers beseffen dat er meer mensen zijn die zich toegang tot hun hol weten te verschaffen en gaan naar hen op zoek. Ze komen via de schoenmaker op het spoor van Ali Baba en markeren diens huis met een teken teneinde hem ’s nachts te kunnen vermoorden. Mardschana ontdekt dit en voorziet alle huizen in de buurt van hetzelfde teken, waardoor het plan van de rovers wordt verijdeld.

   De rovers verstoppen zich daarna in leren kruiken en geraken zo het huis van Ali Baba binnen. Wederom ontdekt Mardschana de list: ze doodt de rovers door kokende olie in de kruiken te gieten. Alleen de roverhoofdman blijft in leven. Deze doet zich tenslotte voor als koopman, weet het vertrouwen van de zoon van Ali Baba te winnen en wordt als diens vriend bij Ali Baba thuis uitgenodigd. Daar herkent Mardschana in hem de roverhoofdman en doodt hem tijdens een dans.

   0
   0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.