Uit eerste hand

Tim Hofman boos na kritiek op abortusverhaal van zijn vriendin

Tim Hofman boos na kritiek op abortusverhaal van zijn vriendin

Tim Hofman boos na kritiek op abortusverhaal van zijn vriendin. Ons favoriete trutje zit graag op Twitter om zijn mening te uiten over van alles en nog wat. Daar ben ik zelf ook één van, dus wat dat betreft zou je ons concullega’s kunnen noemen. Alleen komt Tim telkens weer met van die trutterige, woke opmerkingen waar niemand op zit te wachten.

Kritiek op ‘retourneren’ van een foetus

Gisteren schreven we al over zijn vriendin, Lize Korpershoek, die onder vuur kwam te liggen nadat ze over een abortus sprak alsof ze een wasmachine ging retourneren. Laten we even voorop stellen dat die meid toch lekker moet doen wat ze zelf wilt. Persoonlijk kan het mij aan m’n reet roesten of ze wel of geen abortus pleegt.

Nu was alleen heel Nederland boos, omdat ze sprak over de foetus alsof ze het later wel weer kwam ophalen. Dat vonden vele mensen oneerbiedig. Ze kreeg veel kritiek over zich heen, maar bedankten de haters ook wel weer voor de extra aandacht die haar column vervolgens kreeg.

Tim Hofman boos na kritiek op abortusverhaal van zijn vriendin

Zelf lijkt ze er dus niet zo mee te zitten, maar Tim Hofman heeft nog een appeltje te schillen met de mensen die zich niet zo ‘openminded’ opstellen. Hij schrijft op Twitter: “Fascinerend hoe mensen die doorgaans geen zier om mensen en mensenrechten geven (bruine mensen eng! homo’s vies! vrouwen dom!) opeens helemaal wild worden van een klompje cellen laten verwijderen”.

Niet helemaal ruimdenkend van Tim

Kan iemand mij uitleggen waar hij vandaan haalt dat ‘de mensen die tegen homo’s zouden zijn’ diegenen zijn die nu iets vinden van de manier waarop Lize Korpershoek over haar abortus praat? Een Maxime Meiland is volgens Tim Hofman dus iemand die homofobisch en vrouwonvriendelijk is. Hij scheert alles even over één kam en volgens mij is dát dus niet helemaal ruimdenkend, Tim.

Waar Tim ook om bekend staat, is het gebruik van ingewikkelde woorden die hij zelf ook niet begrijpt zodat hij intelligent overkomt. Onze ruimdenkende trut houdt het namelijk niet bij de tekst die hierboven al genoemd werd, want hij vervolgt: “In zoveel kalmte een religieus boek op z’n aller lelijkst interpreten zodat je het kan misbruiken om je patriarchaal hypermasculiene machtsfantasie in stand te kunnen houden moet echt tot officiële kunstvorm verheven worden.” Oh, dus nu ga je het ook nog over geloof hebben. Weer niet ruimdenkend, Tim.

fascinerend hoe mensen die doorgaans geen zier om mensen en mensenrechten geven (bruine mensen eng! homo's vies! vrouwen dom!) opeens helemaal wild worden van een klompje cellen laten verwijderen: https://t.co/rlMJO7K0ds

— Tim Hofman (@debroervanroos) January 23, 2023

Nog geen reacties