Verkrachter laat Saskia Noort twijfelen: ‘emotionele manipulatie’

Verkrachter laat Saskia Noort twijfelen

Als 14-jarig meisje wordt de nicht van Jan Roos, Saskia Noort verkracht. In 2018 besloot ze dit verhaal op te schrijven te te vertalen naar een succesvol boek genaamd ‘Stromboli’. Maar de verkrachter laat Saskia Noort twijfelen aan haar verhaal.

Stromboli

Het boek ‘Stromboli’ werd vertaald naar een film en ging onlangs in première. In het blad vertelt huilie het persoonlijke verhaal achter de film. In de film gaat een vrouw de confrontatie met haar oude demonen aan op het Italiaanse eiland Stromboli. Die rol wordt gespeeld door Elise Schaap.

Huilie Saskia moest huilen toen ze de film zag. Verrassend. “Ik was dermate geraakt dat ik niet kan beoordelen of dat voor iedereen geldt of alleen voor mij”, vertelt ze. “Het gaat over een onderwerp waarover we lang niet hebben gesproken, daar liggen pijnpunten.” Ja, dat geldt alleen voor jou.

Verkrachter laat Saskia Noort twijfelen

In Libelle vertelt ze ook dat ze er niet over wil praten om haar ouders te sparen. Huh? Maar je hebt er een boek over geschreven waar ook nog eens een film van gemaakt is. En nu praat je er ook nog eens over met een tijdschrift. Haha. You lost me. Maar, goed… Als tiener sprak ze de dader ook aan op wat er was gebeurd, maar hij zei natuurlijk dat het een verzinsel was. Ja, je gaat niet als dader zeggen: ‘ja, ik heb je verkracht’, toch?

Maar Saskia omschrijft dat nu als mentaal misbruik. “Wat hij deed was emotionele manipulatie door de waarheid te verdraaien. Toen hij zei dat het niet gebeurd was, ging ik écht twijfelen. Terwijl ik ook alles nog wist”, aldus huilie Sas. God, wordt dit straks net zo’n zaak als die tegen Thijs Römer aangespannen is?

Saskia zegt te hebben besloten het verhaal toch naar buiten te brengen, omdat ze bedacht had dat het ‘de enige manier was om iets te veranderen’. Nee, je had gewoon zin om weer een bak met geld te verdienen. Dat mag je ook gewoon zeggen, hoor.