Entertainment

Rutger Castricum over video PowNed Taylor Swift fans: ‘Goeie dingen’

rutger castricum powned taylor swift

PowNed heeft weer een gigantische fout gemaakt – en dat vinden wij natuurlijk fantastisch om te zien. Ze plaatsten een video, waarin ze keken hoe ver de fans van Taylor Swift gingen voor een meet-and-greet met de superster. Deze video pakte niet uit zoals ze hadden gehoopt.

Video PowNed Taylor Swift

PowNed-verslaggever Abel Bijlsma vroeg in een video van PowNed aan Taylor Swift fans hoe ver zij zouden gaan voor een meet-and-greet met de zangeres. Hij liet de fans geloven dat ze haar écht konden ontmoeten. Een meisje zoende met een vreemde en een ander liet haar voorgevel zien, in de hoop hun grote idool te ontmoeten.

Wat een grappige video moest worden, die veel kijkers zou opleveren, werd een groot drama voor de omroep. De video schoot bij iedereen in het verkeerde keelgat en ze kregen bakken met kritiek. Ze werden dan ook genoodzaakt om de video offline te halen, iets wat die walgelijke Dominique Weesie dit weekend nog weigerde. Daarbij nam Weesie ook afstand van alle morele verontwaardiging rondom het item van Abel Bijlsma. “PowNews wordt gemaakt door en voor jongeren en opereert al bijna 15 jaar op het scherpst van de snede. Aan de rand van de afgrond groeien nu eenmaal de mooiste bloemen”, vertelde Weesie. “Maar soms donder je wel eens over het randje. Zo ook met het filmpje over de Taylor Swift fans. En dan moet je hand in eigen boezem steken. Daarom hebben we na intern overleg besloten dit item offline te halen.”

Rutger Castricum over video PowNed Taylor Swift fans: ‘Goeie dingen’

Er zijn verschillende klachten ingediend vanwege de video en uit alle hoeken krijgt de omroep bakken met kritiek door deze video. Rutger Castricum, die ook onderdeel is van de omroep, zat aan tafel bij Vandaag Inside om te praten over de video. Hij wil duidelijk maken dat het absoluut niet goed was. “En dan moet je het gewoon weghalen, denk ik. Ik heb vanmiddag Dominique daarover gesproken en we waren het erover eens dat het niet goed was.”

Wilfred Genee vraagt zich af waarom ze in godsnaam pas zo laat tot inzichten kwamen. “Geen idee, hij was volgens mij voetbal kijken in de kroeg toen hij gebeld werd door het ANP”, reageert Castricum. “Ik ga daar verder ook niet over. We hebben het er wel over gehad, maar ik ben daar niet bij betrokken geweest.”

Verder laat hij weten dat er ook heel veel goede dingen gebeuren bij de omroep, omdat ze juist jonge mensen naar de publieke omroep halen.

Watch on YouTube

Ruud de Wild PowNed

Ruud de Wild, die ook werkzaam is voor de omroep, benoemd het ook in zijn radioshow. “Omroep PowNed, waar wij voor werken, ligt een beetje onder vuur”, zegt hij tegen zijn collega Vivienne van den Assem. “Er stond ook een kop boven het artikel die ook niet erg fijn was”, reageert ze. Ruud noemt het smakeloos en neemt dan ook afstand van de dingen die er in die video zijn gedaan.

12 reacties

Rutger Castri-cum

Zou iemand zijn tong in mijn aπus willen steken terwijl ik een natte ruft laat?

Mark Gillis

Beste mensen ,zou iemand mij wat worstenbroodjes willen brengen hier in het ziekenhuis? Pizza of patat is ook goed.

Walgelijke vent

Sorry, ik was aan het tütüren.

Annemiek zonder lippen

Dominique was te druk met Vera en peukjes roken

String-Boy

Ik ben nieuw hier, Ben DE vriend van Floris Wyers..

Patty

Vanmiddag ga ik online mijn fans in hun bek scheijten.

Inniminnie

Opdoeken en licentie intrekken! Dominique mag vervolgens elke dag zijn broek en onderbroek laten zakken op het Rembrandtplein in de hoop hiermee een nieuw baantje te kunnen scoren. Weesie is een grote Pino.

Römer und Weesie

Scheiße, was habe ich gerade gesagt? RAUS!!!

Trix

En ik blij als ik haar niet nog eens moet ontmoeten. Alhoewel, misschien nadat ze het licht heeft gezien en een mooi mens geworden. Maar niet het neppe zelfzuchtige monstertje met ijdele ambitie.

Weesie Und Romer

ARMPJES GESTREKT!

poep

mest voor borderline mooie plantjes op het randje

Ruud de wildt

Is maar goed dat dennis niet meer bij powned rond loopt, geen idee hoe erg het dan was geweest.