Uit eerste hand

Stefano Holwijn beschuldigt Wopke Hoekstra van racisme

Defano-Holwijn

Défano Holwijn is een Nederlands youtuber, rapper en acteur voor de mensen die hem niet kennen. Hij beschuldigt in Het Parool demissionair minister Wopke Hoekstra van “microagressie” vanwege zijn huidskleur. Tijdens de talkshow De Vooravond noemde Wopke Défano namelijk Stefano en dat is niet per ongeluk, volgens Stefano.

“Het is een vorm van microagressie waar veel mensen van kleur mee te maken hebben. Ik snap dat er mensen zijn die denken: ach joh, het is toch niet erg als iemand zich een keer verspreekt? Maar het is niet één keer, het gebeurde bij mij twee keer in een week.” Misschien heeft het niks met jouw huidskleur te maken maar met je naam, Défano. Ik ken namelijk een roomblanke jongen, de zoon van Jan Roos, die heet Mauk. Die knul wordt steevast Maud genoemd. En nu? Is dat dan geen microagressie?

Racisme

Toch trekt Stefano met plezier de racismekaart. Hij zegt namelijk dat bij “witte Nederlanders” dit nooit gebeurt. Wat een racistische opmerking is. “Een naam als Xander de Buisonjé wordt nooit verkeerd uitgesproken, terwijl Défano Holwijn ook niet echt ingewikkeld is.” Ik denk dat Xander wel een paar duizend keer Sander is genoemd, maar ja je bent slachtoffer of niet. Hij huilebalkt verder: “Mijn moeder heeft me geleerd dat er veel op mijn pad kan komen, maar dat je altijd door moet. Niet dat je iets niet erg mag vinden of nergens van mag balen, maar je leven kan niet stoppen.” Jammer dat je moeder vergeten is je te leren dat je geen spijkers op laag water moet zoeken, zeker niet als het om zoiets ernstigs gaat als de beschuldiging van racisme.

Nog geen reacties