Rob Kemps zingt de liedjes van Snollebollekes niet zelf

Rob Kemps zingt de liedjes van Snollebollekes niet zelf

Al jaren gaan de geruchten rond over Snollebollekes die zelf niet zou zingen, maar nu geeft hij het toe. Rob Kemps zingt de liedjes van Snollebollekes niet zelf.

Vreselijke feest-act

Die vreselijke feest-act waar gek genoeg mensen heel gelukkig van worden, blijkt zijn liedjes niet zelf in te zingen. Dat geeft Rob Kemps nu eerlijk zelf toe. De geruchten rondom het playbacken van de artiest doen zich al een tijdje de ronde.

Rob Kemps zingt de liedjes van Snollebollekes niet zelf

Patrick Kicken bracht dit gerucht de wereld in in zijn Spreekbuis-column. De oud-radiocollega van Patrick, Jurjen Gofers, zou degene zijn die op de platen te horen is. Hij maakte die verschrikkelijke hit: Vrouwkes, maar wilde er zelf niet mee optreden. “Er was zoveel vraag naar dat er een act omheen verzonnen moest worden”, schreef Patrick.

Bij het verzinnen van de act kwam Rob Kemps om de hoek zetten. “Daar werd een grote fout gemaakt: in plaats van dit gewoon eerlijk erbij te zeggen werd overal de suggestie gewekt dat Rob Kemps de stem op die platen van Snollebollekes is, de zanger van de act. Maar dat is hij helemaal niet”, aldus Patrick.

Rob Kemps reageert: ‘ik kan niet zingen’

Maar volgens Rob Kemps ligt het anders. Aan weekblad Privé vertelt hij: “Ik heb vanaf het begin gezegd: ik ben niet knap, ik kan niet dansen, ook niet zingen, maar ik breek wel de tent af. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt.” Oké, hij heeft nooit gezegd: ‘ik ben degene die zingt’, maar wel overduidelijk die suggestie gewekt. Dan kan je wel gezegd hebben dat je niet kan zingen, maar dat is natuurlijk wel héél erg cryptisch.

Jurjen en Rob begonnen samen een nummer op te nemen, maar kwamen er al snel achter dat het voor geen meter klonk. “Daarom besloten we bij latere platen om Jurjen daar als lead-stem bovenop te leggen”, legt Rob uit. “En ik treed natuurlijk op met een orkestband. Maar met alle respect, dat doet iedere feestartiest.” En zo is het ook weer.

‘Het interesseert niemand’

Maar eerlijk is eerlijk: het gaat mensen om de muziek en om de act. Die worden beiden precies neergezet zoals gewenst is. Rob geeft eerlijk toe: “In ons genre, van De Gebroeders Ko tot Stef Ekkel, maakt iedereen daar gebruik van. Waarom? Omdat we niet kunnen zingen.” Hij legt verder uit over de act van Snollebollekes: “Bij ons is het als volgt: Jurjen is de stem en met het optreden doe ik het zelf en is het een mix van ons beiden, samen met anderen.”

En wat maakt het inderdaad ook uit dat hij niet de stem is op het bandje? Je houdt er van of je vindt het verschrikkelijk, maar voor een feest-act is het hartstikke leuk. Alsof de laaggeletterden het een moer interesseert… “Het interesseert verder niemand. Dat denk ik oprecht. Ik snap gewoon heel het probleem niet”, aldus Snollebollekes. Ja, precies. Maak je druk. Iemand bier? Of is het nog ’te vroeg’?

15 reacties op “Rob Kemps zingt de liedjes van Snollebollekes niet zelf

 1. Jimmy zegt:

  Millie Vanillie van de lage landen. Maar wat pas er is. Ik krijg Dennis ‘Vieze Media’ moves maar niet onder de knie. Mentaal best zwaar als je niet de gay hebt voor die moves. 😔

  3
  0
 2. Jeroen Rietbergen zegt:

  Ik ben net terug uit de kliniek in argentinie maar linda wilt me niet meer terug, heeft iemand misschien een bank waarop ik een tijdje kan slapen.

  2
  4
  • Lachen_NL zegt:

   Snollebollekes ?

   Gaat het over Jade-Annaaaa en Juultje dit bericht? Dat zijn snolletjes die me blij maken zo’n lul als Rob K. interesseert me niks

   0
   0
 3. Timmie zegt:

  Zoziejemaarweer…
  Rob Kemps die we dus kennen van…..eh…..die dus.
  De slimste mens gewonnen en met Matthijs naar Parijs geweest, alles van horen zeggen, die liegt dus.

  Net als de rest.
  Fine fleur.
  Straks een lintje.

  2
  2
  • Harrie Nak zegt:

   Zelfs in de slimste mens heeft hij toegegeven dit niet zelf te zingen. Ook bij 538 in de coen en sander show. Achterhaalt nieuws weer van kogelvrije vetkuif & co

   2
   0
 4. Hufterproof Sloperijen zegt:

  Rob Kemps! Wie is da?

  Gelukkig nooit een liedje van gehoord op de radio.

  Blijkt nou in ene dat er iemand anders verantwoordelijk is voor die laffe tehringherrie.

  Da’s ook grappig!

  1
  3
 5. Notso Happy zegt:

  Maar verder geen coommence omdat de Roddelpiraat k a p o ’t is geworden?

  Vinnik wel Un beetje jammer.
  Er is toch wel geld?
  Fix het dan!

  3
  1
 6. China punt nl zegt:

  NL wordt een digitale dictatuur. Via covid19 hebben ze 80% vd bevolking in een data base weten te zetten. Binnenkort het digitale geld en het digitale paspoort. Zeg maar daag tegen je vrijheid en welkom in China 2.0

  6
  3
 7. Kleintje pils zegt:

  Ouwe koeien ,ik vind de muziek niets en zijn sbs programma ook niet maar op de npo deed hij het wel leuk

  0
  0
 8. Rob Kemps. zegt:

  Vanwege alle commotie rond dit onderwerp. Wil ik namens mijn management aankondigen dat ik een nieuwe hit ga maken met Nicol Kremersss Snollebollekes 2.0

  0
  0

Reacties zijn gesloten.