Vakantiebestemming Dré en Mo bekend

andre-monique

Deden ze nog wel zo hun best om geheim te houden waar het gezin nu weer heen ging, maar hou het nog maar eens geheim met al die juice channels. De kampers zijn er als eerste achtergekomen: ze zitten in Thailand op een eiland.

Het zal dus niet heel lang duren voordat de roddelblaadjes die kant op gaan om een paar kiekjes te maken. Misschien wordt het eens tijd dat ze eens de juicers gaan bedanken. Wij hebben hun blaadjes gevuld met echte verhalen, zijzelf met slijmverhalen.

22 reacties op “Vakantiebestemming Dré en Mo bekend

 1. Gordon Tonggenot zegt:

  Iedereen die mij vandaag een like geeft, die mag het restant Boerenjongens uit mijn hol komen peuteren met zijn tong. De dislikers gaan hetzelfde doen, maar dan gedwongen en met zweepbegeleiding (en naakt).

  3
  17
  • Kees zegt:

   26 REACTIES OP “SLAM HEEFT SCOOP OVER DENNIS”
   Rinus Rukwind zegt:
   Dennus zit graag op een vleesstok. Zou beide figuren eens flink onder willen schijten met diaree met zure klonten

   3 15
   12 JULI 2022 OM 10:19BEANTWOORDEN
   De ijlende rechter zegt:
   Kunnen de Begeleider van Rinus Rukwind de dwangbuis weer even goed strak aantrekken en het internet afsluiten voor deze Tbs patiënt.

   17 0
   12 JULI 2022 OM 10:26BEANTWOORDEN
   Murianna zegt:
   Ge︆︆︆we︆︆ld︆︆︆ig︆︆︆e ︆︆︆me︆︆︆is︆︆︆je︆︆︆s ︆︆︆wa︆︆︆ch︆︆︆te︆︆︆n ︆︆︆hi︆︆︆er︆︆︆ o︆︆︆p ︆︆︆je︆︆︆!
   ================
   https://o︆︆︆o︆︆︆.︆︆︆l︆︆︆c/YVg79

   3 6
   12 JULI 2022 OM 10:59BEANTWOORDEN
   Rinus Rukwind ( de echte ) zegt:
   Excuses voor mijn taalgebruik.

   1 2
   12 JULI 2022 OM 10:49BEANTWOORDEN
   fijnproever zegt:
   Wacht nog even, want ik wil die zure klonten eruit peuteren met mijn tong, maar alleen als ze voorgekruid zijn met piccalily (b.v. door een klisma).

   2 4
   12 JULI 2022 OM 15:36BEANTWOORDEN
   U zegt:
   Rinus Rukwind
   Jij bent een woef woef

   1 0
   12 JULI 2022 OM 18:50BEANTWOORDEN
   U zegt:
   Bedelaar Rinus Rukwind

   1 0
   12 JULI 2022 OM 18:52BEANTWOORDEN
   Scooooooooooooooooooop zegt:
   27 oktober 2002 zal het Hogerberoep in de rechtszaak tegen Famke achterlijkwijf Louise plaats vinden.

   0 2
   12 JULI 2022 OM 10:23BEANTWOORDEN
   Scooooooooooooooooooop zegt:
   2022

   1 1
   12 JULI 2022 OM 10:29BEANTWOORDEN
   U zegt:
   Famke Louise is cool

   0 6
   12 JULI 2022 OM 18:53BEANTWOORDEN
   Dennis zingt zegt:
   Ik kom uit Glanerbrug en vooral een lutser
   Ik word gehaat en ook die bolle prutser
   Ja ja ja ja

   Ik houd van vrouwen
   Maar ook dat is gelogen
   Voor menig piemel ben ik voorover gebogen
   Ja ja ja ja

   En Jan is overal mislukt en alcoholist
   Wat een ieder al lang wist
   Ja ja ja ja

   Had altijd bonje met mijn ma
   Mijn vader draagt een beha
   Ja ja ja ja

   12 10
   12 JULI 2022 OM 10:28BEANTWOORDEN
   De Depressieve Postbode zegt:
   Ook achter dit bericht zit Pedo Neukgenot uit het gesticht.

   4 1
   12 JULI 2022 OM 10:37BEANTWOORDEN
   De Mazzel zegt:
   Jan, je zit wel altijd op dumpert te bitchen, en te vertellen dat het dood is blabla, maar je eigen website zit helemaal vol linkse uitkeringstrekkers die je commentsectie totaal vertyfen, en je doet er helemaal niks aan. Echte te kansloos deze site! Mensen, veel plezier met de bijbelverhalen en departures van schiphol, ik kom hier niet meer! De mazzel!!

   24 2
   12 JULI 2022 OM 10:43BEANTWOORDEN
   Tony zegt:
   Hier hetzelfde hoor. Beetje sneue bedoeling dit.

   5 1
   12 JULI 2022 OM 12:38BEANTWOORDEN
   Jan de glasbakbig 🐷 zegt:
   5 euro voor al dit fraais
   Hik hik
   Burph
   Hik
   Proost
   🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺

   3 4
   12 JULI 2022 OM 11:03BEANTWOORDEN
   Slam zegt:
   Toen zij gebeden hadden, werd de plaats waar zij bijeenwaren bewogen. En zij werden allen vervuld met de Heilige Geest en spraken het Woord van God met vrijmoedigheid.’ (Handelingen 4:31)

   Maarten Luther schreef in 1530 in een voorwoord voor Het traktaat over de religie en gewoonten van de Turken: ‘Zelfs ware christenen, noch Christus zelf, noch de apostelen, noch de profeten, vertoonden zo’n religieuze ijver als de Turken laten zien.’

   In het traktaat vertelt een zekere Georg von Muelbachhoe hij tijdens zijn gevangenschap onder de indruk kwam van de stipte gebeden en andere geloofsijver van de Turken. Luther werkt mee aan de uitgave van dit boekje, omdat hij het belangrijk vindt dat er een eerlijk beeld ontstaat over de islam van de Turken. Ook de ogenschijnlijk mooie en aantrekkelijke kanten van de islam moeten volgens hem eerlijk benoemd worden, want anders gaan christenen juist over naar de islam wanneer ze alleen maar negatieve dingen erover horen en vervolgens ontdekken dat moslims trouwer zijn in hun dagelijkse rituele gebeden en vromer leven. Luther stelt dat velen in de kerk zich in vergelijking met de Turken schandelijk en goddeloos gedragen en weinig Turken zullen aanspreken.

   Luther spoort overigens niemand aan om moslim te worden. Hij benadrukt dat ook voor moslims die vol ijver bidden, het kruis van Christus de enige hoop is. Zijn conclusie is dat de kerk alleen met het evangelie van Christus, de Zoon van God die voor onze zonden stierf, het bolwerk van de islam zal kunnen overwinnen en niet door een wedstrijd in religieuze ijver. Levensheiliging is voor Luther wel belangrijk: werkelijk leven in vertrouwen op Christus, want alleen zo kunnen we bij God komen. En bij dat leven uit geloof hoort ook het persoonlijke gebed tot God als Vader.

   Rond 2 april begint de islamitische vastenmaand Ramadan. Het is al jaren de gewoonte dat christenen in deze periode voor moslims bidden in het verlangen dat zij Christus leren kennen. Ook dit jaar hebben we daar een gebedskalender voor gemaakt. Bidden is als het goed is meer dan alleen maar verlangens bekend maken bij God. In het gebed gaat het er ook om dat we zoeken en luisteren naar Gods wil en uitspreken dat we Hem willen volgen en dienen. Laten we tijdens de komende Ramadan niet alleen bidden dat God zelf tot moslims spreekt, maar Hem ook vragen dat Hij ons laat zien wanneer en waar wij met moslims over Hem kunnen spreken.

   Voor mensen die van elders komen, valt op dat wij als Nederlanders veel vergaderen. Ook in het missionaire werk gaat er vaak veel tijd op aan vergaderen en plannen schrijven. In sommige kerkelijke kringen wordt bidden aangeduid met ‘beginnen’ en ‘eindigen’. Kennelijk hoort het niet bij het eigenlijke doel waarvoor we bij elkaar komen. In het boek Handelingen gebeurt er echter nogal eens juist wat tijdens het bidden en vasten. In veel kerken is er na ruim zestig jaar moslims in ons land wel enige verlegenheid wat we in deze tijd van secularisatie voor hen zouden kunnen betekenen. Dat is begrijpelijk en ook wij hebben geen succesformules voor kerken op de plank liggen. Maar waar we veel van verwachten, is wanneer kerken gericht en frequent bidden voor de ontmoeting met moslims

   1 9
   12 JULI 2022 OM 11:08BEANTWOORDEN
   Jan Kots zegt:
   Geweldig. Wat een scoop. Dankjewel Jan voor alle waarde die je toevoegt in de wereld. Volgevreten, alcoholverslaafde vetklomp. Deze website, uitgebaat en volgekliederd door de gewelddadige en veroordeelde crimineel Jan R. uit Bergen, verdient al die schizofrene spammers die hier de boel op stelten zetten.

   0 8
   12 JULI 2022 OM 11:17BEANTWOORDEN
   De Depressieve Postbode zegt:
   Jan heeft tenminste geen Kindjes misbruikt net als jij Pedo Neukgedrocht.

   4 0
   12 JULI 2022 OM 11:32BEANTWOORDEN
   Kots Jan the Great and destroyer of all the left zegt:
   Scheelt dat bijna niemand de comments leest dus het trollen gaat je blijkbaar nog niet zo goed af XD. Alleen dat je de tijd en stres er in stopt kan ik al van genieten. terug naar reddit droeftoeter!

   0 2
   12 JULI 2022 OM 12:14BEANTWOORDEN
   Vrouw Justitia zegt:
   BERGEN – De Bergense journalist en politicus Jan Roos (43) is ook in hoger beroep veroordeeld voor het mishandelen van een tiener in 2018. De straf is gelijk aan wat de Alkmaarse politierechter hem eerder oplegde: een geldboete van 750 euro en een schadevergoeding van 700 euro.
   Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep een verdubbeling van de geldboete geëist: 1500 euro. Daarin gingen de raadsheren van het Gerechtshof niet mee, aldus mediapartner Duinstreek Centraal.

   Volgens het Gerechtshof is bewezen dat Roos in mei 2018 een toen 16-jarige dorpsgenoot tegenkwam op een terras in Bergen. Er ontstond een woordenwisseling, waarna Jan Roos de jongen volgde toen die van het terras vertrok.

   Daarna gaf Roos de tiener op straat een vuistslag in het gezicht. De jongen raakte daardoor gewond aan zijn lip, liep een hersenschudding op en een paar van zijn tanden zaten los. Roos beriep zich op zelfverdediging, maar het Hof verwierp dat verweer.

   1 3
   12 JULI 2022 OM 11:39BEANTWOORDEN
   Samson zegt:
   Tokkie ik zijn spiegel die hij niet herkent. Lachen man. Zegt vooral over hemzelf zijn negatieve stereotypering van RP publiek. Wie is hij nou helemaal en wat presteerde hij zich beter dan te wanen. Lullige radioleuteraar. Niemand interesseert wat jullie “guys” voor weekend hadden. Weer een weekend nul verschil in de wereld gemaakt ongetwijfeld.

   0 3
   12 JULI 2022 OM 16:48BEANTWOORDEN
   Rinus Rukwind zegt:
   Wanneer komt er een einde aan die lappen tekst spammers en naam copy idioten!?

   <3 RP

   2 1
   12 JULI 2022 OM 17:10BEANTWOORDEN
   Rinus Rukwind de echte is een mongool zegt:
   NOOOOOOOOOOOOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTT
   NOOIT
   NOOIT
   dus
   NOOOOOOOOOOOOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

   1 1
   12 JULI 2022 OM 17:25BEANTWOORDEN
   Ronnie autotuner Flex zegt:
   Die Dennis is een hypocriete lul , Vuil praten over Gordon en dan staat hij erbij op de foto.

   0 0
   12 JULI 2022 OM 23:51BEANTWOORDEN
   Kaasboerke zegt:
   Mensen met down kunnen nog altijd volkszanger worden….

   0 0
   13 JULI 2022 OM 01:23BEANTWOORDEN
   Geef een reactie
   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Reactie *

   0
   5
  • Pedo Neukgenot zegt:

   Iemand een touw
   Hik Hik burph
   Maak 10 euro over voor een stuk touw
   Hik proost
   10 euro maar en een krukje
   Help mij uit mijn lijden te kunnen verlossen
   Het is niet voor drank, maar om een einde aan mijn leven te maken
   hik
   Burph
   Een stuk touw en een krukje graag

   1
   3
 2. mediacourant zegt:

  Roddelpraat, als jullie eens op vakantie willen, dan moet je gewoon een doorverwijs-link installeren naar mediacourant.nl. De lezer ziet niet veel verschil.

  6
  3
 3. Dikke Jan Roos het alcoholvarken🐷 zegt:

  5 euro
  Hik hik burph
  Maak 5 euro over voor al deze gejatte content
  Hik proost
  5 euro
  Help mij te kunnen bestaan hik hik
  Het is niet voor drank
  Burph
  Hik🍺🍺🍺🍺

  2
  6
  • Dikke Jan Roos het alcoholvarken zegt:

   Hik burp, touw kopen,
   Hik Hik, ik ben maar een simpele kneus. Hik burp, touw om balk. Hik touw om nek, Hik en een klein sprongetje Hik burp en dan eindelijk rust in me kop. Hik……….

   2
   3
  • Pedo Neukgenot zegt:

   Iemand een touw
   Hik Hik burph
   Maak 10 euro over voor een stuk touw
   Hik proost
   10 euro maar en een krukje
   Help mij uit mijn lijden te kunnen verlossen
   Het is niet voor drank, maar om een einde aan mijn leven te maken
   hik
   Burph
   Een stuk touw en een krukje graag.

   2
   3
 4. Rinus Rukwind zegt:

  Johnny zegt:
  John de ondergrondse rat

  12 0
  29 JUNI 2022 OM 18:35BEANTWOORDEN
  Bob the banana zegt:
  Wanneer komt de aflevering op spotify

  1 1
  29 JUNI 2022 OM 18:56BEANTWOORDEN
  Jon zegt:
  Wanneer je komt je moeder op onlyfans

  5 7
  29 JUNI 2022 OM 22:29BEANTWOORDEN
  Dinand zegt:
  Jan, babi pangangs is chinees-indisch. Uit indonesië. Niet China.
  “Brandend zand” enzo weetjewel.
  Er staat lekker “babi” op dat is bahasa voor varken.

  7 0
  29 JUNI 2022 OM 19:01BEANTWOORDEN
  Clubber Lang zegt:
  Je hebt het denk ik over bami pangpang!

  3 0
  30 JUNI 2022 OM 07:00BEANTWOORDEN
  Jos zegt:
  Roos is hardleers en gaat in beschonken toestand weer lopen tieren. Zijn nare plofkop wordt per week afstotelijker

  4 25
  29 JUNI 2022 OM 19:45BEANTWOORDEN
  Angelo zegt:
  Je achternaam is zeker ti ?

  23 1
  29 JUNI 2022 OM 22:27BEANTWOORDEN
  Mijn gevoel zegt zegt:
  dat dat verhaal van die Harbour club (deels) klopt.

  Ik denk dat ze er goed aan doen, om een goede privédetective te zoeken om dat eens even haar fijn uit te gaan zoeken, voordat die rechtszaak plaatsvind. Misschien doet die het nog wel gratis ook, in ruil voor promotie.

  5 0
  29 JUNI 2022 OM 19:46BEANTWOORDEN
  Shirma the Dutch Lizzo zegt:
  Die John de Mol…een kind in Belgie wel leuk zo’n klein Belgje…

  6 0
  29 JUNI 2022 OM 19:53BEANTWOORDEN
  Jeff zegt:
  Als, het vermogen had van John de Mol waren jullie na de eerste uitzending al offline wat zou ik jullie aanpakken.

  1 19
  29 JUNI 2022 OM 20:08BEANTWOORDEN
  Clubber Lang zegt:
  Ik denk dat ze staan te trillen op hun benen, knul.

  3 0
  30 JUNI 2022 OM 07:04BEANTWOORDEN
  Nos Tradamus zegt:
  Allemaal fake
  Alsof er tijdens de uitzending een deurwaarder komt met een brief
  Volkomen ongeloofwaardig / nivo vervelende pubers
  Excuses 1 puber van 25 met babyface
  1 volwassen man met drankprobleem en plofkop
  Ik geef het nog 1 jaar max
  Dan staat Schouten kaas te verkopen met zijn pa.
  Roos na een beroerte wellicht met zijn plofkop waar het spuug uit sijpelt in een scootmobiel
  Of straatkrantverkoper in Bergen

  2 24
  29 JUNI 2022 OM 20:37BEANTWOORDEN
  spannend zegt:
  Nog en jaar en dan maken vader en zoon Schouten samen spannende films voor volwassenen. Vader neukt zoon en zoon neukt vader. En Jan kijkt toe in een rolstoel als Korsakow patiënt.

  3 14
  29 JUNI 2022 OM 22:02BEANTWOORDEN
  Xaviera Hollanderd zegt:
  Te idiote fetish uit Glanerbrug. Vader en zoon tevens beiden met spektieten. Dennie spuit over de borsten van pa

  2 3
  29 JUNI 2022 OM 23:53BEANTWOORDEN
  Nina sanders zegt:
  Leuke aflevering! Ik ga weer naar mr. Luske doeii

  5 1
  29 JUNI 2022 OM 21:09BEANTWOORDEN
  Bolle Jan Rozet zegt:
  houdt hik hik burph hik nu eens op
  hik hik
  om mij telkens als drankverslaafde neer te zetten
  hik burph burph
  Proost, en maak 5 euro over, de Gall en Gall heeft ook zijn prijzen verhoogd. hik hik

  3 7
  29 JUNI 2022 OM 22:20BEANTWOORDEN
  Jan Boos zegt:
  Godsammekrake, wat vallen die views weer tegen. We gaan richting de halvering ten opzichte van 2 maanden geleden. Zouden jullie spaarvarkens a.u.b. wat meer die 5 euro over willen maken? Die Range Rover slurpt als een gek en brandstof is onbetaalbaar geworden! Vort! Dan ga ik nu weer mijn dikke wijf neuken en dromen over de drankgang van de Albert Heijn.

  2 3
  29 JUNI 2022 OM 23:05BEANTWOORDEN
  Marcelliius Schoutens zegt:
  Dennis
  Flikker die bolle nu eens aan de kant
  Het is vulles dat drankorgel met grote bek.

  1 4
  29 JUNI 2022 OM 23:21BEANTWOORDEN
  Openbaringen zegt:
  1 De openbaring van Jezus Christus, die God hem gegeven heeft, om Zijn dienstknechten te tonen de dingen, die haast geschieden moeten; en die Hij door Zijn engel gezonden, en Zijn dienstknecht Johannes te kennen gegeven heeft;
  2 Dewelke het woord Gods betuigd heeft, en de getuigenis van Jezus Christus, en al wat hij gezien heeft.
  3 Zalig is hij, die leest, en zijn zij, die horen de woorden dezer profetie, en die bewaren, hetgeen in dezelve geschreven is; want de tijd is nabij.
  4 Johannes aan de zeven Gemeenten, die in Azië zijn: genade zij u en vrede van Hem, Die is, en Die was, en Die komen zal; en van de zeven geesten, die voor Zijn troon zijn;
  5 En van Jezus Christus, Die de getrouwe Getuige is, de Eerstgeborene uit de doden, en de Overste der koningen der aarde. Hem, Die ons heeft liefgehad, en ons van onze zonden gewassen heeft in Zijn bloed.
  6 En Die ons gemaakt heeft tot koningen en priesters Gode en Zijn Vader; Hem, zeg ik, zij de heerlijkheid en de kracht in alle eeuwigheid. Amen.
  7 Ziet, Hij komt met de wolken en alle oog zal Hem zien, ook degenen, die Hem doorstoken hebben; en alle geslachten der aarde zullen over Hem rouw bedrijven; ja, amen.
  8 Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde, zegt de Heere, Die is, en Die was, en Die komen zal, de Almachtige.
  schilderij van Hans Memling: Johannes op Pathmos
  9 Ik, Johannes, die ook uw broeder ben, en medegenoot in de verdrukking, en in het Koninkrijk, en in de lijdzaamheid van Jezus Christus, was op het eiland, genaamd Patmos, om het Woord Gods, en om de getuigenis van Jezus Christus.
  10 En ik was in den geest op den dag des Heeren; en ik hoorde achter mij een grote stem, als van een bazuin,
  11 Zeggende: Ik ben de Alfa en de Omega, de Eerste en de Laatste; en hetgeen gij ziet, schrijf dat in een boek, en zend het aan de zeven Gemeenten, die in Azië zijn, namelijk naar Efeze, en naar Smyrna, en naar Pergamus, en naar Thyatire, en naar Sardis, en naar Filadelfia, en naar Laodicea.
  12 En ik keerde mij om, om te zien de stem, die met mij gesproken had; en mij omgekeerd hebbende, zag ik zeven gouden kandelaren;
  13 En in het midden van de zeven kandelaren Een, den Zoon des mensen gelijk zijnde, bekleed met een lang kleed tot de voeten, en omgord aan de borsten met een gouden gordel;
  14 En Zijn hoofd en haar was wit, gelijk als witte wol, gelijk sneeuw; en Zijn ogen gelijk een vlam vuurs;
  15 En Zijn voeten waren blinkend koper gelijk, en gloeiden als in een oven; en Zijn stem als een stem van vele wateren.
  16 En Hij had zeven sterren in Zijn rechterhand; en uit Zijn mond ging een tweesnijdend scherp zwaard; en Zijn aangezicht was, gelijk de zon schijnt in haar kracht.

  1 3
  30 JUNI 2022 OM 00:52BEANTWOORDEN
  Suzanne zegt:
  Er liggen nu serieus 4 aanklachten bij Peter Plasma advocaat van John de Mol tegen Roddelpraat.

  1ste kortgeding 13 July

  John zijn woorden : Roddelpraat als de heren persoonlijk aanpakken zijn ze helemaal bedonderd die idioten.

  Maak jullie borst maar nat dan moet het ergste nog komen.

  S……… werk bij Talpa

  0 0
  30 JUNI 2022 OM 11:51BEANTWOORDEN
  Geef een reactie
  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Reactie *

  0
  2
 5. Jan is dik en een alcoholist zegt:

  Weer gejat van de mediacourant die het weer jat van de juice channels die wel scoops brengen. Derdehands lauwe opgewarmde stront dus door het dronken varken.

  1
  3
 6. Jan roos fan nr 1 zegt:

  Jan Roos is veel te dik en dronken om de boel hier in de gaten te houden. gewoon een copy paste’je van mediacourant en dan weer naar gall.nl voor de volgende bestelling. Zo zat als een h0er is die man de hele dag, hij kan nog net genoeg functioneren om elke woensdag een uur bagger op te nemen met gestolen scoops en dan weer zijn hand op te houden bij de paypigs hier. drank is niet goedkoop in dit land.
  Jan Roos laat zich anaal verwennen door de lege fles bier die hij zojuist heeft opgeslurpt met die lelijke lippen die in die lelijke biggenkop zitten. Compleet bezopen ramt hij die fles zo met de dikke kant z’n reet in. En genieten dat hij doet! Hij komt spontaan klaar terwijl hij de insta’s van juultje en jade annaaaaaaaa scrollt. Leeftijd speelt namelijk geen rol in de criminele hersens van Jan R. Onder invloed van drank is hij tot alles in staat. Hij is al eens veroordeeld voor het in elkaar slaan van een 16 jarige jongen die van hem wegliep omdat hij de walgelijke alcoholdampen niet kon uitstaan. Ranzige dikke vette klomp schreeuwend vet met 100% alcohol dat door de dichtgeslibte aderen stroomt

  1
  2
 7. Hoesten zegt:

  Als je vroeger wat had, dan wist oma altijd raad. Grootmoeders wijsheid hielp je er zo weer bovenop. Op Opa ’n oma krijg je de handigste tips uit grootmoeders tijd. Vandaag: wat helpt tegen hoesten?

  Wat is hoesten?

  Hoesten is een natuurlijk reactie van het lichaam om de luchtwegen en longen schoon te houden. In de luchtwegen bevinden zich slijmvliezen die erg gevoelig zijn. Wanneer de slijmvliezen geprikkeld worden door een infectie, stof of rook, wordt er slijm geproduceert. Dit slijm raak je kwijt door te hoesten. Hoesten komt vaak voor en is onschuldig, al kan het wel erg vervelend zijn.

  Symptomen van hoest

  slijm in de keel
  kriebel in de keel
  pijn in de keel
  een droge keel
  Wat te doen

  Hoesten gaat meestal vanzelf weer over. Neem contact op met de huisarts wanneer je na 2 tot 3 weken nog steeds hoest of wanneer de hoest regelmatig terugkeert. Ook bij pijn op de borst, hoge koorts, benauwdheid, en het ophoesten van bloederig slijm is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts.
  Wanneer een baby jonger dan 6 maanden hoest, moet je altijd contact opnemen met de huisarts. Voor baby’s ouder dan 6 maanden en mensen boven de 65 jaar geldt dat contact met de huisarts verstandig is na een aantal dagen hoesten.

  Grootmoeders tips bij hoesten

  Honing
  Een theelepeltje honing doet altijd wonderen. Honing verzacht, omdat het een beschermlaagje vormt en is daarnaast anti-bacterieel (niet voor baby’s jonger dan 1 jaar, omdat er in honing bacteriën zitten waar zij ziek van kunnen worden).

  Zout
  Gorgelen met zout water helpt om de zwelling van de slijmvliezen te verminderen en om het slijm makkelijker op te hoesten. Los 1 theelepel zout op in een glas warm water. Gorgel ongeveer 15 seconden en spuug het vervolgens uit. Dit herhaal je tot het glas lees is.

  Tijm
  Maak thee van tijm om de spieren van de luchtwegen te ontspannen. De hoestprikkel zal hierdoor verminderen. Om een kopje tijmthee te maken heb je een handjevol verse tijmtakjes nodig of 2 eetlepels gedroogde tijm. Kneus de tijm en doe deze in een theekop. Giet hier kokend water op en laat afgedekt 15 minuten trekken. Je kunt eventueel wat honing en citroen toevoegen.

  Gember
  Gember helpt bij het losmaken van slijm. Snijd de gember in plakjes en laat het 20 minuten trekken in een theekom met heet water. Je kunt eventueel honing of citroen toevoegen.

  Stomen
  Neem een warme douche of stoombad. Houd alle deuren en ramen dicht, zodat het goed gaat stomen. De stoom werkt verzachtend en zorgt ervoor dat slijm makkelijker loskomt.

  0
  2
 8. Alles duur zegt:

  Ik was als randstedeling deze week in Duitsland. Gewoon bizar wat je hier nog voor kleding, voedsel en benzine betaald. We worden gewoon GENAAID. Kan er niks anders van maken.
  KlikKlak | 13-07-22 | 11:32 | 2
  Lekker naar Kaufland aanstaande vrijdag. Klantje in Venlo en hup naar de schnappsboer.
  J.Cash | 13-07-22 | 11:37
  Ik ga naar Kaufland omdat ze daar 250 producten Demeter kwaliteit hebben , hier in Nederland lullen we alleen over kringloop landbouw, daar ligt het in de winkels.. kom daar bij een Nederlandse super eens voor ze kennen het niet eens… filiale.kaufland.de/sortiment/weitere…
  Smoelensmid | 13-07-22 | 11:47
  Ik heb door omstandigheden een uitkering en de bekende toeslagen. Heb in het verleden geprocedeerd waardoor ik niet veel kwijt ben aan de huur. Woon wel in een studio van 30m2 en verhuis volgend jaar naar een nieuwbouwappartement van 60m2.
  Kan nog steeds alles betalen, voedsel, kleding kopen, terrasje pakken, eigen risico betalen enz.
  Ik zie mijn bankrekening nog stees groeien ondanks een uitkering en de inflatie.
  Ben nu me aan het orienteren op werk en hoop binnen nu en een 1 jaar de stap te kunnen maken. Het UWV wilt of kan niks voor mij betekenen (want afgekeurd en te moeilijk). Maar ik wil graag omdat ik ook meer wil in mijn leven en gezien de omstandigheden in dit land wil ik graag in de toekomst naar het buitenland verhuizen.
  Ik ben heel dankbaar dat we in Nederland sociale voorzieningen hebben maar die worden te grabbel gegooid mede door de import van de vele uitvreters. Dus daar zit een houdbaarheidsdatum aan.
  DrVirtual | 13-07-22 | 11:27
  Samen gaan met UK, Vlaanderen, Denemarken, Duitsland en Oostenrijk.
  Von Bliksum | 13-07-22 | 11:18
  Voor velen zit er geen armslag meer in de broekriem.
  Broadsquire | 13-07-22 | 11:13 | 2

  2
  1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.