Televisie

Slecht nieuws voor John de Mol: ‘nóg slechtere cijfers voor Avastars’

Slecht nieuws voor John de Mol: 'nóg slechtere cijfers voor Avastars'

Slecht nieuws voor John de Mol. Er bleken gisteravond nóg minder mensen naar Avastars te kijken dan de vorige keer. Die cijfers waren al slecht of beter gezegd dramatisch, maar het bleek nog altijd slechter te kunnen.

Slecht nieuws voor John de Mol

Vorige week was de aftrap van het nieuwste programma van John de Mol, Avastars. Die aftrap was gigantisch slecht. Het bleek de duurste flop ooit te zijn binnen Talpa. Gisteren was de tweede uitzending en die werd zelfs nog een stukje slechter bekeken. Met een score van 214.000 kijkers behaalde ze een aantal die nog lager was dan de eerste aflevering van de flop ‘Nix Factor’. Dat programma werd na die cijfers overigens meteen van de buis gehaald, omdat het gewoonweg té slecht was.

Volgende week nóg dramatischer

Het ligt in de lijn der verwachting dat het programma verder in deze daling zal zinken, maar wat het nog erger maakt is dat er vanaf volgende week ook sterke concurrentie tegenover staat. “Helaas voor het programma wordt de concurrentie volgende week nog groter, want dan staat Flikken Maastricht er weer tegenover. Het is niet te hopen voor alle makers, maar de kans bestaat dat het volgende week onder de 200 duizend kijkers uitkomt”, legt Tina Nijkamp uit.

Duur, maar vreselijk concept

Dat is dramatisch voor John de Mol, want we kunnen gerust zeggen dat Avastars een fortuin heeft gekost. Wat een verschrikkelijk concept heeft dit programma. De affiniteit met het karakter ontbreekt totaal, omdat we enkel kijken naar een Sims-poppetje uit 2003. Gisteren besloten ze het daarom iets anders aan te pakken, want nu stond er een echt persoon naast wat het eigenlijk nóg vreselijker maakt. Bekijk hieronder een fragment en oordeel zelf.

Watch on YouTube

Nog geen reacties