Petit Chateau, nog voor de eerste uitzending een flop

Petit-Chateau

Het recept voor een totale flop is altijd een programma met “de kinderen van”. Sowieso is het vrijwel nooit een succes als kinderen willen meeliften op het talent van hun ouders. Met Petit Chateau krijgen Maxime en Montana Meiland een eigen show op SBS, de flopzender van John de Mol. Ze gaan bij jonge gezinnen babykamers bouwen. “In een handomdraai toveren de meiden de babykamer om tot een waar paleis. Ze laten dromen uitkomen door een Petit Chateau te creëren.”

De kinderen van Martien Meiland, de enige ster van het programma Chateau Meiland, zijn natuurlijk geen moer aan zonder hun vader. Het is van een absurde zelfoverschatting dat de dochter van die hysterische jubelnicht het zelf gaan proberen. Kansloos natuurlijk. Martien brengt de humor en zorgt voor de oneliners, de rest van de familie is opvulling. Het enige succesvolle soloproject van een Meiland zonder Martien is tot nu toe het gelekte naaktfilmpje van Maxime. En daar zal het ook bij blijven.

Kinderen van” flops

De dochters Meiland zijn niet de enigen die door Hilversumse omroepbaasjes worden ingezet om de laatste druppels uit een concept te persen. We zagen al veel meer nageslachten de revue passeren. Op nummer een natuurlijk de koters van volkszanger André Hazes. Dagelijks worden we doodgegooid met het oninteressante leven van zijn talentloze kinderen Dreetje en Roxeanne. Die andere Amsterdamse zanger met onderkin, René Froger, heeft ook kinderen die zo graag in de showbusiness zouden willen scoren. Probleem, ze kunnen niet zingen. Deze Danny, Maxim en Didier vormen samen de Frogerboys. Het dorpshuis in Nibbixwoud krijgen ze niet eens vol met een optreden.

De zoons van Hans Kazan, een goochelaar uit de tijd dat kinderen nog naar de telvisie keken, moesten ook zonodig op de beeldbuis met het gedoe. Deze Oscar en Renzo bakken er geen hout van, maar nog steeds zie je ze hier en daar weleens langskomen als er echt niemand meer zin had om uitgenodigd te worden voor een programma. Splinter Chabot, ook zo’n eentje. Zijn vader, de dichter Bart Chabot, is al bijzonder irritant. Maar goed, die heeft nog wel iets qua creativiteit en humor. Zijn zoontje Splinter heeft niks, behalve dat ie zich lekker gek kleedt en heel erg hard roept dat ie op mannen valt. Talent: zero.

Absolute dieptepunt

Maar het kan altijd erger. Wat dacht je van de kinderen van een zelf mislukte BN’er. Want laten we eerlijk zijn, wat kan Dries Roelvink nou? Die man gaat door het leven als zanger, maar kan niet eens zingen. En nu wordt de man met twee knikkers in zijn hoofd overal in Hilversum aan tafel gehesen als stem van het volk. Als dat niet erg genoeg is zijn zijn zoons Dave en Donny nog bekender en dommer dan hun vader. Waar Dries nog staat te zingen in dat dorpshuis in Nibbixwoud komen Dave en Donny alleen in het nieuws als ze nieuwe tanden in hun waffel laten zetten of als ze iemands dure auto dronken aan puin hebben gereden. Een serieuze vraag: wat doen deze non-talenten voor de kost?