Uit eerste hand

Rachel Hazes draait door

Rachel-Hazes

En dan heb ik het niet over die verschrikkelijke reclame van de Lidl, waar haar overleden man André Hazes tot op het laatste grammetje commercieel wordt uitgebeend. De beste volkszanger die we ooit gehad hebben ligt nu bij de premie-A supermarkt in de schappen met allerlei troep. Het is om je dood te schamen. Maar daar gaat het nu even niet om, Rachel heeft weer een teken van leven gekregen van Dré.

Op radio 538 vertelde ze dat hij nog dagelijks bij haar is in cijferreeksen. Tijd voor een gedwongen opname, dacht ik zo. “Heel eng: om 2.39 uur zat ik helemaal in het pikkedonker met al mijn vrienden. Er was weer een stroomuitval in de wijk. Hoe eng wil je hebben, hè? Dat is 23-9 bij mij, dat is dan toch weer eng. Dat is André’s overlijdensdag.”

En als het niet nog gekker kan. “Ik zat daarvoor nog te vertellen aan een persoon: ‘Ik kom André nog elke dag tegen. Of het nou op Schiphol is en een koffer die wordt gewogen op 23,9 of dat we op parkeerplaats 239 staan…’ En nu was het ineens pikkedonker.” Nu snappen we best dat Rachel hem zo lang mogelijk in leven wil houden omdat ze de nalatenschap van hem elke dag weer probeert uit te venten, maar enige schaamte zou wel op zijn plaats zijn. Godskolere.

Nog geen reacties