Televisie

Songfestival is doorgestoken kaart: Loreen won ook al in 2012

Songfestival is doorgestoken kaart

Het Songfestival is doorgestoken kaart: Loreen won ook al in 2012. Gisteravond werd er bekend dat Loreen uit Zweden opnieuw het Songfestival heeft gewonnen. We hebben het nu over opnieuw, omdat ze al eerder mee heeft gedaan. De kans is daarom groot dat Zweden haar daarom nog een keer naar het Songfestival heeft gestuurd. Ze was namelijk in 2012 ook een erg groot succes voor Zweden behaald, want toen won ze ook het Songfestival.

Songfestival is doorgestoken kaart: Euphoria was in 2012 een grote hit

Het Songfestival is doorgestoken kaart, omdat iedereen in 2012 al helemaal fan was van Loreen. Loreen, waarvan haar echt naam Lorine Zineb Noka Talhaoui is, was dit jaar weer een publieksfavoriet. Dit gebeurde in 2012 ook al. Het is nu alleen niet meer eerlijk, want de hele wereld kent haar al. 

En als we zeggen ‘de hele wereld kent haar al’, dan overdrijven we niet. In 2012 werd het nummer Euphoria, waar ze toen mee won, in 17 landen een nummer 1 hit. Ze stond bovenaan in een hele hoop landen, waardoor iedereen haar nu al kent. Het is dus allemaal doorgestoken kaart. 

Loreen komt terug om nogmaals te winnen

Lorine Zineb Noka Talhaoui vertelt het volgende in een interview: “Het was de eerste keer al mooi, maar dit keer voelt het anders. Het is heel erg bijzonder. Ik weet niet of iedereen dit heeft, maar ik voel me hier thuis. Ik voel zo veel liefde hier.” Ze heeft alle ervaringen van 2012 natuurlijk mee genomen in 2023. Hierdoor heeft ze een flinke voorsprong op de rest van de kandidaten. 

Tot aan het einde bleef het spannend of Zweden zou winnen. Het was nog maar de vraag of ze zouden winnen, omdat Finland ook ineens een hele hoop publieksstemmen kreeg. Het was alleen al een verloren zaak toen Loreen kwam optreden, want iedereen kent haar al.

Nog geen reacties