Sander Schimmelpenninck begrijpt niets van Johan Derksen: ‘alles is de schuld van Kaag?’

Sander Schimmelpenninck begrijpt niets van Johan Derksen: 'alles is de schuld van Kaag?'

Sander Schimmelpenninck begrijpt niets van Johan Derksen. Hij reageert verontwaardigd op een verhaal aan tafel van Vandaag Inside over Kaag. Johan Derksen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij geen fan is van Sigrid Kaag. Onze grote vriend Sander besluit daarom even in te grijpen.

Wel of niet de boeren uitkopen?

Gisteravond was Sander Schimmelpenninck te gast bij Vandaag Inside. Het is toch verschrikkelijk dat die man weer ergens aan tafel komt te zitten? Maar, goed… Die frustratie daar gelaten, werd er gesproken over ‘het boerenprobleem’. Moeten de boeren nou wel of niet uitgekocht worden?

Sander Schimmelpenninck begrijpt niets van Johan Derksen

Johan Derksen begint zijn pleidooi met: “Kaag roept steeds dat er een geweldige pot met geld klaarstaat…” Al wordt hij al snel onderbroken door een verontwaardigde Sander: “Alles is de schuld van Kaag, hè? Dit is echt ongelooflijk. Arm mens.” Johan reageert er een beetje lacherig op en vervolgt: “Kaag is mijn obsessie. Nee, maar Kaag gaat over de centen en die hoor ik dan zeggen: ‘we hebben een goede pot met geld voor de boeren’. Maar laat ze dan eerst even pijlen hoeveel boeren er weg willen, dan weet je hoe je ervoor staat.”

‘Boeren willen gewoon hun onderhandelingspositie verbeteren’

Laat het nu net zo zijn dat Wilfred Genee afgelopen maandag nog met Mark Rutte heeft staan praten en ook aangaf dat er zo’n 17.000 boeren zijn die best uitgekocht wíllen worden. Sander Schimmelpenninck vindt het logisch, omdat sommige boeren niet eens opvolgers hebben. Sterker nog: “Je kan ook wat cynischer denken en denken: ‘boeren willen gewoon hun onderhandelingspositie verbeteren en die gaan net zo lang protesteren totdat de pot groter wordt en de uitkoopsom groter… Met die mogelijkheid zouden we ook wel eens rekening kunnen houden.”

Sander is het er niet mee eens

Johan Derksen snapt wat Sander zegt, maar vindt vooral: “Dat is hun goedrecht, vind ik hoor.” Ineens vindt Sander dat ook, maar: “Dat is hun goedrecht, alleen laten we dan niet met het hele land stemmen op een partij die de belangen behartigt van een hele kleine groep Nederlanders.” Gisteren bleek Sander het al absoluut niet eens te zijn met de verkiezingsuitslag, dus verrassend is dat niet. Het is wel grappig dat Sander Sigrid Kaag een ‘arm mens’ noemt.