Misleidende snoepjes van Nicolette van Dam uit de schappen gehaald

Misleidende snoepjes van Nicolette van Dam uit de schappen gehaald

Misleidende snoepjes van Nicolette van Dam uit de schappen gehaald. Eind 2021 werd het ‘groentesnoep’ al klink bekritiseerd door Foodwatch. Zij beweerden dat de snoepjes misleidend waren. Een woordvoerder van Nicolette bevestigt dat de snoepjes ‘al een tijdje niet meer te krijgen’ zijn.

‘Groentesnoepjes’

Zo’n anderhalf jaar terug bracht Nicolette van Dam ‘groentesnoepjes’ op de markt. Dat zouden een soort gezonde snoepjes moeten zijn, maar die vork blijkt anders in de steel te zitten. Foodwatch noemde het snoep in 2021 al misleidend, omdat er evenveel suiker in zou zitten als in ander snoepwaar.

“Groentesnoepjes klinken te mooi om waar te zijn, en dat is het ook”, stelde Nicole van Gemert, directeur van foodwatch, in december. “Als je wat groentesapconcentraat in je producten wil verwerken, prima. Maar dit product heeft niets te maken met groente en fruit eten en kan zelfs contraproductief werken. Als je toch die schijn wekt is het niet alleen een marketingtruc, maar ook misleidende marketing.”

Snoepjes van Nicolette van Dam uit de schappen gehaald

Een woordvoerder van Nicolette laat nu ook aan het AD weten dat de snoepjes al een tijdje geleden uit de handel zijn gehaald. “Nicolette heeft besloten zich op andere zaken te focussen”, aldus de woordvoerder. Ah, ja. Je zal wel moeten. Arme Nicolette stopte haar ziel en zaligheid in snoepjes die Jan in zijn review overigens nog beoordeelde met een 7 en een 8 in Jan’s Reviews, maar die nu niet meer verkocht mogen worden.

Winnaar ‘het Gouden Windei’

In 2021 kregen de snoepjes van Nicolette zelfs al een bijzondere prijs: het Gouden Windei. En dat is geen prijs die je wil winnen, want het werd uitgereikt aan het ‘meest misleidende product van 2021′. Oeps… Nicolette was het toen al niet eens met de nominatie: “hoewel foodwatch van mening is dat groente en fruit gebruiken een valse marketingtruc van ons is, zijn wij ervan overtuigd dat groente en fruit juist de mooiste ingrediënten zijn om heerlijke producten te maken’, schreef de presentatrice in een reactie aan foodwatch. ‘En dat is geen marketingtruc, maar voor ons simpelweg een feit.’

18 reacties op “Misleidende snoepjes van Nicolette van Dam uit de schappen gehaald

  • Hel✓etiér zegt:

   ik bied jou €1500 euro

   Klinkt goed toch, lamlul?
   In één klap stinkend rijk.
   Lijkt jou wel wat?
   Lees gerust even verder

   4
   4
 1. Heksenwaag zegt:

  Nicolette van Dam is een malende dwaas als ze zegt dat ze overtuigd is dat groente en fruit de mooiste ingrediënten zijn voor heerlijke producten om er vervolgens suikerbommetjes van te maken.

  Dat is slinks en vals.

  43
  0
 2. Hel✓etiér zegt:

  Als jij nou ff een cobra in je reedt steekt dan steek ik m aan.

  Ik heb er vijf euro voorover.
  Als je wil gaan we ff fondsjewerven en dan regel ik €1500 euro voor je.

  Klinkt goed toch, lamlul?
  In één klap stinkend rijk.

  3
  4
  • ✓i✓eetje zegt:

   € 1500 vind ik erg weinig voor de rest van je leven rondlopen met een luier. Of erger nog, de dood.

   2
   1
 3. Strontkar zegt:

  Haha ja met mij wel goed hoor. Dagen bezig geweest met een stukje code, maar heb het nu voor elkaar 👍

  Maar jij met je 1 mln, zou eigenlijk al die wereldsterren die in Amsterdam zijn moeten DM’en voor 🍖🍗🥚

  2
  0
 4. Jan Roos (Admin) zegt:

  Die laatste reactie ook: ‘En dat is geen marketingtruc, maar voor ons simpelweg een feit.’ Nee, domme kut. Het feit is dat er net zoveel suiker inzit als ander snoepgoed. Die Nicolette is enkel goed voor kutjebonken.

  22
  1
  • Jimmy zegt:

   Maar ook in onze tijd worden valse onderzoeken door mensen met wetenschappelijke credentials gefabriceerd en aan ons voorgeschoteld voor geld. En de goeden niet gefinancierd elders op gezet en zelfs bedreigd of erger als ze hun handel bedreigen.

   1
   1
 5. Wees blij! zegt:

  Overal ter wereld lijden mensen jong en oud, aan hartklachten e.d. sinds de uitrol vh covid “vaccin”. Dus wees maar blij als “gevaccineerde” dat je nóg niks hebt…

  0
  2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *