Entertainment

RTL over tirannie Matthijs van Nieuwkerk: ‘Past perfect bij ons’

matthijs van nieuwkerk

Nadat Matthijs van Nieuwkerk vorig jaar publiekelijk aan de schandpaal werd genageld door een stuk in de Volkskrant, kan hij nu weer aan de bak. Hij heeft een contract voor vier jaar getekend bij de commerciële zender RTL. Zal hij zijn gedrag achter de schermen aanpassen, of neemt hij dit gewoon mee naar een nieuw programma.

Matthijs van Nieuwkerk De Wereld Draait Door

Matthijs van Nieuwkerk heeft jarenlang bij de publieke omroep gewerkt en heeft hele populaire programma’s gepresenteerd zoals De Top 2000 en Chansons!. Uiteindelijk werd hij hét gezicht van De Wereld Draait Door en Matthijs Gaat Door. Toch werd zijn carrière bruut verstoord door een publieke in de Volkskrant, waarnaar hij direct ontslag nam en niet langer op televisie te zien was.

In de publicatie van de Volkskrant kwamen de werkomstandigheden achter de schermen bij De Wereld Draait Door aan het licht. Matthijs van Nieuwkerk zou een echte tiran zijn achter de schermen. Hij zou schreeuwen, schelden en regelmatig ontzettend woedend worden op het personeel dat meewerkte aan het programma.

RTL over tirannie Matthijs van Nieuwkerk: ‘Past perfect bij ons’

Toch besluit RTL een samenwerking met hem aan te gaan. Matthijs van Nieuwkerk heeft een contract van vier jaar bij de publieke omroep getekend. Peter van der Vorst, de Chief Content Officer bij RTL, laat weten dat ze ontzettend blij zijn dat ze zo’n getalenteerde presentator als Matthijs van Nieuwkerk mogen toevoegen aan hun team. Hij is van mening dat hij perfect past bij RTL en de kijkers.

We mogen natuurlijk hopen dat hij daadwerkelijk aan zijn gedrag heeft gewerkt in de afgelopen tijd dat hij werkloos is geweest, want anders heeft RTL binnen de kortste keren weer een schandaal en dat kunnen ze er absoluut niet bij gebruiken. Volgens Peter van der Vorst heeft Matthijs ‘een periode van reflectie achter de rug’ en ondanks dat het onderzoek van het Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen nog niet afgerond is, vinden zij dat Matthijs vanaf januari weer op televisie mag starten.

Laten we hopen dat de dingen die bij De Wereld Draait Door gebeurden, niet opnieuw gaan gebeuren. Maar wij betwijfelen het. Het is toch de aard van het beestje.

10 reacties

Media courant

Het originele artikel is te vinden op Media courant

Scooby Doo

Mathijs zei, ik heb het zo gemist. De vraag is het afblaffen van mensen of zijn riante salaris? Het zal wel beiden zijn. Dit oudje behoort met pensioen te gaan. Sympathie heeft hij al lang niet meer.

Peter G

Hopelijk zijn het bij rtl niet zulke huilebalken als bij de npo

Choco Prince

Ik betwijfel of kijkers nog zitten te wachten op deze bejaarde trekpop en zijn trucjes

Sjaak

Dat die linkse rat nog het lef heeft om zijn kop op tv te komen

Harry Nak

Bij SBS6 mocht hij niet aan de slag. John de Mol was bang voor imago schade en dat durfde hij Peter Gillis, de Meilandjes en die incontinente VI bejaarden niet aan doen.

Marc Overmars

Ik zou ook graag weer naar Ajax willen

Joop

RTL publieke omroep?

Recht en vaardig

Ik heb zelf ervaring met werkgevers die intimideren en hun macht negatief misbruiken. De uitwerking daarvan is groot. Gesprekje hier, gesprekje daar. Alles wordt weer gladgepraat en de veroorzakers gaan weer vrolijk door.

Ik zag het bericht op tv. Alles moet nieuw, alles moet anders en weer “fris” om vervolgens Twitter te noemen in plaats van X. Hoezo nieuw en anders als je bij iets ouds blijft hangen?

Zijn beroep is professionele gladprater die heel goed weet hoe hij als woordenkustenaar zijn verbale kunsten moet inzetten. Je zou bijna medelijden met de dader krijgen bij het horen van zijn relaas bij Boulevard. Ben benieuwd naar de uitkomst van het onderzoek en vind het een klap in het gezicht van de slachtoffers.

Natnek

Salonsocialist ten top