Uit eerste hand

Songfestival dinges is een vervelende zeikerd

Jeangu-Macrooy

Naast dat we als land volledig voor aap staan met deze inzending, want godskolere wat een verschrikkelijk nummer, waardeloze act en angstvallig divers geneuzel zonder resultaat, is die Jeangu Macrooy ook een vervelende zeikerd. Dat meneertje koekenpeertje van potenstijn is zal mij worst wezen (no pun intended), maar dat hij boos wordt als een journalist een man een ‘hij’ noemt is wel heel irritant woke.

Dat hele gebeuren van dat nichtengala is al niet om te harden. Maar omdat we in een land leven dat graag mee wil doen met die doodenge “inclusieve samenleving”, waar overigens geen plaats is voor normale mensen, gaat dit songfestival helemaal over de top. We laten het presenteren door xxl transformer Nikkie de Jager en laten een diep gepigmenteerde homosueel iets gillen over een broccoli. En als je dan denkt dat je het wel hebt gehad wordt die Jeangu (waar komt die koekenbakker eigenlijk opeens vandaan, namelijk nog nooit van gehoord voor dit gebeuren?) boos vanwege het verkeerd aanspreken van iemand.

Hen/hun

Ik begrijp wel dat god zijn rug naar de aarde heeft toegekeerd. Er zijn namelijk types die geen man of vrouw zijn, maar een hun. Sam Smith is er zo’n eentje. Wie is Sam Smith? Weet ik het, doet er ook niet toe. Enfin, een journalist noemde in zijn stukje die dinges dus een ‘hij’ en nu is Macrooy kwaad. “Dan lees ik een stuk van een journalist, die ook homo is, en die schrijft dan over Sam Smith die non-binair is en wil worden aangeduid met ‘they’ of ‘hen’. Later in het stuk schrijft hij dan alsnog ‘hij’. We hebben gevochten voor het feit dat we gay zijn, ook al zeiden andere mensen: het is een keuze. Ik vind die genderidentiteit… Er zijn mensen die het uitleggen hoe het zit voor hen en ik vind dat je dat moet respecteren.”

Ik kan me geen homo herinneren die heeft gevochten om gay te zijn, maar goed. Het begint wel ernstig vermoeiend te worden al dat gelul uit die LGHBTIQIKQQRTAGQPSJDA+ gemeenschap.

Nog geen reacties