Peter Gillis valt door de mand: moet 1,5 miljoen betalen

Peter_Gillis

Deze ochtend vond de zaak tussen Peter Gillis en gemeente Asten plaats. Er is nog geen uitspraak geweest, maar het lijkt erop dat hij 500.000 euro moet betalen. Peter Gillis valt door de mand.

Peter Gillis vs. Gemeente Asten

Het gaat over de zaak tussen de Oostappen groep van Peter Gillis en gemeente Asten. Deze zaak vond plaats, omdat Peter illegaal arbeidsmigranten had gehuisvest op een van zijn vakantieparken in Ommel. De rechter had Peter eerder al in het ongelijk gesteld, maar de zaak ging vandaag verder.

In 2019 werd al door een toezichthouder van de gemeente ontdekt dat Peter arbeidsmigranten illegaal had gehuisvest op zijn park. Een tijd later, in oktober 2020 vroeg hij daar alsnog een vergunning voor aan, maar die heeft hij tot op de dag van vandaag nog steeds niet gekregen. Omdat de migranten wel op het park bleven terwijl hij geen vergunning had, kreeg hij een dwangsom van 500.000 euro opgelegd.

Peter was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak, maar ene Marcel Senders was er wel. Die Marcel legde uit dat er nog gesprekken plaatsvonden tussen Peter (Oostappen groep) en de gemeente om het houden van de migranten te legaliseren. De gemeente heeft echter het tegenovergestelde verhaal en blijft volhouden dat Peter de dwangsom moet betalen.

Voor degenen die zich afvragen waarom het zo’n groot probleem zou moeten zijn dat er mensen langdurig verblijven: op het vakantiepark is alleen recreatief verblijf mogelijk. De uitspraak in de zaak is nog niet geweest. Wanneer dat wel is, wist de woordvoerder van de Raad van State ook niet te vertellen, omdat er nog verschillende bewijsstukken ontbreken.

Peter Gillis vs. Gemeente Peel en Maas

De gemeente Asten (die de dwangsom aan Peter toekende) is niet de enige gemeente waar hij mee in de clinch ligt. Eerder maakte hij namelijk al bezwaar tegen een dwangsom van gemeente Peel en Maas die dubbel zo hoog was als die van Asten. Deze dwangsom werd ingezet toen bij controles bleek dat Peter ook daar illegaal arbeidsmigranten aan het huisvesten was. Volgens Peter is dit verjaard, maar ook dit moeten we maar afwachten.

Peter Gillis valt door de mand

Laten we het maar niet weer te veel gaan hebben over de mishandeling die hij bij Nicolleke had uitgehaald… Maar bij een interview voor RTL Boulevard zegt Peter niet bang te zijn voor de verklaring van zijn partner, Nicol Kremers: “Je kan ons overal zien samen. Er wordt natuurlijk gezegd: ‘oh, die zijn niet meer samen’, maar alles is waar behalve dat.” Zegt Peter hier nu dat alle beschuldigingen waar zijn? Alleen de roddel dat ze uit elkaar zouden zijn is volgens hem niet waar. Valt er hier nou iemand door de mand?