Vandaag komt Sinterklaas bij Roddelpraat

En dat vond niet iedereen heel leuk. Zoals bijvoorbeeld Instagram. Onze foto werd direct verwijderd en wij werden van haatdragendheid beschuldigd. Zo gaat dat tegenwoordig. Wil je een vrolijke editie van je programma maken zijn we gelijk weer haatdragend. Terwijl onze roetpiet nog een witte neus had. Nou ja zeg!

Om deze vrolijke foto ging het. Zwarte Roetveegpiet met Witte Neus was extra vrolijk en deed een dansje op de natte wegen van Almere Poort. Sinterklaas dacht er het zijne van.

Beetje gezelligheid in deze donkere dagen zit er ook niet meer in. Dreigen gelijk je account af te pakken als je een ouderwets feestje maakt van de uitzending. Dit doet ons pijn. Want Piet was juist extra divers, inclusief en liefdevol.

36 reacties op “Vandaag komt Sinterklaas bij Roddelpraat

 1. И. Иødrøg zegt:

  De wereld is helemaal gek geworden. Laat ze allemaal de tarring krijgen die social media platforms. Ik cancel ze allemaal.

  Zwarte Piet heeft nog nooit iets te maken gehad met racisme. Dat ze hun eigen black face traditie niet helemaal te boven zijn is ons probleem niet. Omdat black face wel echt racistisch is.

  Maar dat heeft dus niets te maken met onze kindervriend zwarte piet.

  Ik kijk uit naar de uitzending.

  61
  3
   • Realist zegt:

    Achja Instagram is van Facebook. Had je anders verwacht van deze mega woke Amerikaanse mongolen. In dit land is het nota bene allemaal begonnen. Cancel cultuur ten top met deze social media dwazen. Facebook , Twitter en Alphabet ( moeder bedrijf van Google die ook weer Youtube heeft overgenome ). Het is allemaal 1 pot nat daar in Silicon Valley. Deze mensen verneuken de hele wereld.

    2
    0
  • И. Иødrøg zegt:

   Ja, snel kijken inderdaad. Voordat de boel op zwart gaat. Maar goed, als Jan en Dennis via een eigen player hier gaan uitzenden dan kom ik ook wel. Laat die dat Woke troepje de tarring krijgen. In de meest vreselijke vorm.

   Gisteren bij Boulevard (ik kijk er nooit naar, echt niet) weer commotie omdat iemand kopvod had gezegd. Eén of andere low life DJ die daar weleens aanschuift naar verluid. Maar dat maakt ook niet uit. Krijgt hij die lelijke Soundos over zich heen. Heeft die ooit iets gepresteerd? Behalve niet grappig zijn.

   De Islam heeft een patent op de waarheid, die moeten we met zijden handschoenen behandelen. Maar toch herinner ik mij 10 jaar geleden die commotie bij de SGP nog, dat er geen vrouwen in de bestuur mochten komen. Nou het hele land stond in brand.

   Met twee maten meten.

   Als ik kijk wat ik hier allemaal over me heen heb gekregen: ik moest dood, de strop. In een vrij land leer je daar mee te dealen.

   24
   2
   • Robbie zegt:

    Ben niet zo van de verwensingen, gewoon geen zin in op internet. Maar klopt wel we moeten maar geven en geven en geven en wat krijgen we ervoor terug??? Een brok pure ellende. En als je maar 1 puntje van kritiek heb ookal heb je het van heel dichtbij meegemaakt ben je meteen een slecht mens. Echt verschrikkelijk maarja. Was wel mooi toen Jan met een bivakmuts over straat ging in zo’n Powned tijd….

    16
    0
    • И. Иødrøg zegt:

     Dat laatste – Jan met de bivakmuts – toonde ook precies aan wat er fout is in de wereld. Laten we lief zijn voor vrouwtjes in burka’s, terwijl je ook daar niet kan zien of er een massamoordenaar onder zit. Maar Jan moest gelijk met de vloer gelijk worden gemaakt. Om te kotsen.

     14
     2
     • Robbie zegt:

      Haha spijker op de kop. Hij lag zo mee paar mensen op zich op de grond. Was goud en perfecte afspiegeling. En dan nog zeggen ze dat dat anders is. Tja wat moet je er dan nog mee….

      7
      0
  • Mr. Shownieuws zegt:

   Je kan m beter even downloaden en bewaren als je zeker wil weten dat de aflevering blijft bestaan. Ik kan t helaas niet want heb 10mbps verbinding

   3
   0
   • Benny Bijster zegt:

    Roddelpraat
    Mocht youtube het gaan verwijderen. Sturen jullie dan de uitzending van vandaag eventjes op? Ik kan namelijk pas na me werk om 23u kijken. En wie weet is die dan alweer weg..

    2
    0
 2. Gijs zegt:

  Het is een verrotte wereld fun mag niet meer en dit door een klein groepje azijnzeikers met andere culturen . Ze mogen van mij hier best wonen maar passen zich maar aan .alleen ze krijgen nog gelijk ook van onze klote regering bah.

  17
  1
 3. GodsammeKraken zegt:

  Twee volwassen mannen (oke; 1,5e volwassen mannen) die zich druk maken over Zwarte Piet. Leg je erbij neer dat dit ene kleine deel van het Sinterklaasfeest vervangen is.

  5
  37
  • И. Иødrøg zegt:

   Het gaat mij om het principe. Als iets niet racistisch is, dan is het dat niet en moet je het niet op die gronden veranderen. Want je schept een precedent. En dat is gevaarlijk. Want die woke figureren zijn nooit tevreden, als zwarte piet gecanceld is, dan komt er iets nieuws.

   En het gaat mij nog niet eens om Zwarte Piet alleen, het is alles. Zwarte Piet moet weg, zeehelden moeten weg, ons verleden moet worden verbannen, ik moet excuses maken als witte (lees: blanke) man, plaatsmaken voor vrouwen, beste reizigers, gender uit paspoort. Laat ze allemaal de tarring krijgen. Ik doe niet meer mee.

   23
   3
    • И. Иødrøg zegt:

     Terechte vraag! Ik had ook t-e-r-i-n-g kunnen schrijven, maar dan komt het bericht niet door i.v.m. vieze woorden filter. Ik dacht, mensen begrijpen het wel.

     11
     2
   • Timmy zegt:

    Absurdisme van dovemansoren bestrijd je met absurdisme. Krijg je maar dat is belachelijk. Nee dat is hetzelfde. Snapt ge. Vegastremisten kregen een ja maar die arme plantjes hebben ook gevoel. Genderisnleengevoel kregen een ik ben een NBA speler in een verkeerd lichaam geboren dus NBA moet mij opstellen. En de whehehe rascisme slavernij druk je op mensen die vandaag de dag er onder lijden. Ga daar strijden ipv niet rascisten en uitbuiters van je af duwen.

    2
    3
 4. Realist zegt:

  De gedachtenpolitie is in volle gang.. sociale media als FB, IG, YT hebben een monopolie-positie die ze goed kunnen gebruiken om te censureren. 1984 komt eraan. Wat we posten op sociale media en in chatgroepen wordt allang gecheckt. China kijkt mee in onze telefoons. Dit is pas het begin 😉

  13
  1
 5. Henk spermatank zegt:

  Mensen, een tip van mij. Verwijder al je social media. Je mist werkelijk waar helemaal niks. In het begin pak je nog vaak je telefoon uit automatisme, maar ook die nare bijwerkingen verdwijnen na verloop van tijd. Je zult er achter komen dat het werkelijk waar een grote nepwereld is.

  Één keer per dag roddelpraat is genoeg om op de hoogte te blijven.

  PS account van Instagram en Facebook worden nooit meteen definitief verwijderd, dus je kunt het altijd proberen……

  11
  0
  • ThruthBadour zegt:

   Lol. Er altijd al meegekeken. Was het argument waarop ze aansloegen om iedereen zo een ding om de broekzak te krijgen. Probleem is niet dat maar wie.

   2
   0
 6. ShirmaMousse zegt:

  Hulde Dennis en Jan! Eerst dat gezeik met die familie Meiland, nu weer censuur door Instagram.
  Grappig trouwens dat IG/FB (meta) zo snel zijn met zwarte piet verwijderen, maar andere gruwelijke dingen zoals IS-propaganda gewoon blijft staan

  8
  1
 7. PietjePuk zegt:

  Zijn we onderhand niet eens klaar met dat hele pietengebeuren? Mensen blijven een beetje te lang hangen in een achterhaalde traditie. En door… (kom maar op met de dislikes 😉

  4
  5
 8. Zwarte Pieterman zegt:

  Dit begint echt vervelende vormen aan te nemen.
  Waarbij slechts een paar buitenlandse tech bedrijven de dienst uit maken.
  Overheidje zal het een rotzorg zijn want het draagt dezelfde woke flauwekul uit.
  Wat je ook van Pietje vindt. Er blijft een vrijheid van meningsuiting.

  Probleem is. Ze proberen het onmogelijk te maken om deze mening te uiten.
  En dat doet de overheid slim. Want die kunnen nu blijven framen dat je het recht hebt.
  Echter als je het niet kunt uitten is het feitelijk monddood.

  6
  0
 9. Sinter Jan zegt:

  Dat gedeug laat ik aan mij voorbij gaan. Heel import Amsterdam heeft er zowaar een fulltime baan aan. Dus al die diversiteitsmanagers kunnen mijn kont kussen!
  Zo op naar het positieve. Altijd mooi om te zien dat ome Jan efficiënt is.

  Jantje zit altijd heerlijk te smullen bij Jantjes reviews.
  Met gemak zit hij 6 kroketten of een heel gezinsmenu van de KFC weg te proppen.
  Daardoor heeft hij een extra gratis sinterklaas uiterlijk gekregen.
  Die pens, die bolle kop, dikke nek en worst vingers.
  Ome Jan is de ideale sint geworden!

  4
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.