Relletjes

PowNed steunt klimaatgekkie die peperdure auto’s vernielt

PowNed steunt klimaatgekkie die peperdure auto's vernielt

Mark Baanders (Slijptol) maakt een bijzonder item voor die k*tomroep van de walgelijke man. PowNed steunt klimaatgekkie die peperdure auto’s vernielt. Waar houdt het op met de klimaatactivisten die niet weten wat ze doen? Zelfs elektrische auto’s worden gesloopt en Slijptol staat hem bij.

SUV’s zijn het probleem!

Slijptol gaat in de late uurtjes voor PowNed op pad met klimaatactivist Simon die de banden van SUV’s vernielt om een punt te maken. De klimaatactivist is alleen wederom een gekkie die handelt zonder logica. In deze video gaat het niet alleen over zinloze vandalisme, maar ook huisvredebreuk. En voor wat?

Simon legt uit wat het plan is: “We gaan zo een wijk inlopen en de eerste beste SUV die… Daarvan ga ik de band leeg laten lopen, laat een flyer achter en dan gaan we hetzelfde trucje weer herhalen.” Slijptol vraagt hem of hij weet wat de consequenties van deze actie zijn. Daar heeft Simon wel een antwoord op: “Dat mensen even tijdelijk niet kunnen rijden en ze zullen moeten nadenken over waarom.”

“Want… SUV’s vind jij te uitstootgevend?”, vraagt Slijptol. “Uhh… Ja. Dat vind ik niet alleen. Dat is ook algemeen bekend. Het is de op een na grootste oorzaak van de toename van de CO2. Mede ook, omdat ze zo populair worden. Auto’s worden steeds groter en daar is de autoindustrie natuurlijk heel erg bij gebaad, maar dat kunnen we met klimaatverandering niet hebben.” Aahh, ja logisch!

S&S gaan een gebied in met ‘veel rijke mensen’. Daar gaan ze rond de twintig banden leeg laten lopen. Slijptol wijst de activist nog op het feit dat dit mensen tot de vijfhonderd euro kan gaan kosten, maar dat boeit Simon helemaal niks. “Ja, dat is heel jammer. Maar we zullen de populariteit van SUV’s… uhh… zal naar beneden moeten. Want het kan niet.”

Elektrische auto’s zijn ook benzineslurpers

Na eerst even opgezocht te hebben waar de ‘rijkere mensen’ wonen, gaan ze op pad om hun missie te voltooien. Allereerst komen ze een sportauto tegen die volgens Slijptol zeer vervuilend is. Maar het is geen SUV en daarom wil Simon deze niet aantasten. Heh? Mark Baanders is hier zeer verbaasd om: “Nou, ja! Simon!”

Het gaat Simon dus puur om SUV’s en schijnbaar niet om hoeveel de auto’s daadwerkelijk uitstoten. Sterker nog: hij laat ook de banden van elektrische auto’s leeglopen. Haha! Huh? Een e-tron en een ID5 zijn ook aan de beurt. “LET OP: je benzineslurper doodt!” staat op de flyer die hij onder de ruitenwissers legt.

PowNed onder vuur

We weten allemaal dat die k*tomroep met de minuut achteruit gaat, maar medeplichtig zijn aan zinloos vandalisme gaat zelfs voor PowNed een beetje te ver. Wel is het vermakelijk om even naar te kijken, maar vooral erg triest. Hierbij een kleine greep uit de reacties onder de video: ‘Simon zou 24/7 moeten stoppen met ademen om zijn eigen co2 uitstoot tot het minimum te brengen’, ‘Belachelijk dat PowNed hier ook aan mee doet’, ‘Dit kan echt niet, PowNed heeft de verantwoordelijkheid deze gek aan te geven bij de politie. Dit is gewoon vernieling van de hardwerkende man. Heel triest dit…’

We horen graag in de commants wat jullie van deze video vinden!

Watch on YouTube

Nog geen reacties