Politieke correctheid eist weer slachtoffer

Alhoewel dat hele Peter Stuyvesant Bal ons de broek niet doet bollen, want high society en adelijke koude kak, is de naamsverandering wel weer irritant. De zieligheidsindustrie had aangedrongen op een andere naam omdat er heus wel ergens een Sylvana Simons-achtige heel erg beledigd zou kunnen zijn. En hoepeldepoep opeens heet het feestje voor de boven ons gestelden het NAF-Bal.

,,Vanwege de gemengde nalatenschap van Peter Stuyvesant tijdens zijn gouverneurschap van Nieuw Amsterdam en op verzoek van bezorgde donateurs, heeft het Uitvoerend Comité van de NAF ermee ingestemd de 39-jarige naam “het Peter Stuyvesant-bal” te beëindigen en opnieuw te beginnen als Het NAF-bal.” Nou nou, wat een helden. Peter ging in 1672 dood en hij was heus geen lieverdje. Dat waren ze in die tijd allemaal niet, maar om dan in 2021 de naam te gaan veranderen is wel heel klein. Die kerel was verdomme een nationale held.

NAF-bal

Overigens zal er zeer binnenkort wel weer gedoe door de huidige naam ontstaan. De term NAF staat bij de politie bekend als Noord-Afrikaan. Dat zal niet leuk worden gevonden door beschermvrouw en beschermheer prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven, die elk jaar de dans openen, me dunkt.

4 reacties op “Politieke correctheid eist weer slachtoffer

 1. Allochtoon zegt:

  Als allochtoon begrijp ik de oikofobie van de witte Nederlander niet. Deugen om niet voor racist te worden uitgemaakt.

  O ja succes met deze website.

  Make Jan Roos great again!
  Make roddelpraat great!

  Patty Patty Patty
  Veenlijk
  Transformers tjiek tjoek
  Onafhankelijk

  0
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.